fudge Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 אהלן, אני מחפש קורסים לסמסטר הבא שיהיו עם נושא מעניין ולא טכני, ספרות מכסה זמינה, rules of engagement לא דרקוניים, אם יש גם מרצה או מתרגל טוב אז מה טוב. אני שוקל את הקורסים הבאים - מבוא לתורת הצפינה - הקורס נשמע מאוד מעניין. למרצה קוראים רוני רוט ונראה שיש לו ציוני משאל טובים. אבל אני לא רואה שום חומר מודפס באתר הקורס ולא יודע אם יהיה, ושיעורי הבית תקפים ולא מגן (20%).השאלות שלי למי שלקח את הקורס הן - האם שיעורי הבית הם יבשים או שמדובר בכתיבת קוד? האם יופיע חומר מודפס או שיהיה צריך להשיג תרגולים והרצאות ממי שהולך לזה? האם אופי הבעיות הוא חשיבתי כמו שאני מדמיין או שזה למעשה יותר טכני? בסופו של דבר, מי שלקח - נהניתם? אשמח לכל פירוט. קריפטולוגיה מודרנית - גם נשמע מאוד מעניין, המרצה הוא אלי ביהם וגם לו יש ציונים טובים, אבל הוא גם דיקן הפקולטה אז אולי יש פה פקטור יראה כשסטודנטים ממלאים משאל אז לא יודע. כך או כך זה לא קריטי כל עוד יש ספרות וחומר מודפס. הש"ב הם 30% תקף שזה די מכה. בנוסף יש דרישה יבשה של חישוביות כקדם. יש הרצאות ותרגולים מודפסים לכל הסמסטר שכבר מופיעים באתר, אבל מדובר בשקפים ולא בסיכומים ממש (יש מצב שנהייתי קצת מפונק אחרי אלגוריתמים, באמת מגיע כל הכבוד לסגל).השאלות שלי די זהות לשאלות עבור מבוא לצפינה, ובנוסף - האם חישוביות הוא קדם חזק לקורס הזה או שלא באמת יפריע אם לומדים אותו במקביל? בנוסף יש את הקורס גרפים מרחיבים עם אמיר שפילקה, גם נשמע מעניין אבל אין אתר לקורס, אין לי מושג מה הולך שם. אשמח לכל מידע ופירוט. כמו כן, האם יש קורסים אחרים שרלוונטיים מהבחינות שציינתי? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohad Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 בתרגול המצולם האחרון של אלגו' 1 המתרגל (התותח יש לציין) נותן סקירה קצרה של קורסים קשורים להמשך הדרך, אולי זה יעניין אותך(לצערי אני לא ממש זוכר מה הוא אמר על מה) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fudge Posted October 11, 2013 Author Report Share Posted October 11, 2013 אוהד, תודה. רק עכשיו גיליתי שאני יכול לראות וידאו מהבית גם בלי מחולל ססמאות. הוא מציין את הקורסים הבאים - אלגו 2 – לא ניתן הסמסטרגאומטריה חישובית – לא ניתן הסמסטר אלגוריתמי קירוב – עם הדס שכנאי (המרצה מאלגו' 1), מתויג תחת "יש מצב"שיטות הסתברותיות ואלגו – אין בחינה, אין אתר, המרצה פישר אלדד, לא ברור מה הולך שם, לא בטוח שהייתי רוצה קורס שהציון בו הולך לפי עבודות שמגישים במהלך הסמסטרשיטות באנליזה של אלגוריתמים – לא קיים הוא לא מזכיר שום דבר שקשור לצפינה, שזה משהו שנשמע לי ממש מעניין למרות שאולי לא קשור ישירות לאלגוריתמים. אילו קורסים אתה לקחת שממש נהנית מהם? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohad Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 אני כנראה בערך כמוך, בדיוק סיימתי אלגו' 1 :lol:גם נהנתי מהחומר (בלי ללכת להרצאות ולתרגולים, הלכתי בהתחלה והשתעממתי, אבל ללמוד מהספר ומהתרגולי וידאו דווקא היה מעניין) אם יהיו לך מסקנות אני אשמח לשמוע... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
