Raf פורסם ספטמבר 14, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 14, 2013 אפשר בבקשה רמז איך למצוא את גבול הסדרה (כש-n שואף לאינסוף כמובן) המוגדרת ע"י 2n-1)/2n * ... * 3/4 * 1/2) = האיבר ה-n-י?תודה לעונים ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Raf פורסם ספטמבר 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 15, 2013 נראה לי שאני יודע איך פותרים בהתבסס עם משהו שמצאתי באינטרנטלסדרה 2n-1)/2n * ... * 3/4 * 1/2) נתתי את השם aלסדרה 2n-2)/(2n-1) * ... * 4/5 * 2/3) * (אחד) נתתי את השם b (כתבתי אחד במילים בגלל בעיה טכנית)עכשיו אם נסתכל גורם גורם ונשווה בין האיבר ה-n-י של a לאיבר ה-n-י של b נראה שכל גורם באיבר ה-n-ישל b גדול יותר. *מכך נסיק ש-an<bn לכל n טבעי.(הכוונה שלי ב-an היא ש-n הוא האינדקס ולא a*n)**ניתן לראות ש-an*bn=1/2n (מתקבל מעין טור טלסקופי שהכל חוץ מההתחלה ומהסוף מצטמצם)ואז לפי * ו-** an)^2<an*bn=1/2n) ואז (an<sqrt(1/2nואז לפי זה ש-an גדול מ-0 ולפי כלל הסנדוויץ' נסיק שהסדרה a שואפת ל-0. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.