Raf פורסם ספטמבר 2, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 2, 2013 שלום,אני מתחיל בסמסטר הקרוב ללמוד מתמטיקה סמסטר א'לפי מה שראיתי באתר הטכניון, התנאים למעבר למדעי המחשב בתום סמסטר א'הם לקבל ממוצע 80 במקצועות החדו"א, האלגברה ומבוא למדעי המחשב לסוגיהם.אני מתכנן לקחת את הקורסים אינפי 1, אלגברה א' ומבוא למדעי המחשב מ'יש לי קצת רקע במתמטיקה מהתעניינות וסקרנות. קראתי קצת ספרים, ראיתי הרצאות באינטרנט וכו'באנגלית יש לי פטור.אני מתכוון לקחת קורס ספורט (אם אפשרי אז שחייה)אני מתלבט אם לקחת גם את קורס מע' ספרתיות.להערכתי, אם אני אקח רק 3 קורסים קיים סיכוי גבוה יותר שאני אקבל את הממוצע הנדרש למעבר מאשראם אקח 4 קורסים.אשמח לקבל המלצות לגבי התלבטות זו וגם על מרצים או מתרגלים בקורסים שציינתי לעיל.תודה,רף, ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
602 פורסם ספטמבר 2, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 2, 2013 גם 4 קורסים זה לא הרבה, אבל שיקול אחר הוא שספרתיות לא תמיד קל, במיוחד בחורף (הקורס מאוד קל אבל המבחנים לפעמים לא צפויים).מצד שני ספרתיות לא ממש מעמיס במהלך הסמסטר אז ההשפעה שלו על הממוצע זניחה.לפי הרקע שתיארת יכול להיות שתסתדר טוב עם הקורסים של הסמסטר הראשון (קשה לנחש דברים כאלה, אבל יש לך התחלה טובה.).הקורסים עצמם לא קשים, על אף שמנסים לגרום להם להיראות ככה (מלבד אינפי 1 שלא עשיתי אז קשה לי להעריכו) וקצת "ראש" למתמטיקה, ביחד עם השקעה, מספיקים כדי להצליח בהם.אם יש לך קצת רקע בתכנות (למשל היכרות עם רקורסיה/כתיבת תוכנות פשוטות) אז גם מבוא למדמ"ח לא יהיה קשה. בקשר למרצים/מתרגלים, עדיף שתדביק פה שמות של מי שמלמד הסמסטר כדי לא לסנג'ר את אנשי הפורום.בחלק מהקורסים שהזכרת רוב הסגל לא קבוע (וגם לא פירסמו עדיין את המתרגלים אז תוכל לשאול שוב כשיפרסמו). 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
yoni פורסם ספטמבר 2, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 2, 2013 לדעתי, למעט מבוא למדעי המחשב שניתן לקבל בו ציון טוב אם יש לך רקע בתכנות, הקורסים האחרים בסמסטר הראשון קשים - במיוחד לסטודנטים חדשים. אל תבנה על לקבל בהם ציון של 80 (בהרבה מהקורסים בטכניון ההמוצע הוא בסביבות ה-70). דרך אגב, היתה פעם אופצייה לעבור פקולטה לפי ציון סכם (בגרות+פסיכומטרי) - זו אופצייה קלה יותר ויש סבירות גבוהה יותר לעבור פקולטה אם מגישים בקשה לעבור בסמסטר אביב. עוד דבר לגבי אינפי - אם אתה מתכוון ללמוד חדו"א 2 במקרה שתעבור פקולטה, שים לב שיכול להיות שהחומר באינפי 1 לא מכיל את החלק האחרון של החומר של חדו"א 1 (כך זה היה לפני כמה שנים) ואז תידרש להשלים את החומר לבד (לא מומלץ). אם אתה מתכוון להמשיך ללמוד אינפי אחרי מעבר פקולטה למדמ"ח (לא מומלץ אם אתה לא מתחבר כל כך לאינפי), שים לב שאתה לוקח את כל קורסי הקדם הנדרשים לאינפי (במיוחד לפני אינפי 3). 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Raf פורסם ספטמבר 3, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 תודה על התגובות,לגבי רקע בתכנות עשיתי בתיכון (לפני 7 שנים) 5 יחידות במחשבים ואני לא זוכר הרבה ממה שלמדתי שם. מאז לא יצא לי לכתוב קוד ב-C.