מעבר לתוכן

רישום ראשוני למקצועות

מיכאל

הודעות מומלצות

היי חבר'ה.

אני מתחיל ללמוד בסמסטר אביב, ויש לי כמה שאלות לגבי רישום למקצועות.

עשיתי מערכת שעות בדומה למערכת המומלצת.

כך נראית המערכת שלי כרגע: http://i.imgur.com/7eWhsCQ.png

1. לפי המלצה של פרופ' שאול מרקוביץ (סעיף 3), הוספתי למערכת את המקצוע "פיסיקה 1מ".

לפי מה שהבנתי, המקצוע הוא מעיין המשך של החומר של מבחן הסיווג במכניקה, נכון? (עשיתי את מבחן הסיווג).

המקצוע לא נכלל במקצועות החובה. למה כדאי לי לבחור אותו?

2. מה זה בעצם חינוך גופני/ספורט (הרישום על בסיס מקום פנוי)?

חוץ מזה, יש עוד משהו שאני צריך לדעת?

תודה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. הוא לא כותב שמומלץ, הוא כותב שניתן. הייתי ממליץ לוותר על פיסיקה בסמסטר ראשון,  כמה שפחות לחץ  - יותר טוב. 

2.  שיעור ספורט, כשמו - כן הוא. כיפי ונחמד ומומלץ בחום לקחת כל ספורט שאתה יכול להירשם אליו (גם אם זה ריצות ערב) כי זה מעלה ממוצע. 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. לפי המלצה של פרופ' שאול מרקוביץ (סעיף 3), הוספתי למערכת את המקצוע "פיסיקה 1מ".

לפי מה שהבנתי, המקצוע הוא מעיין המשך של החומר של מבחן הסיווג במכניקה, נכון? (עשיתי את מבחן הסיווג).

המקצוע לא נכלל במקצועות החובה. למה כדאי לי לבחור אותו?

פיזיקה 1מ הוא מקצוע חובה, הוא פשוט לא נמצא במערכת המומלצת של הסמסטר הראשון (הוא מומלץ לסמסטר השני). המקצוע הוא לא ממש המשך של החומר של הסיווג או של התיכון, אלא יותר כמו למידה מחדש אבל בצורה יותר מעמיקה ו-"נכונה", אם אפשר להגיד ככה - עם כלים מתמטיים יותר משוכללים וכו'.

השאלה של לעשות פיזיקה בסמסטר ראשון כן או לא, היא שאלה שכבר דשו בה לא מעט ויש דעות לכאן או לכאן. דעתי האישית היא שגם אם יש לך פטור מאנגלית עדיף לא לעשות, שכן סמסטר ראשון הוא כזה שמיועד להתרגל לסביבה ולגלות איך הכי טוב לך ללמוד. לא חושב שכדאי להוסיף עוד עומס מעבר לזה של המומלצת (והוא בחלט מספיק). אני גם חושב שהחוויה בסמסטר שני, אחרי חדו"א 1 ובמקביל לחדו"א 2, היא הרבה פחות מתסכלת. 

מנגד, היתרון בהקדמת הקורס הוא הורדת עומס מסמסטר 2, שזה לא מבוטל. אתה יכול להתחיל ללמוד את הקורס, אם תסתדר איתו אז מעולה, ואם לא - אל תפחד להוריד אותו (מותר לבצע שינויים במערכת באופן עצמאי עד אמצע הסמסטר בערך).

כל סטודנט חייב לעשות שני קורסי ספורט במהלך התואר. יש כל מיני סוגים, אבל היות והעדיפות לרישום נקבעת לפי ותק קשה לתפוס מקום ברובם בסמסטרים ראשונים.

חוץ מזה, יש עוד משהו שאני צריך לדעת?

