Student פורסם אוקטובר 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 5, 2013 שלום, אני לומד בבן-גוריון ואני סקרן לדעת. אצלינו קורים הרבה דברים בהתנהלות של האוניברסיטה שאני מניח שגם אצלכם קוריםותהיתי עד כמה את מתחברים למה שאני הולך לשתף אותכם בו עכשיו. סיימתי שנה א' בתואר מדעי המחשב. אצלנו בשנה ראשונה לומדים בעיקר מתמטיקה ואין כמעט קורסים של המחלקה למדעי המחשב.היחס של המחלקה למתמטיקה לסטודנטים שלנו הוא מזעזע. נתקלתי במספר קורסים שממוצע הציונים בבחנים היה 30והרבה אנשים נלחמים רק לעבור את הקורסים ומנסים להחזיק את הראש מעל המים. אולי 10 תלמידים בכל המחזור(אנחנו התחלנו 300 ומשהו) בכלל הגיעו לממוצע של מעל 90. כל השאר מדשדשים ב60 70. בנוסף, בסיבות ה120 תלמידים עושים לפחות קורס קיץ אחד שכמובן אינו מסובסד ולכן עולה 3500 ש"ח לקורס יחיד!(יש כאלו שעושים 2והם משלמים בסיבות ה5500). שלא לדבר על זה שאי אפשר לעבוד בקיץ ולכן הנזק הכלכלי הוא בסיבות ה7000-8000 שחבהנחה שהייתי עובד בקיץ. אולי אפילו יותר. ואני אפילו לא הרחיב על זה שהרמה של הלימוד אינה מגיעה לרמה של המבחנים. פעמים רבות אני מוצא את עצמי לומד חומר רבלבד(מזל שיש את צילג וצנזור הם מצילים הרבה אנשים שלא היו מצליחים לשרוד את התואר בלי ההרצאות שלהם). אז רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה וכמה אתם מתחברים לזה?אני יודע מחברים שלי שגם בטכניון עושים מבחנים בלתי אפשריים. אבל אני יותר מעוניין לדעת מה לגבי ההתנהלות של האוניברסיטהעד כמה אתם חושבים שהציון שאתם מקבלים באמת משקף את הידע שלכם בנושא? לדעתי יש איזה פער של 10 נקודות לפחות בין הציונים שלנושהם פשוט עניין של מזל(לבחור ללמוד נושא כזה או אחר יותר לעומק) ליפול על מועד ב' קל וכו'. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם אוקטובר 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 5, 2013 (נערך) תמיד לומדים משהו חדש במבחן.גם בטכניון בחני אמצע של סמסטר ראשון מביאים מכניסים אנשים לשוק אבל הרוב לומדים איך ללמוד ומתיישרים לקראת מבחני סוף סמסטר.לפחות כשאני הייתי שם, היחס לסטודנטים מצד הפקולטה למתמטיקה בטכניון היה לא רע. רוב המרצים היו נחמדים (מה שלא היה מונע מהם לזמבר אותך במבחן, בכוונה או בהיסח דעת) והמזכירות בד"כ הייתה מנסה ללכת לקראתך בעניינים מנהלתיים.לעניין קורסי הקיץ -בגלל שבטכניון מועדי ב של סמסטר אביב באים יחד עם מועדי א של סמסטר קיץ, השיטה לחסוך כסף היא להירשם באביב, ללמוד בקיץ, וללכת למועד ב.בטכניון ממוצע של 90+ מתחיל לגרד את המצטיין נשיא והסף הוגדר כך שמצטייני נשיא יהיו כ 5% מכל הפקולטה. אז ככה שמבחינת היחס של 10/300 נראה לי שבטכניון זה דומה. נערך בתאריך אוקטובר 5, 2013 - על-ידי samael 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם אוקטובר 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 5, 2013 העלות של קורסי קיץ בטכניון היא 500₪ לנקודה נכון לסמסטר האחרון. נשמע קצת פחות מהתעריפים בבן גוריון. אם מבינים שזה בסדר ונורמלי לקבל באיזור ה70 בקורסים המתמטיים אולי אנשים יהיו פחות בלחץ. אנשים לפעמים חושבים שהציונים שלהם אמורים להיות כמו בתיכון בלי להבין שבאוניברסיטה יכולים להיות סטנדרטים אחרים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.