מנוי פורסם יולי 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 אני מנסה לחשב את הגבול של הפונקציה הזאת כשהיא הולכת למינוס אינסוף.יש למישהו רעיונות איך לעשות את זה: http://www.codecogs.com/gif.latex?(x%5E2(3-x))%5E%7B%5Cfrac%7B1%7D%7B3%7D%7D+x (אגב הגבול הוא 1, אבל איך להגיע אליו?) בנוסף, איך להראות שהגבול הנ"ל כשהיא הולכת לאינסוף לא קיים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 מוציא גורם משותף מינוס איקס בשלישית, עושה על זה שורש שלישי ומקבל: x-x(1-3/x)^1/3x(1-(1-3/x)^1/3נשים את x כ1/x במכנה. 0/0 ->לופיטל. יוצא לי משהו ששואף לאחד. נראה שאין הבדל בין אינסוף למינוס אינסוף. ראיתי בוולפראם יש הבדל ואני מבין שהבעיה היא שהוא מפרש שורש שלישי של מינוס אחד כמספר מרוכב. מבחינתו התחום של הפונקציה הממשית הוא עד 3 וממילא אין גבול ממשי באינסוף. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 לא הבנתי מה עשית.אפשר הסבר מפורט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 תוציא מינוס איקס מהסוגריים הפנימיים, יוצא 3 חלקי מינוס איקס ועוד אחד. מחוץ לסוגריים יש עכשיו מינוס איקס בשלישית. שורש שלישי של מינוס איקס בשלישית זה מינוס איקס. ככה זה אצלנו. לפי וולפראם שורש שלישי של מינוס אחד למשל זה מספר מרוכב. ולכן החשבון שלו יוצא אחרת. אחרי שהוצאתי מינוס איקס מהשורש אני יכול לעשות את x גורם משותף. יש לי עכשיו איקס כפול משהו. זה בעצם משהו חלקי אחד חלקי איקס. ואז יש אי ודאות מסוג אפס חלקי אפס שמצדיקה שימוש בלופיטל. אחרי צמצום יוצא (אחד פחות שלוש חלקי איקס) בחזקת מינוס שני שליש. הסוגריים שואפים לאחד ואחד בחזקת כל דבר זה אחד. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 רק אני לא מבין למה וולאפארם מצייר את הפונקציה בצורה לא נכונה : http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28x%5E2%283-x%29%29%5E%281%2F3%29 הרי הנגזרת שלה שלילית כאשר X גדול מ2. בX=3 אמנם היא לא גזירה, אך היא ממישכה לרדת לערכי X גדולים משלוש. מה הולך כאן? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם יולי 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 21, 2013 שוב, וולפראם מתייחסת לשורש השלישי של מספר שלילי כאל מספר מרוכב. תראה בקישור שלך בסעיף properties as real function שהתחום מוגדר להיות X קטן שווה שלוש. לכן כל מה שהוא מצייר ונותן גבול אחרי 3 זה לא בממשיים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם יולי 22, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 22, 2013 למה הוא עושה את זה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח AMICH פורסם ינואר 13, 2015 דיווח שיתוף פורסם ינואר 13, 2015 כי זה מסבך את ההגדרות אם נגדיר שורש אי זוגי שלילית ולכן בכל מצב של שורש הוא מתייחס אליו כתכונות של שורש זוגי (שלא יכול להיות שלילי..) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.