חוץ מזה יצא לי לבנות תוכנה לעסק של חוגים ב-VBA ACCESS, להתעסק קצת עם שאילתות, טפסים, ארגון נתונים וכו'...זאת השפה הראשונה שלמדתי. זה די יישומי כי זה כולל אוטומציה לכל כלי אופיס כולל Word, Excel ,Access ו-Outlook. למדתי את זה מספרלמתחילים כדי להכיר ת'מושגים בכללי. כמעט כל דבר שאני רוצה לעשות בזה אני פשוט מגגל ורוב הסיכויים שיש מישהו באיזשהו פורום שנתקלבמשהו דומה לצרכים שלי. ככה בניתי את רוב הדברים שם. חוץ מזה גם יש כפתור עזרה עם הסברים על סינטקס, אובייקטים וכו'ראיתי את ההרצאות של פרופ' ראובן בר-יהודה ב-youTube "מבוא למדעי המחשב"הסינטקס ב-VBA יותר קרוב לשפה מדוברת מאשר ב-C ולכן הדרישות מהמתכנת קטנות יותר.בתכנות, כמעט ולא התייחסתי ליעילות של התכנית מכיוון שברוב התכניות שעשיתי לא נדרשו יותר מעשרות אלפי פעולות בפרוצדרה\פונקציהבגלל הגודל של הנתונים ולכן הזמן והמקום לא היוו בעיה.ראיתי שבקורס מתייחסים לסיבוכיות מקום וזמן ובזה לא התעסקתי בכלל. לפי מה שראיתי ברישום לקורסים, היחיד שמלמד אינפי 1 זה ד"ר אביב צנזור והמתרגל זה מר שחם חגי. הרקע זה שיש לי בזה זה הרצאות 1-25 בקורס חדו"א 1ת.משום מה הקורס אינפי 1 לא פתוח לצפייה ביוטוב (אינפי 2 כן פתוח לצפייה)באלגברה א' אין עדיין מרצים ומתרגלים. לפני חצי שנה בערך ראיתי את ההרצאות של פרופ' דוד צילג ז"ל והן מועברות בצורה ברורה ממש.במבוא למדעי המחשב יש בחירה בין פרופ' קימל רון לבין ד"ר רובינשטיין רןבמע' ספרתיות המרצים הם מר קציר ניר, פרופ' וימר שמואל ופרופ' בירן יצחקבמע' ספרתיות קראתי את 2 הפרקים הראשונים מתוך 10 בספר Digital design with an introduction to the verilog hdl שלMORRIS MANO ו-MICHAEL CILETTIבפרק הראשון מסופר על מע' מספרים עם דגש למע' מספרים עשרונית ומע' מספרים בינארית. מסבירים שם כל מיני שיטות מעבר.ייצוג BCD וכו'. בפרק השני מסופר על אלגברה בוליאנית (הגדרות, משפטים, פונקציות, צורות קנוניות של פונקציות, שערים לוגיים (Logic Gates) ועוד). חוץ מזה יש שם גם שאלות וחלק מהתשובות לתרגול. מבחינת סכם, הסכם שלי הוא 87.1 ולכן לא התקבלתי למדעי המחשב.אני כן בונה על לקבל ממוצע 80 ולעבור למדעי המחשב בסמסטר ב'.לגבי הטענה שעדיף לשפר סכם, לדעתי עדיף להשקיע ולקבל ממוצע מעל 80 מכיוון שבשיפור הסכם כנראה אלמד דברים מיותרים ולא קשוריםולכן עדיף להשקיע את הזמן הזה במה שכן איכשהו קשור לתחום שאני רוצה לעסוק בו. לגבי ההערה של יוני, אני מתכוון להמשיך לאינפי 2 ואינפי 3 במקום חדו"א 2 והקורס המתמטי הנוסף.אז לסיכום, ההתלבטויות הן אם לקחת את הקורס מע' ספרתיות למרות שהוא מועבר בסמסטר הקרוב ע"י הפקולטה להנדסת חשמלולא ע"י הפקולטה למדעי המחשב ואילו מרצים לקחת במדעי המחשב מאלה שצוינו מעל.שוב תודה, ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 הייתי שוקל גם את התכנית הארבע שנתית של מתמטיקה-מדמ״ח. שילוב חזק. