Beba פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 שלום לכולם למישהו יש מושג איך מתיחסים לשאלה כזו ?! http://hh7.an3m1.com/Sep/an3m1.com_13562002671.png ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
LmdL פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 כמו שהייתה פותר שאלה רגילה בסיבובים של הלווין סביב כד"א. תחשב כוחות על הלווין (משיכה וצנטרפוגלי). תשווה ותקבל מהירות בה הוא יסתובב סביב הכוכב. זאת המהירות המינימלית על מנת שהוא לא יחזור (לא יפול) לכוכב, כמו שדורשים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
5th Orman פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 @@LmdL, מדובר על תנועה בכיוון רדיאלי, כלומר מכיוון מרכז הכוכב החוצה. אין פה עניין של תנועה בסיבובית. @@Beba, אם אני מבין נכון, צריך להשוות את האנרגיות. את האנרגיה הפוטנציאלית של המשיכה, לעומת האנרגיה של המהירות ההתחלתית. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (נערך) LmdL, החישוב שלך נותן את המהירות הסיבובית סביב הכוכב, לא את מהירות ההימלטות :scratch:מוצאים את פונקציית הפונטציאל מתוך אינטגרציה (ומינוס, http://www.codecogs.com/gif.latex?F=-%5Cnabla%20U). היא אמנם מוגדרת עד כדי קבוע, אבל לפי הנוטציה המקובלת היא מתאפסת באינסוף אז הקבוע הוא 0. משווים את הפוטנציאל של הלווין לאנרגיה הקינטית (בערך מוחלט, הסימנים שלהם מנוגדים) כדי לקבל שהלווין מסוגל לברוח לאינסוף. נערך בתאריך דצמבר 22, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם דצמבר 22, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 רגע איזה קבוע זה השווה לאפס ?! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (נערך) קבוע האינטגרציה בחישוב פונקציית הפוטנציאל ע"י (מינוס) אינטגרל על הכח. אתה יכול לבחור גם קבוע שונה מאפס, זה לא משנה. אנרגיה ופוטניצאל מוגדרים עד כדי קבוע וכל קבוע שתבחר יתקנסל בחישוב. אם K היא אנרגיה קינטית, U פוטנציאלית ללא הקבוע (יוצאת שלילית) ו-E האנרגיה באינסוף, אזי משוואת האנרגיה שלך היא:E=U+K+C=Cכאשר U+K+C היא האנרגיה הכוללת של הלווין ברדיוס ההתחלתי ו-C האנרגיה באינסוף.כמו שאתה רואה הקבוע מתבטל בכל מקרה. נערך בתאריך דצמבר 22, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם דצמבר 22, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 אם הבנתי מה שאמרת נכון אז חישבתי וקיבלתי מהירות גדולה מאוד בערך 96 אלף ומשהו .. אני צריכה לקבל מס כל כך גדול ?! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם דצמבר 22, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 ניסיתי ויצא לי לא נכון :( אתה יכול בבקשה להסביר יותר מה אני צריכה לעשות ? עשיתי אנגרל על מינוס הכוחואז אני צריכה להששוות את התוצאה עם האנרגיה הקיניתית ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (נערך) שימי לב שהיחידות שאת מקבלת הן מטרים לשנייה. 96 ק"מ לשנייה זה בערך סד"ג של מהירות הימלטות מכוכב (מהירות ההימלטות מהשמש מאיזור מרקורי היא 67 ק"מ לשנייה, למשל) נערך בתאריך דצמבר 22, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (נערך) באילו יחידות את צריכה להציב את התשובה? נערך בתאריך דצמבר 22, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
snorlax פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (זאת היא)אני גם עושה את הקורס, הם מבקשים את התשובה בק"מ לשנייה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 22, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 22, 2012 (נערך) תקנתי :oops:אז כנראה שזו הטעות. נערך בתאריך דצמבר 22, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם דצמבר 25, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 25, 2012 נראה לי שכןאני אנסה ;) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Loay פורסם דצמבר 26, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 26, 2012 נתקעתי באותה שאלה, קבלתי את הביטוי הזה אשר V שווה לו, וכשאני מציב אותו אני מקבל 0/13 בשאלה, הנה הביטוי:v = sqrt((2*A*M2*e^(-a*65000))/a) * 1000אותם נתונים של השאלה למעלה..אפשר עזרה ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 26, 2012 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 26, 2012 (נערך) מאיפה הפקטור אלף שכופל את הכל?תבדוק את היחידות שלך. אם הצבת את אלפא כפי שהוא נתון, קבלת תשובה במטרים לשנייה, כשלפי מה שנאמר פה התשובה מבוקשת בקילומטרים לשנייה.כלומר היית צריך לחלק באלף ולא להכפיל. נערך בתאריך דצמבר 26, 2012 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.