מעבר לתוכן

פיזיקה 1מ' תרגיל בית 6 שאלה 18

Beba

הודעות מומלצות

כמו שהייתה פותר שאלה רגילה בסיבובים של הלווין סביב כד"א. תחשב כוחות על הלווין (משיכה וצנטרפוגלי). תשווה ותקבל מהירות בה הוא יסתובב סביב הכוכב. זאת המהירות המינימלית על מנת שהוא לא יחזור (לא יפול) לכוכב, כמו שדורשים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

@@LmdL, מדובר על תנועה בכיוון רדיאלי, כלומר מכיוון מרכז הכוכב החוצה. אין פה עניין של תנועה בסיבובית.

@@Beba, אם אני מבין נכון, צריך להשוות את האנרגיות. את האנרגיה הפוטנציאלית של המשיכה, לעומת האנרגיה של המהירות ההתחלתית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

LmdL,  החישוב שלך נותן את המהירות הסיבובית סביב הכוכב, לא את מהירות ההימלטות

:scratch:

מוצאים את פונקציית הפונטציאל מתוך אינטגרציה (ומינוס, http://www.codecogs.com/gif.latex?F=-%5Cnabla%20U). היא אמנם מוגדרת עד כדי קבוע, אבל לפי הנוטציה המקובלת היא מתאפסת באינסוף אז הקבוע הוא 0. משווים את הפוטנציאל של הלווין לאנרגיה הקינטית (בערך מוחלט, הסימנים שלהם מנוגדים) כדי לקבל שהלווין מסוגל לברוח לאינסוף.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קבוע האינטגרציה בחישוב פונקציית הפוטנציאל ע"י (מינוס) אינטגרל על הכח. אתה יכול לבחור גם קבוע שונה מאפס, זה לא משנה. אנרגיה ופוטניצאל מוגדרים עד כדי קבוע וכל קבוע שתבחר יתקנסל בחישוב.

אם K היא אנרגיה קינטית, U פוטנציאלית ללא הקבוע (יוצאת שלילית) ו-E האנרגיה באינסוף, אזי משוואת האנרגיה שלך היא:

E=U+K+C=C

כאשר U+K+C היא האנרגיה הכוללת של הלווין ברדיוס ההתחלתי ו-C האנרגיה באינסוף.

כמו שאתה רואה הקבוע מתבטל בכל מקרה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ניסיתי ויצא לי לא נכון :( 

אתה יכול בבקשה להסביר יותר מה אני צריכה לעשות ? 

עשיתי אנגרל על מינוס הכוח

ואז אני צריכה להששוות את התוצאה עם האנרגיה הקיניתית ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שימי לב שהיחידות שאת מקבלת הן מטרים לשנייה. 96 ק"מ לשנייה זה בערך סד"ג של מהירות הימלטות מכוכב (מהירות ההימלטות מהשמש מאיזור מרקורי היא 67 ק"מ לשנייה, למשל)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נתקעתי באותה שאלה, קבלתי את הביטוי הזה אשר V שווה לו, וכשאני מציב אותו אני מקבל 0/13 בשאלה, הנה הביטוי:

v = sqrt((2*A*M2*e^(-a*65000))/a) * 1000

אותם נתונים של השאלה למעלה..אפשר עזרה ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מאיפה הפקטור אלף שכופל את הכל?

תבדוק את היחידות שלך. אם הצבת את אלפא כפי שהוא נתון, קבלת תשובה במטרים לשנייה, כשלפי מה שנאמר פה התשובה מבוקשת בקילומטרים לשנייה.

כלומר היית צריך לחלק באלף ולא להכפיל.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...