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 לגבי הטענה שעדיף לשפר סכם, לדעתי עדיף להשקיע ולקבל ממוצע מעל 80 מכיוון שבשיפור הסכם כנראה אלמד דברים מיותרים ולא קשורים ולכן עדיף להשקיע את הזמן הזה במה שכן איכשהו קשור לתחום שאני רוצה לעסוק בו. התפיסה היא שהרבה יותר קל לשפר סכם, כי לקבל 80 בכל הקורסים (ואולי גם ציון ממוצע כלשהו? לא יודע, צריך לבדוק) זה יותר קשה מלשפר 2 בגרויות ואולי גם פסיכו. ככה אומרים, לי אין מושג. החסרון הוא כמובן שאתה עדיין "לא בפנים". אם השאלה היא רק האם לקחת ספרתיות או לא, אז הייתי אולי לוקח, אבל דואג שזה לא יפגע לי בכלל במאמצי הלמידה לשלושת הקורסים הדרושים. בסך הכל, גם אם יהיה ציון טוב בספרתיות, זה לא יעזור אם המעבר לא יתרחש. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 לגבי הטענה שעדיף לשפר סכם, לדעתי עדיף להשקיע ולקבל ממוצע מעל 80 מכיוון שבשיפור הסכם כנראה אלמד דברים מיותרים ולא קשורים תצטרך לסלוח לי על הבוטות, אבל כל מה שכתבת הוא חשיבה מאוד טיפוסית לאדם שלמד טוב+ בתיכון אבל כף רגלו עוד לא דרכה בקורס טכניוני. הקורסים במתמטיקה אינם קלים והסיבה שהסכם נמוך יותר ממדמח היא ביקוש יותר נמוך ולא דרישות יותר נמוכות מהסטודנט. תשפר סכם. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
602 פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 לדעתי הרקע שלך די טוב, אני לא אומר שזה מנבא הצלחה בסמסטר ראשון אבל זה בהחלט ממקם אותך בצד היותר טוב של המפה.במתמטיקה ההבנה לא פחות חשובה מהרקע, אז אם הפנמת טוב את החומר שקראת עד עכשיו זה מצוין.במבוא למדעי המחשב סיבוכיות היא נושא יחסית קטן שקל לקלוט תוך כדי הסמסטר.(ובקשר ללימוד של התכנות עצמו, הקורס הזה מתקדם ממש לאט בשבועות הראשונים, ככה שמי שכבר יודע C יכול פשוט לא להקשיב, וההפך עבור מי שלא תיכנת מימיו.) בקשר לסגל באינפי, לדעתי התמזל מזלך והרווחת בגדול. צנזור הוא מרצה מהטובים ביותר, וחגי לדעתי הוא מתרגל מצוין. בקשר לספרתיות, הבנתי שהקורס היה בעייתי גם בסמסטר אביב האחרון (מועבר ע"י מדמ"ח), אז השיקול לא כזה פשוט. הייתי הולך על ההצעה של radagast ולוקח את הקורס ומשתדל שלא יפגע בשאר הקורסים (זה לא קשה לעשות את זה). ניר קציר נחשב מרצה טוב (לדעתי הוא פחות מלהיב ממה שאומרים עליו), אבל הוא מלמד בד"כ בשעות לא נוחות בערב וגם ההרצאות שלו מאוד מפוצצות באנשים.לשניים האחרים הולכים בד"כ אם רוצים שיעור פרטי (הכיתה שלהם כמעט ריקה כי כולם הלכו לניר קציר), אבל אני לא יכול להבטיח שזה יהיה שיעור פרטי טוב. בירק אגב (שאייתת בירן) ידוע לשמצה בשל מבחנים אכזריים; סתם מציין. בקשר למבוא למדמ"ח, רובינשטיין מרצה מעולה ונחמד אבל משום מה אנשים נרדמים אצלו (אולי בגלל שהחומר פשוט, אולי משהו בקול שלו, לא ידוע).אני הייתי אצלו סמסטר שלם, אבל משיחות עם אחרים אולי היה כדאי לי להיות אצל קימל.(קימל באופן כללי פחות מחבב סטודנטים חדשים והוא אוהב לאתגר יותר את הסטודנטים. אם זה נשמע לך כמו יתרון כנראה שאתה מתאים לפה.) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 (נערך) דרך אגב, אם שואלים אותי, ותחת ההסתייגות שעשיתי את זה בחורף 2007-8, אינפי 1 יותר סביר מחדווא 1ת. יותר דגש על המתמטיקה ופחות לחפש בקטנות כי זה פחות "מסווג". החסרון הוא שזה מכיל פחות חומר באמת (כי אינפי 1+2+3 מקביל בערך לחדוא 1+2). ותמיד מבקשים להוכיח שe לא רציונלי או משהו :) נערך בתאריך ספטמבר 3, 2013 - על-ידי radagast ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
