מעבר לתוכן

חדוא 1ת-הסבר אינטואטיבי לתופעה בניגזרות

הודעות מומלצות

אני מנסה להבין איך ייתכן שלפונקציה  http://www.codecogs.com/gif.latex?x%5E2sin(1/x)  יש נגזרת באפס(הפונקציה מוגדרת באופן ידני באפס להיות אפס), אך לנגזרת שלה אין בכלל גבול באפס!

כלומר הרי אם יש נגזרת ,זה אומר ששיפועי המשיקים של הפונקציה ככול שאני הולך ומתקרב לאפס, הולכים ושואפים לאיזשהו שיפוע ספציפי.

עכשיו הנגזרת זאת בעצם פונקציה של אותם שיפועי המשיקים, כלומר אם שיפועי המשיקים הולכים ושואפים לאיזשהו גודל ככול שאני מתקרב לאפס, זאת אומרת שהפונקציה המתארת אותם שואפת לאותו הגודל, כי הפונקציה בסה"כ מתארת את שיפועי המשיקים, אז איך ייתכן שהנגזרת תהיה קיימת  בנקודה כלשהי, אך לנגזרת כפונקציה לא יהיה בכלל גבול באותה הנקודה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

החוק לגזירת מכפלה שבו אתה משתמש כדי להשיג ביטוי אנליטי לנגזרת מניח באופן מובלע שכ"א מהפונקציות במכפלה גזירה בנקודה שבה אתה משתמש בו.

ההנחה הזו אינה תקפה נקודתית ב-x=0 כי http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Csin(1/x) אינה גזירה שם.

...לכן הכלל לא ניתן ליישום בנקודה הזו והביטוי לא מתאר את הנגזרת שם, גם לא ברמה הגבולית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני רק לא מצליח לדמיין איך זה שככול שאני מתקרב לאפס ,השיפועים נהיים אפסיים, אך כשאני בא לתאר את זה באמצעות פונקציה, פתאום לפונקציה אין גבול.

הרי המשמעות שלהגיד ש"השיפועים נהיים אפסיים" זה שיש גבול לפונקציה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אבל ההנחה שבאמצעותה הגעת לפונקציה הזו (שתי הפונקציות במכפלה גזירות) לא תקפה באפס. ולכן לא חייב להיות קשר בין הפונקציה לבין הנגזרת באפס.

כשאתה מנסה להשליך הגדרה מחוץ לתחום התקפות שלה תקבל באופן טבעי סתירות ודברים לא אינטואטיביים

:dontknow:

...אתה יכול באותה מידה להתפלא מכך ש-x^-1 מקבלת ערך סופי בכל נקודה ליד אפס אבל אינסוף באפס עצמה ("איך זה יכול להיות? הרי בכל נקודה ליד אפס יש ערך מוגדר וסופי!").

וגם, אין שיפועים שהולכים וקרבים לאפס בפונקציה עצמה. כמו שאמרת, לפונקציה אין שום גבול באפס.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...