dando פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 היי, זאת שאלה מגיליון 10:חשב את הכוח הכולל הפועל על קשת מעגלית בעלת רדיוס R הנושאת זרם אחיד I. הקשת מונחת במישור xy.במרחב שורר שדה מגנטי קבוע B בכיוון ציר y. http://phstudy.technion.ac.il/phmoodle/file.php/1/HomeworkImages/Electricity/cl7_pic1.jpgR=6.75 [cm]I=5.76*108[esu/sec]B=3.38*102 [Gauss]Δϴ=0.45203 Rad אני בכלל לא מבין את השאלה הזאת...למה שיהיה כוח על הקשת אם לפי הנוסחא לכוח לורנץ:והתיל נייטרלי אז q=0. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 (נערך) זרם הוא תנועה של מטען.המטען הכולל של התיל הוא אפס, אבל בכל קטע תיל האפס הזה מורכב ממטען נייח (שלא מעניין אותנו) ומנושאי מטען ניידים בסימן ההפוך שיוצרים את הזרם ויש להם אינטראקציה עם השדה המגנטי. נערך בתאריך יולי 5, 2013 - על-ידי אודי 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dando פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 תודה אודי, ואם השדה החיצוני היה חשמלי במקום מגנטי אז הכוח היה 0? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 נראה לי שכן.הסיבה שאני מסייג נובעת משיקולים יחסותיים, אבל אני חושב שגם אם המהירות של נושאי המטען יחסותית הכוח שהם ירגישו עדיין זהה לזה של נושאי המטען הנייחים. כי השדה אחיד בכל המרחב. בכל מקרה השאלה הזו לא יחסותית להבנתי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dando פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 סבבה, תודה!! וסורי שאני מציף בשאלות אבל שכחתי לשאול את השאלה הכי חשובה, כי הם לא שאלו את זה - הכיוון של הכוח הוא פנימה לתוך המסך (z-) ? (כי האלקטרונים נעים נגד כיוון הזרם) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 נראה לי שההפך. בכוח לורנץ הסימנים של q ו-v מכפילים זה את זה: מטען שלילי שנע בכיוון x- שקול למטען חיובי שנע בכיוון x.ולכן הכח צ"ל בכיוון z+. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dando פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 אההההההההה נכון שכחתי מהמינוס של המטען!! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.