אתה לא חייב ללכת להרצאות והתרגולים שנרשמת אליהם (עד כדי שיעורים עמוסים באופן קיצוני, שבהם תיתכן העדפה למי שרשום). כדאי לנסות כמה מרצים/מתרגלים ולראות למי אתה הכי מתחבר. 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

אתה יכול להתחיל ללמוד את הקורס, אם תסתדר איתו אז מעולה, ואם לא - אל תפחד להוריד אותו (מותר לבצע שינויים במערכת באופן עצמאי עד אמצע הסמסטר בערך).

נשמע מציון.

כל סטודנט חייב לעשות שני קורסי ספורט במהלך התואר. יש כל מיני סוגים, אבל היות והעדיפות לרישום נקבעת לפי ותק קשה לתפוס מקום ברובם בסמסטרים ראשונים.

יש רשימה של הקורסים?

...

מצאתי בזמן שרשמתי את בתגובה:

מקצועות חינוך גופני (ספורט) - מספרי מקצועות - 394808, 394800 עד 394806 וכן 394820.

נרשמתי ל"כושר גופני - בנים" ב-"חינוך גופני - מיועד לסטודנטים חדשים" (394808).

אתה לא חייב ללכת להרצאות והתרגולים שנרשמת אליהם (עד כדי שיעורים עמוסים באופן קיצוני, שבהם תיתכן העדפה למי שרשום).

לא הבנתי. למה שאני לא אלך להרצאות של מקצועות שנרשמתי אליהם?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הכוונה היא שיש מקצועות (בסמסטר ראשון כנראה כולם) שיש בהם כמה מרצים ומתרגלים אלטרנטיביים ואם נרשמת למרצה ספציפי (נניח כי רק אצלו היה מקום ברישום) זה לא אומר שבפועל אתה חייב ללכת אליו, אלא תלך לאיזה מרצה שמתאים לך (מבחינת צורת העברת החומר וכד') או נח לך (מבחינת זמנים וכד').

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

המערכת נראית לא אופטימלית, הייתי מציע לך להשתמש בתוכנה כמו UDonkey או באתר ChoiceFreak כדי לבנות מערכת (נראה שרוב האנשים מעדיפים את צ'ויספריק).

כמו שכבר צוין כאן, תקבע את המערכת לפי מה שנוח לך, אין שום סיבה ללכת לקבוצות אליהן נרשמת ב-UG (חוץ מבמקרים חריגים, וגם אז לא בטוח).

בקשר לפיסיקה - זה בהחלט מוסיף לעומס של הסמסטר הראשון, אצלי זה היה באופן ניכר, יכול להיות שאחרים פחות הרגישו את זה.

מצד שני, הסמסטר הראשון לא באמת עמוס (רק מרגיש ככה למי שחווה אותו), ואם תחליט לקחת פיסיקה אתה מאוד תשמח על זה בסמסטר השני (מת"ם הוא קורס שנחשב עמוס), בהתאם לציון כמובן.

תשאל את עצמך איך הרגשת עם בחינת הסיווג (אם החומר עניין אותך/עיצבן אותך וכו').

החומר של פיסיקה 1מ הוא הרחבה (ולעיתים לימוד מחדש) של נושאים מבחינת הסיווג, בתוספת נושאים מאוד מעניינים שאין בה (למשל יחסות).

בנוסף, הרגשה נוחה עם חדו"א בסיסי היא סיבה בעד לקיחת פיסיקה 1מ.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני רק רוצה להגיד שאין דרך אחת "נכונה" לסדר מערכת. יש כאלה שאוהבים ימים קצרים ומרוכזים, ויש כאלה שיעדיפו חלונות כדי קצת לנשום אוויר ולאכול בצורה מסודרת. יש כאלה שבשמונה וחצי בבוקר הם בשיא הריכוז, ויש כאלה ששום דבר לא יצליח להוציא אותם מהמיטה בשעה הזו.

בסה"כ הרצאות ותרגולים אקדמיים הם לא משהו שהוא בר השוואה לשיעורים בתיכון, אז הדרך היחידה להבין מה עובד בשבילכם הוא לנסות ולראות. כאמור, אין חובה לדבוק במערכת המקורית שנרשמתם אליה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...