602 פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 דרך אגב, אם שואלים אותי, ותחת ההסתייגות שעשיתי את זה בחורף 2007-8, אינפי 1 יותר סביר מחדווא 1ת. יותר דגש על המתמטיקה ופחות לחפש בקטנות כי זה פחות "מסווג". החסרון הוא שזה מכיל פחות חומר באמת (כי אינפי 1+2+3 מקביל בערך לחדוא 1+2). ותמיד מבקשים להוכיח שe לא רציונלי או משהו :)אתה מתכוון שבשרשרת אינפי יש פחות חומר (קרי נושאים) מבחדו"א 1+2?יש לי היכרות מסוימת עם מה שהחברה באינפי לומדים, אבל לא יצא לי לשים לב לחומר שאין באינפי ויש בחדו"א. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם ספטמבר 3, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 לא בשרשרת אלא בהשוואה בין אינפי 1 לחדווא 1. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Raf פורסם ספטמבר 3, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 3, 2013 אני בוחר ללמוד דווקא אינפי 1 ולא חדו"א 1ת' מכיוון שלדעתי מה שחשוב זה ביסוס החומר ולא כמות החומר. אני יודע שיש כאלה שיחלקו עלי, אבל זו העדפה סובייקטיבית שלי. מצד שני, גם בחדו"א 1ת' יש דגש על התיאוריה (יותר מאשר חדו"א 1מ' וחדו"א 1)באינפי לפי מה שהבנתי מבססים את משמעות המספרים הממשיים, מה שאין בקורסי החדו"א ויש יותר דגש על הבנה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 5, 2013 אני בוחר ללמוד דווקא אינפי 1 ולא חדו"א 1ת' מכיוון שלדעתי מה שחשוב זה ביסוס החומר ולא כמות החומר. אני יודע שיש כאלה שיחלקו עלי, אבל זו העדפה סובייקטיבית שלי. מצד שני, גם בחדו"א 1ת' יש דגש על התיאוריה (יותר מאשר חדו"א 1מ' וחדו"א 1)באינפי לפי מה שהבנתי מבססים את משמעות המספרים הממשיים, מה שאין בקורסי החדו"א ויש יותר דגש על הבנה. הבנת לא נכון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Raf פורסם ספטמבר 8, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 8, 2013 ל-samael,מאחר שלא למדתי אף אחד מהקורסים סביר מאוד שהבנתי לא נכון. מה לדעתך ההבדלים העיקריים בין הקורסים? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 ל-samael,מאחר שלא למדתי אף אחד מהקורסים סביר מאוד שהבנתי לא נכון. מה לדעתך ההבדלים העיקריים בין הקורסים?הדבר הכי קרוב שתראה במהלך התואר ל"ביסוס משמעות המספרים הממשיים" זה בקורס תורת הקבוצות (של מתמטיקה) ואולי ב "לוגיקה ותורת הקבוצות" (של מדעי המחשב). העניין הוא, שאלא אם כן אתה רואה את עצמך ממשיך לקריירה אקדמית כמתמטיקאי, הקורסים האלו רלוונטיים כשלג דאשתקד לחלק של מדעי המחשב שבו אשכרה יושבים וכותבים קוד. זה שתלמד אינפי 1+2+3 במקום חדו"א 1+2ת לא יתן לך יתרון כמדמ"חניק אלא עלול לגרום למספר דברים:1. תפספס הזדמנות להכיר עוד אנשים שלוקחים איתך קורסים במדמ"ח מה שיקשה עלייך הן מבחינה חברתית והן מבחינת שלא יהיה לך את מי לשאול "אני תקוע בשיעורי בית 2 בקורס מדמ"חי כלשהוא, איך פותרים את זה?". 