מנוי פורסם יולי 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 האם הפונקציה שמציבים במקום משתנה האיטנגרציה צריכה להיות לא רק גזירה אלא גם גזירה ברציפות ,( כי המרצה מציין שהיא רק צריכה להיות גזירה)? אני מדבר על הפונקציה הפנימית המסומנת באות היוונית "פי" שבתמונה: http://i.imgur.com/yzdplSi.jpg ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 לא רואה טעות בדברי המרצה. מה גורם לך לחשוב כך? מה חסר לך אם היא גזירה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 27, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 חסר לי שאז הביטוי הארוך שיש לך בתוך האינטגרל הוא לאו דווקא רציף, (כי אתה לא יודע שנגזרת של פי רציפה), ואז אתה לא יכול להשתמש בנוסחת ניוטון-לייבניץ. גם לפי ויקפדיה היא צריכה להיות גזירה ברציפות: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%92%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA_%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%9D ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 א. למה אי אפשר להשתמש בנוסחת ניוטון לייבניץ כשהביטוי באינטגרל לא רציף? לא מספיק אינטגרביליות רימן?ב. הערך בויקיפדיה עוסק באינטגרלים במרחב, אמנם יש שם סעיף שמצטט את הנוסחה שלנו אבל הדרישה לגזירה ברציפות לא בסעיף הזה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 27, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 בהוכחה של נוסחת ניוטון לייבניץ יש דרישה על הפונקציה שבתוך האינטגרל שתהיה רציפה(בהרצאה נאמר שאפשר להחליש קצת את הדרישה שהיא תהיה רק אינטגרבילית והפונקציה שמגדירה את האינטגרל תהיה גזירה אך לא פורט על זה יותר מידי).בכל מקרה, האינטגרביליות לפי רימן ממש לא התנאי היחיד לזה שאתה יכול להפעיל את נוסחת ניוטון לייבניץ. התנאי הוא שהיא תהיה רציפה, ועל התנאי הזה גם הנוסחה הוכחה בהרצאה.סתכל בהוכחה של הנוסחה בשרשור הקודם שהגבת אליו. גם שמה כשבאים להוכיח אותה, מניחים שהפונקציה שבתוך האינטגרל רציפה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 אכן יש דרישה לרציפות האינטגרנד. אני לא בטוח שזה מחייב גזירות ברציפות כי אולי יכול להיות שהנגזרת לא רציפה אך האינטגרנד כולו יהיה רציף. אני יודע על רציפות נקודתית שיכולה להיות במכפלה של לא רציפה ורציפה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 27, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 אולי אפשר למצוא (פונקציה רציפה * פונקציה לא רציפה) שיתן בהכרח פונקציה רציפה.אבל למה שזה יקרה לכל 2 פונקציות? אני שואל לגבי הוכחת המקרה הכללי.אני לא מדבר על 2 פונקציות ספציפיות. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 אם אתה רוצה לדעת מה הדרישות עדיף להסתפק בדרישה שהאינטגרנד צריך להיות רציף ולא להיכנס לפינות של איך זה משפיע על הפונקציות המרכיבות את האינטגרנד. אם אתה רוצה לטעון שגזירות ברציפות תנאי הכרחי אז דוגמא של פונקציות ספציפיות כנל תהווה דוגמא נגדית. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 27, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 27, 2013 אני לא טוען שגזירות ברציפות הוא תנאי הכרחי.אני רק אומר שאם אתה רוצה לנסח תנאי מספק לכך שתוכל להפעיל את השיטה של הצבת משתנים עבור פתירת אינטגרלים , אתה צריך לדרוש שפי תהיה גזירה ברציפות.אפשר אולי למצוא מקרים חרגים שזה לא מחייב. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.