עגבניה עם המון אוזניים Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 בנוגע לטבע הקורסים ושיעורי הבית - בגדול בקריפטו לרוב נותנים קצת התנסות רטובה, אבל הרוב תאורטי. שני הקורסים האחרים תאורטיים לחלוטין (ועל גרפים מרחיבים הייתי אומר אפילו תאורטי מאוד). צפינה - לטעמי הקורס הכי קשה בפקולטה. מעניין מאוד למי שאוהב אלגברה לינארית ומודרנית ורוצה לראות שימושים מגניבים שלה (לפיתוח קודים לתיקון שגיאות). שיעורי הבית מאוד קשים, המבחן יותר. ממה שאני זוכר רוני רוט הולך לגמרי לפי הספר שהוא כתב. גרפים מרחיבים - זה קורס של שפילקה מה שאומר הרבה מאוד אלגברה ושימושיה הקומבינטוריים. לפי כותרת הקורס הכוונה היא לבניה של אובייקטים קומבינטוריים עם תכונות "כמו אקראיות" למיניהן. אין מה לחפש שם בלי חישוביות. בנוגע לקורסים האחרים שהועלו: אלגוריתמי קירוב - לא קורס מאוד מעניין לטעמי, די שטחי וכל מה שמעניין בו יש גם באלגו 2 יותר לעומק. שיעורי הבית לא קשים ואין ממש בחינה. שיטות הסתברותיות - גילוי נאות, אני מתרגל את הקורס. אתר העליתי הרגע, ויש בו חומר כתוב לכל ההרצאות והתרגולים. הציון לפי שיעורי בית, לרוב 3 או 4 תרגילים. כן, הם מאוד מאוד קשים. הם גם לרוב קשים לרפרונס כי אנחנו ממציאים שאלות על סמך כל מיני דברים, ולרוב לא לוקחים "מן המוכן". החומר לדעתי מאוד מעניין למי שאוהב קומבינטוריקה והסתברות. ההקשר האלגוריתמי שם אבל לטעמי הוא לא תמיד מאוד בולט ביחס לזה הקומבינטורי. מבחינת קושי מי שמסיים את הקורס מקבל ציון טוב (90+ לרוב), אבל בערך חצי מהסטודנטים שמגישים את תרגיל הבית הראשון לא מגישים את האחרון. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fudge Posted October 11, 2013 Author Report Share Posted October 11, 2013 היי, תודה על הפירוט. עוד כמה שאלות ברשותך - צפינה - מבוסס יותר על לינארית או על מודרנית? כי לינארית זה די דיכאון. קריפטו' - קורס מעניין? האם חישוביות זה קדם חזק או שאפשר לקחת במקביל? (מבחינה הבנתית, אם הדיקן בודק ומעיף ואז זה לא רלוונטי בכל מקרה) שיטות הסתברותיות - מהצצה בחוברות בתכלס נראה מעניין. אלדר פישר המרצה, האם הוא רספונסיבי מהיכרותך? ז"א עונה למיילים וכאלה? כמו כן, אותה שאלה לגבי חישוביות - האם זה קדם חזק או לא? ואם לא, האם הוא בודק דברים כאלה להיכרותך והערכתך? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
עגבניה עם המון אוזניים Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 צפינה - מבוסס על שניהם, קשה להפריד. בסופו של דבר הקודים לתיקון שגיאות שדנים בהם בקורס הם מרחבים וקטוריים. קריפטו - לא לקחתי כי אני לא מחובבי הז'אנר. אם אתה מבין מה זה רדוקציה ושיש בעולם בעיות קשות אני מניח שאתה לא חייב חישוביות, אבל אין לי מושג עד כמה אוכפים. שיטות - אלדר מאוד רספונסיבי לדעתי, וגם אני משתדל להיות נגיש מאוד בקורס כזה קטן. לא חושב שבודקים קדם של חישוביות, והוא לא חשוב מאיזו בחינה עקרונית שהיא יותר מלהבין מה זה רדוקציה ולקרוא את הערך בויקיפדיה על NP completeness. מה שכן נדרש פה זה המושג המעורפל שנקרא "בגרות מתמטית". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fudge Posted October 11, 2013 Author Report Share Posted October 11, 2013 נראה שבלבלתי קצת בין צפינה להצפנה. תכלס שלושתם נשמעים סבבה, אני כרגע מתלבט בין צפינה לקריפטו עם נטייה לקריפטו, + שיטות, אם ישטקנו אותי מקריפטו או שיטות בגלל קדמים אז גם ככה לא תהיה התלבטות. לגבי בגרות מתמטית - נראה שאני הולך לברר. תודה על התשובות! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROT13 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 למרות הסיכוי המאוד קלוש שפותח האשכול יראה את התגובה הזאת, אשמח אם תספר מה בחרת בסוף ואיך זה היה. לעגבניה עם המון אוזניים, צפינה באמת עד כדי כך קשה?אני חושב לקחת אותו בעתיד. האם יש קורסים שהיית ממליץ לקחת לפני שלוקחים אותו, או שהוא קשה בלי קשר?(ואם במקרה אתה זוכר מה הסדר גודל של הש"ב (מבחינת זמן/השקעה) אני גם אשמח לשמוע.) תודה מראש :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
עגבניה עם המון אוזניים Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 הייתי ממליץ על מבחו"ש + מבוא לחבורות. אם תיקח תורת השדות אז תהיה לגמרי בסדר :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROT13 Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 בקיצור כדאי להיות מתמטיקאי :mrgreen: למרות שבדיעבד, להמיר את מודרנית בחבורות + מבחו"ש הייתה יכולה להיות החלטה מצוינת.אם מישהו בשלב מוקדם בתואר קורא מילים אלו, וחושב שהוא הולך להתעניין בצד היותר אלגברי של מדעי המחשב (קריפטו/צפינה וכד'), לכו על זה! (להחליף את מודרנית) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alternant Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 נתבקשתי לכתוב כאן על שני הקורסים, אז הנה: צפינהאחד הקורסים הכי מעניינים שלקחתי בתואר. ממליץ ביותר לכל אחד לקחת.הקורס מתעסק בקודים לינאריים ומציג תכונות קומבינטוריות יפות ומפתיעות שלהם. (ומלבד האלגנטיות, צפינה הוא גם תחום פרקטי.)חלק נכבד מהקורס כולל התעסקות עם שדות סופיים (משהו שרואים על קצה המזלג בקורס 'אלגברה מודרנית'), ויש גם טיפה אלגברה לינארית.רוני רוט הוא מרצה ממש מצוין.ההרצאות הן כמעט אחד לאחד כמו בספר (8 הפרקים הראשונים, מינוס כמה תתי-נושאים קטנים).הש"ב לא היו קלים, אם כי אני חושב שלסטודנטים שעושים/עשו תואר במתמטיקה השיעורים די זרמו. (בכל מקרה הם פתירים, לא לדאוג)המבחן מכיל שאלות בסגנון של הש"ב (אבל לא כאלה מתוכם), ונדמה לי שרוב הציונים היו גבוהים. קריפטולוגיה מודרניתגם כן קורס מאוד מעניין (למי שמתעניין בקריפטולוגיה).אלי ביהם אמנם לא המרצה הכי אנרגטי שיש, אבל הוא מרצה מעולה ויש לו סיפורים מעניינים.(על התקפות שהוא חקר/פרטי טריוויה על אנשים שלומדים עליהם בקורס/טריוויה קריפטולוגית כללית ועוד.)יש ש"ב שדורשים יצירתיות והשקעה, ויש כאלה שהם straightforward.יש בסוף הקורס נושא שכמה אנשים לא התחברו אליו והוא קריפטאנליזה דיפרנציאלית, שזו התקפה שפיתחו ביהם ושמיר על צופן ה-DES (בעיקר).אם ביהם הוא המרצה אז אני מניח שזה מגניב ללמוד את זה ממנו. אחרת, פחות מגניב.בקורס הזה דווקא לא לומדים הרבה אלגברה חדשה, ומשתמשים בעיקר בדברים שנלמדו בקורס 'אלגברה מודרנית' (אם כי ברמה יותר גבוהה ועם שאלות יותר קשות).לגבי הקדם של 'תורת החישוביות', אמנם אפשר להסתדר בלעדיו, אבל מקבלים תמונה טובה יותר של החומר אם החומר של חישוביות כבר חילחל מספיק עמוק (אני כמובן לא מדבר כאן על בעיית העצירה ושות', אלא הכוונה היא לחומר שרואים בסוף הקורס של חישוביות). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts