מנוי פורסם אפריל 19, 2014 דיווח שיתוף פורסם אפריל 19, 2014 אני מנסה להבין את הקביעה הנחרצת הזאת: http://i.imgur.com/YaStK4W.png נניח שיש לנו פרבואליד קנוני(x^2+y^2=z),ואני מעביר מישור (z=0) בנקודה(0,0,0),אז אני מקבל שהחתך הוא נקודה. נניח שיש לי היפרבוליד חד-ירעתי (x^2+y^2-z^2=1) ואני מעביר משטח(X=1),אני מקבל זוג ישרים נחתכים.איך זה מסתדר עם הקביעה שלמעלה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם אפריל 19, 2014 דיווח שיתוף פורסם אפריל 19, 2014 ניתן לבטא נקודה או זוג קווים נחתכים כנ"ל באמצעות משוואה של הנעלמים בריבוע ולכן הם עקומים ריבועיים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם אפריל 20, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 20, 2014 ניתן לבטא נקודה או זוג קווים נחתכים כנ"ל באמצעות משוואה של הנעלמים בריבוע ולכן הם עקומים ריבועיים.כמו X^2+y^2+z^2=0ו- Y=1 ,Z^2=X^2? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם אפריל 20, 2014 דיווח שיתוף פורסם אפריל 20, 2014 כן. אולי מתייחסים לעקום הריבועי כעקום דו ממדי במישור החותך, ואז נשארים רק עם ריבועים כי לא מציינים ש z/x=0 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מאי 14, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2014 איך אפשר להוכיח את הטענה הזאת עבר המקרה הכללי?כלומר נתון משטח ריבועי כלשהו ,ומישור כלשהו שחותך אותו. איך ניתן להוכיח שהחתך של המשטח עם המישור הוא תמיד עקום ריבועי, ולא ייתכן במצב שיווצר קו ישר למשל? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם מאי 14, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2014 משוואת מישור היא משוואה ליניארית בשלושה נעלמים, כלומר, במידה ונתונים לך שני נעלמים תדע מה הקואורדינטה השלישית שצריך כדי להיות על המישור. שתי דרגות חופש. משטח ריבועי מוגדר על ידי משוואה בה כל הנעלמים הם בריבוע, חיתוך עם מישור בסך הכל מוריד את מספר המשתנים החופשיים באחד. מה שנותן לנו משוואה ריבועית עם שני נעלמים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מאי 14, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2014 משוואת מישור היא משוואה ליניארית בשלושה נעלמים, כלומר, במידה ונתונים לך שני נעלמים תדע מה הקואורדינטה השלישית שצריך כדי להיות על המישור. שתי דרגות חופש. משטח ריבועי מוגדר על ידי משוואה בה כל הנעלמים הם בריבוע, חיתוך עם מישור בסך הכל מוריד את מספר המשתנים החופשיים באחד. מה שנותן לנו משוואה ריבועית עם שני נעלמים. האם פרבולאיד הוא משטח ריבועי, כי במשוואה שלו לא כל הנעלמים הם בריבוע?(http://www.codecogs.com/gif.latex?x%5E2+y%5E2=z)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם מאי 14, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2014 צודק, לא דייקתי, אבל אני חושב שזה לא מפריע לעיקרון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.