מנוי פורסם ספטמבר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 אני קצת לא מבין את כל הנושא של תנע יחסותי.אם הגדרת התנע באופן m*u, לא תהיה נכונה עבור מערכת שנעה במהירות גבוהה?כלומר תנע שמוגדרת באופן כזה לא ישמר? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 על איזו הגדרה של תנע יחסותי אתה מדבר? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם ספטמבר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 m*gama*Uכאשר בתוך הGAMA מציבים את הU. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 א. התנע הזה הוא של חלקיק, לא של מערכת. החלקיק נע במהירות גבוהה במערכת, לא המערכת במהירות גבוהה. ב. mU לבדו לא מתאר באופן נכון תנע של חלקיק במהירויות גבוהות. זה הגבול שמתקבל במהירויות נמוכות (כשגאמא בערך אחד). במהירויות גבוהות התיאור הנכון של התנע הוא כחלק מארבע וקטור עם האנרגיה, עם הקידומת גאמא לפניו. ולא רק בגלל שנוח לבצע עליו טרנספורמציית לורנץ. ג. בפרט נובע מהסעיף הקודם:1. חלקיק מסיבי שמתקרב למהירות האור צריך להיות בעל תנע ואנרגיה אינסופיים (אחד ה"תירוצים" להסביר מדוע הוא לא יכול להגיע לשם).2. נסתכל על ניסוי התנגשות של שני חלקיקים במהירויות יחסותיות שונות (שיוצרים חלקיק חדש במהירות יחסותית חדשה). לפי התיאוריה, חוק השימור הרלוונטי הוא של הארבע וקטור תנע-אנרגיה, לא של התנע הרגיל. אם תכתוב את המשוואות תראה שה"תנע הרגיל" של כל חלקיק מקבל משקל שונה בשימור בהתאם לגאמא שלו. ניתן לבדוק נסיונית שזה חוק השימור שמתקיים ולא השימור הרגיל כי הם מנבאים תוצאות שונות למהירות של החלקיק החדש (בפרט, נסיונית תראה שסכום mu של שני החלקיקים שונה מ-mu של החלקיק החדש), ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם ספטמבר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 כלומר, חוק שימור התנע שמוגדר בתור M*U פשוט לא נכון עבור מהירויות גבוהות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 9, 2013 הוא יכול לצאת נכון במקרים ספציפים (למשל, בניסוי התנגשות של שני חלקיקים במסה זהה ומהירויות מנוגדות). במקרה הכללי, לא. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם ספטמבר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 10, 2013 אוקי, עכשיו אם אני רוצה למצוא את התנע לאורך ציר Y, מה אני מציב בנוסחא החדשה בתנע .האם בתוך הגמא אני מציב רק את המהירות לאורך ציר Y? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 10, 2013 לא, גאמא היא פונקציה של המהירות הכוללת וכך גם הארבע-תנע מוגדר, עם אותו מקדם לכל הרכיבים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.