מנוי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 אני לא מבין את העניין עם ציר נח או ציר נח רגעי.האם הכוונה שהציר ימצא ללא תנועה בכלל או שימצא רק ללא תאוצה?כי דדו בהרצאות שלו, אומר למשל שנקודת המגע של דיסקה עם הקרקע היא ציר נח רגעי כי המהירות בה מתאפסת,אני לא מבין זאת.באמת המהירות בה מתאפסת, אך עדיין יש לנקודה זאת תאוצה צנטרפטלית מכוונת כלפי מרכז הדיסקה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 אתה באמת צריך תשובה ממישהו שהלך להרצאה הזו ושמע את דדו (וזה לא אני), ולכן קח את ההמשך בעירבון מוגבל ...אבל "נח רגעי" לא נשמע כמו תאוצה מתאפסת אלא כמו מהירות מתאפסת(משהו שנע במהירות קבועה עם תאוצה אפס לא נשמע לי מתאים לתואר "נח", רגעית או בכלל) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יוני 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 אוקי,אז למה אסור לקחת לצורך חישוב תנע זוויתי ציר שנע במהירות קבועה, למה אז לא יתקיים המשפט שסכום המומנטים שווה לשינוי בתנע הזוויתי? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 מכיוון שחלק מ"השינוי בתנע הזוויתי" במקרה הזה עשוי לנבוע מתנועה של הציר ששנתה את המרחק בין הגופים והזווית בין המהירות למרחק ולא משום מומנט שהופעל. אתה יכול לבחור כציר נקודה שנעה במערכת המעבדה, אבל אתה צריך לחשב תנ"ז במערכת המנוחה שלה (או לבדוק שימור תנ"ז בין שני זמנים שביניהם היא לא זזה). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יוני 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 אז חשוב שהציר יהיה נח או נח רגעי,אז למה מותר שהציר יעבור דרך מרכז המסה.דדו מוכיח בהרצאה, שאם הגוף נעה בתאוצה,אז שקול הכוחות המדומים יעבור דרך מרכז המסה ולכן המומנט שלו יהיה אפס.אבל אתה אומר שחשוב שהציר יהיה נח או נח רגעי, אז למה מותר לבחור את הציר שיעבור דרך מרכז המסה כשמרכז המסה בעצמו נעה במהירות כלשהי( קבועה או משתנה)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 אתה יכול לבחור כציר נקודה שנעה במערכת המעבדה, אבל אתה צריך לחשב תנ"ז במערכת המנוחה שלה (או לבדוק שימור תנ"ז בין שני זמנים שביניהם היא לא זזה). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יוני 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 למה נקודת מרכז המסה היא נקודת המנוחה?הרי אני יכול להכריח את הדיסקה להסתובב לא סביב מרכז המסה בזה שאני אכניס בה מסמר בכל נקודה אחרת.אז יצא שנקודת מרכז המסה היא לא נקודת המנוחה שלה אלא היא נקודה שמסתובבת סביב אותו המסמר.למה עדיין אני יכול לבחור את נקודת מרכז המסה כציר לצורך חישוב תנע זוויתי. כנראה שאני לא ממש מבין מה זה "נקודת המנוחה" שהתכוונת אליה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 לא אמרתי שמרכז המסה הוא נקודת מנוחה, לא השתמשתי במושג נקודת מנוחה בכלל.אמרתי לחשב תנע זוויתי במערכת מנוחה של הנקודה, כלומר מערכת ייחוס שבה הנקודה לא נעה. אתה יכול להצמיד את מערכת הצירים שלך למרכז המסה ואז היא נעה איתו והוא נמצא במנוחה ביחס אליה.לא משנה איפה תקעת מסמר. במערכת מרכז המסה המסמר יזוז ומרכז המסה יהיה נייח. ...