מעבר לתוכן

הזנחות של שדה אופקי בתיל סופי.

מנוי

הודעות מומלצות

בשאלה הזאת:

http://i.imgur.com/iOs8l56.png

על פניו השאלה נפתרת בזה שמניחים שכיוון השדה רדיאלי , אך דבר זה מוזר. ברור שלא מדובר בתיל אינסופי(אורך הרדיוסים כלל אינו זניח ביחס לאורך הגלילי), ולכן יש גם רכיב שדה אנכי ולא רק רדיאלי.

האם אני צודק והזנחה של השדה אנכי איננה נכונה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מה זה הזנחה "לא נכונה"? אם אתה מעוניין בתשובה מדוייקת אינסוף ספרות אחרי הנקודה, כל הזנחה לא נכונה וכל טור טיילור מקורב שאנחנו כותבים ומכיל פחות מאינסוף איברים הוא טעות.

השאלה הרלוונטית לגבי הזנחות (באופן כללי) היא מהי מידת השגיאה כתוצאה מהקירוב שהפתרון מניח בהשוואה לפתרון האמיתי, והאם השגיאה הזו משמעותית (ביחס לשגיאת כלי המדידה, בהתחשב בשימוש שאנחנו עושים בתוצאה, וכו').

זו שאלה טובה, אבל למיטב הבנתי היא לא הכי רלוונטית לפתרון של התרגיל הספציפי הזה (האם יש לך מודל מתאים לחישוב המדוייק במקרה של קבל סופי? זה כנראה פתיר נומרית, אבל על פניו אני לא רואה דרך אנליטית לפתור את זה (וכן, אני לא זוכר הרבה מפיסיקה 2מ', מודה באשמה)).

עריכה: אולי התכוונת לשאול אם באמת מזניחים פה את השפעת השדה המקביל על שולי הקבל הסופי או שיש פה משהו שאתה לא רואה ובעצם לא צריך להתחשב בו?

:scratch:

אם זו השאלה, אז נראה לי שבאמת מזניחים את ההשפעה שלו ובעקרון היה צריך להתחשב בו.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...