2. ישמצב לא רע שתקבל ציון מחפיר באינפי. יש גם מצב לא רע שתקבל ציון מחפיר בחדו"א, אבל במקרה הראשון אתה נמצא במעמד של קבצן על פיתחה של דלת ועדת הקבלה למדעי המחשב בועד שמקרה השני אתה כבר בתוך המסלול של מדמח ויש לך יותר תמרון לשפר\לחזור על הקורס. אתה מתייחס למערכת הטכניוניות כגרסא גדולה יותר של המערכת התיכונית בעוד שזה עולם אחר לגמרי. בעוד שבתיכון כנראה יכולת להוסיף מגמה כ"העשרה" ולקבל 80 בלי להשקיע יותר מדי, כל קורס שאתה מעמיס על עצמך בטכניון שלא לצורך בא על חשבון זמן שיכולת להשקיע בקורסים אחרים. העומס בלימודים גורם לממוצע נמוך, מה שגורם לנסיון לחזור על קורסים מה שמעלה את העומס בלימודים וכך הלאה.. בנקודה הקריטית בה הממוצע שלך מספיק נמוך בשביל שתהיה במצב אקדמי לא תקין, הקושי עולה בסדר גודל - נלקחת ממך האפשרות לתמרן עם מערכת הקורסים שלך והיא נקבעת בשבילך. זה אומר שבכיף יכולים להכריח אותך לקחת קורס בסמסטר מסויים למרות שהיית מעדיף לחכות איתו כי כרגע הוא ניתן ע"י מרצה שהממוצע אצלו 57 קבוע. בקצרה - הרבה יותר קל לשפר בגרויות מלקבל ממוצע 80 במתמטיקה בסמסטר ראשון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם ספטמבר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 10, 2013 תפסיקו להלחיץ אותו, אם יש לו ראש מתמטי הוא יכול להצליח לקבל ציון טוב. ספרתיות או לא ספרתיות זה לא מה שיכריע. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 10, 2013 ואם אין לו ראש מתמטי אז הוא יתקע במתמטיקה עד סוף התואר עם הראש הלא מתמטי שלו. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Raf פורסם ספטמבר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 10, 2013 תודה לכולם על התגובות.נראה שבסוף אני אלך על אלגברה א', אינפי 1, מבוא למדעי המחשב (אם אפשרי אז מ' ואם לא אז משהו אחר) ומע' ספרתיות.בנוסף אני מתכנן לקחת קורס ספורט עם עדיפות לשחייה (אם זה אפשרי בסמסטר א')הרישום לסטודנטים חדשים (כולל אותי) נפתח ב-15/09/2013 בשעה 09:00זאת המע' שאני אנסה לבנות: https://docs.google.com/file/d/0B1W5a6q7HslZOU4wRjF1cm85ZG8/editלגבי ראש מתמטי, הזכרתם את המושג אך על ההגדרה (אם בכלל קיימת כזאת) או על מה זה ראש מתמטי אפשר להתווכח.בכל אופן, בבגרות 5 יח' במתמטיקה קיבלתי ציון 95 מתוך 100 וסיימתי לעשות את זה באמצע כיתה י"א. בחלק של חשיבה כמותית בפסיכומטרי קיבלתי 145 מתוך 150. בנוסף עשיתי קורס "אשנב למתמטיקה" באוניברסיטה הפתוחה וקיבלתי בו 100 גם במבחן וגם בציון סופי.חוץ מזה ראיתי את ההרצאות במתמטיקה ב"הכנה טובה לטכניון" ועשיתי את התרגילים שהמרצים הציעו בהרצאה.אם אני אקבל מעל 80 בממוצע המשוקלל של המקצועות אלגברה, אינפי ומבוא למדעי המחשב (אחרי מועדי ב' אם צריך) אז אני אעבור למדעי המחשב.אם אני אקבל מתחת ל-80 ומעל ל-69 אז אני אשאר במתמטיקה.אחרת (מתחת ל-70) אני כנראה אעזוב את הטכניון.זה בגדול התכנון.אם למישהו יש הערות על המע' או על התכנון אשמח לשמוע (לקרוא)שוב תודה,רף, ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם ספטמבר 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 11, 2013 נראית מערכת סבבה. נראה לי כדאי שפשוט תתן לדברים לקרות ותפסיק לדאוג ולתכנן הכל מראש. אתה מוזמן להמשיך את הלימוד העצמי שלך, תנסה להשיג את הספרים/מצגות של הקורסים ולפתור תרגילים של שנים קודמות, אם עדיין אין לך גישה לmoodle אני יכול לעזור לך בזה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.