כמובן שבמקרה שתקעת מסמר לא במרכז המסה והמסה מסתובבת סביבו, מערכת המעבדה היא לא מערכת שבה מרכז המסה במנוחה ולכן לא מערכת שבה אתה יכול לבחור את מרכז המסה כציר לחישוב תנע זוויתי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יוני 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 לא אמרתי שמרכז המסה הוא נקודת מנוחה, לא השתמשתי במושג נקודת מנוחה בכלל.אמרתי לחשב תנע זוויתי במערכת מנוחה של הנקודה, כלומר מערכת ייחוס שבה הנקודה לא נעה. אתה יכול להצמיד את מערכת הצירים שלך למרכז המסה ואז היא נעה איתו והוא נמצא במנוחה ביחס אליה.לא משנה איפה תקעת מסמר. במערכת מרכז המסה המסמר יזוז ומרכז המסה יהיה נייח. ...כמובן שבמקרה שתקעת מסמר לא במרכז המסה והמסה מסתובבת סביבו, מערכת המעבדה היא לא מערכת שבה מרכז המסה במנוחה ולכן לא מערכת שבה אתה יכול לבחור את מרכז המסה כציר לחישוב תנע זוויתי. אני לא מבין,זה משנה או לא משנה איפה תקעת את המסמר? אני פשוט לא מבין במה עדיפה נקודת מרכז המסה על פני כל נקודה אחרת.לכל נקודה ונקודה אפשר לקבע מערכת צירים, שביחס אליה הנקודה תמצא במנוחה ולמודד תנע זוויתי ביחס לאותה הנקודה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 15, 2013 (נערך) נקודת מרכז המסה לא בהכרח עדיפה על פני כל נקודה אחרת. יש מקרים שכן ויש מקרים שלא.אם אין לך מסמר בבעייה נוח לקבוע את הציר במרכז המסה במערכת המנוחה שלו, כי במערכת הזו אין לך שום דבר חוץ מסיבוב סביב מרכז המסה. אבל זה לא חובה. זה משנה או לא משנה איפה תקעת את המסמר?היו שם שתי טענות נפרדות שחברת ביניהן.איפה תקעת מסמר לא ישנה את העובדה שבמערכת מרכז המסה מרכז המסה נייחאיפה תקעת מסמר ישנה אם מרכז המסה במנוחה במערכת המעבדה או לא נערך בתאריך יוני 15, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יוני 16, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 16, 2013 פשוט לנו נאמר שמותר לבחור את הציר רק: במקרה ש: ציר נח, ציר נח רגעית ונקודות מרכז מסה" למה אם נקבע מערכת צירים לכל נקודה אחרת שנע במהירות קבועה במערכת המעבדה, זה לא יעבוד? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 16, 2013 (נערך) אני אנסה שוב, אבל כנראה שאני צריך להבין לאיזה מקרה זה מתייחס או שנמשיך להסתובב במעגלים ().זה למקרה של גוף קשיח אחד או מערכת של כמה גופים?שעושה איזה סוג של תנועה? סיבוב או תנועה כללית כלשהיא?הנקודה שבוחרים היא נקודה על הגוף או נקודה כלשהיא? אם לגוף יש מהירות קווית כלשהיא (הוא לא מבצע רק סיבוב), ניתן לייחס אותה למרכז המסה. הטענה הזו נכונה רק למרכז המסה ולא לנקודה אחרת.במקרה שיש לגוף מהירות קווית ותבחר בנקודה אחרת שנעה במהירות קבועה שונה (לא על הגוף, נניח), תקבל שיש "שינוי" בתנ"ז שלא נובע ממשהו פיזיקלי אלא רק משינוי המרחק בין הציר למרכז המסה.אם תבחר במרכז המסה במקרה הזה זה יהיה בסדר כי הרכיב האורביטלי של התנ"ז שמשתנה במקרה הראשון מתאפס שם.השיקול המנחה בבחירה הוא לא לקבל "שינוי תנ"ז" מלאכותי שנובע מתנועה של הציר. נערך בתאריך יוני 16, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.