מעבר לתוכן

פתירת האינטגרל המסויים על ידי שיטה הצבת משתנים

הודעות מומלצות

האם הפונקציה שמציבים במקום משתנה האיטנגרציה צריכה להיות לא רק גזירה אלא גם גזירה ברציפות ,( כי המרצה מציין  שהיא רק צריכה להיות גזירה)?

אני מדבר על הפונקציה הפנימית המסומנת באות היוונית "פי" שבתמונה:

http://i.imgur.com/yzdplSi.jpg

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חסר לי שאז הביטוי  הארוך שיש לך בתוך האינטגרל הוא לאו דווקא רציף, (כי אתה לא יודע שנגזרת של פי רציפה), ואז אתה לא יכול להשתמש בנוסחת ניוטון-לייבניץ.

גם לפי ויקפדיה היא צריכה להיות גזירה ברציפות:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%92%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA_%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%9D

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

א. למה אי אפשר להשתמש בנוסחת ניוטון לייבניץ כשהביטוי באינטגרל לא רציף? לא מספיק אינטגרביליות רימן?

ב. הערך בויקיפדיה עוסק באינטגרלים במרחב, אמנם יש שם סעיף שמצטט את הנוסחה שלנו אבל הדרישה לגזירה ברציפות לא בסעיף הזה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בהוכחה של נוסחת ניוטון לייבניץ יש דרישה על הפונקציה שבתוך האינטגרל שתהיה רציפה(בהרצאה נאמר שאפשר להחליש קצת את הדרישה שהיא תהיה רק אינטגרבילית והפונקציה שמגדירה את האינטגרל תהיה גזירה אך לא פורט על זה יותר מידי).

בכל מקרה, האינטגרביליות לפי רימן ממש לא התנאי היחיד לזה שאתה יכול להפעיל את נוסחת ניוטון לייבניץ. התנאי הוא שהיא תהיה רציפה, ועל התנאי הזה גם הנוסחה הוכחה בהרצאה.

סתכל בהוכחה של הנוסחה בשרשור הקודם שהגבת אליו. גם שמה כשבאים להוכיח אותה, מניחים שהפונקציה שבתוך האינטגרל רציפה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אכן יש דרישה לרציפות האינטגרנד. אני לא בטוח שזה מחייב גזירות ברציפות כי אולי יכול להיות שהנגזרת לא רציפה אך האינטגרנד כולו יהיה רציף. אני יודע על רציפות נקודתית שיכולה להיות במכפלה של לא רציפה ורציפה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אולי אפשר למצוא (פונקציה רציפה * פונקציה לא רציפה) שיתן בהכרח פונקציה רציפה.

אבל למה שזה יקרה לכל 2 פונקציות?

אני שואל לגבי הוכחת המקרה הכללי.

אני לא מדבר על 2 פונקציות ספציפיות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לדעת מה הדרישות עדיף להסתפק בדרישה שהאינטגרנד צריך להיות רציף ולא להיכנס לפינות של איך זה משפיע על הפונקציות המרכיבות את האינטגרנד. 

אם אתה רוצה לטעון שגזירות ברציפות תנאי הכרחי אז דוגמא של פונקציות ספציפיות כנל תהווה דוגמא נגדית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא טוען שגזירות ברציפות הוא תנאי הכרחי.

אני רק אומר שאם אתה רוצה לנסח תנאי מספק לכך שתוכל להפעיל את השיטה של הצבת משתנים עבור פתירת אינטגרלים , אתה צריך לדרוש שפי תהיה גזירה ברציפות.

אפשר אולי למצוא מקרים חרגים שזה לא מחייב.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...