מנוי פורסם אוקטובר 24, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 24, 2014 שלום,האם השדה המגנטי של טורואיד הוא תמיד בכיוון טאטא או שרק כשמדובר בטורואיד אינסופי(בדומה לסליל אינסופי)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 25, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 25, 2014 טורואיד לא יכול להיות אינסופי, אלא אם הרדיוס שלו אינסופיהתכוונת אולי לטורואיד לא סגור? :scratch: ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם אוקטובר 26, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 26, 2014 הוא לא יכול להיות בעל שטח חתך מאוד גדול או רדיוס מאוד גדול? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 26, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 26, 2014 כן, אבל כל עוד הטורואיד שלם וסגור אין הבדל בסימטריה של הבעיות האלו חוץ מהעניין של סקלה... תחשוב על סליל גלילי. כל עוד הוא אינסופי באורך הרדיוס של הגליל לא באמת משנה את כיוון השדה, השדה בפנים תמיד בכיוון z. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם אוקטובר 26, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 26, 2014 תחשוב על סליל גלילי. כל עוד הוא אינסופי באורך הרדיוס של הגליל לא באמת משנה את כיוון השדה, השדה בפנים תמיד בכיוון z.כן בדיוק, חשבתי שבגלל שכדי למצוא שדה מגנטי בסליל צריך את הקירוב לאינסוף של האורך ביחס לרדיוס של הסליל, אז אותו הדבר מתקייים עם טורואיד? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 26, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 26, 2014 אני לא חושב. אני חושב שטורואיד, כל עוד הוא בייגלה סגור לחלוטין ולא שלושת רבעי בייגלה נניח, נחשב "אינסופי" במובן הזה.אין לציר של הסליל "קצה" כלשהוא כי הוא עקום סגור ולכן אין מה שישבור את הסימטריה שיוצרת שדה בכיוון תטא בתוך הסליל.בשביל להוכיח את זה מתמטית צריך כנראה את החישוב המפורש, ואתם לא עושים את זה לדעתי אפילו עבור סליל גלילי סופי כי המתמטיקה מכוערת.אבל שיקולי הסימטריה נראים לי תקפים מספיק לנפנוף ידיים משובח. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם אוקטובר 26, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 26, 2014 הבנתי, תודה! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.