מעבר לתוכן

פיסיקה 1-שאלה בקשר לכוחות משמרים

הודעות מומלצות

יש משהו שאני לא מבין.. בחדו"א 2 כל עיניין השימור ואנרגיה פוטנציאלית מתייחס לשדות. כלומר השדה הוא משמר, הוא זה שמבצע את העבודה, הוא נגזר מפוטנציאל סקלרי וכו'.. ובפיסיקה מתייחסים למי שמשמר ולמי שמבצע את העבודה לכוח. ואני לא מצליח להבין למה אני צריך להתייחס כי השדה והכח אלה שני דברים שונים, לדוגמא הכח המגנטי הוא F=qvXB, ואפשר לראות ש-B ו-F לא זהים. אם כן, אז מי הוא המשמר, ומי הוא זה שמבצע את העבודה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הגדרת שדה משמר היא מתמטית. אני קורא למשהו שדה משמר כי הוא נגזר מפונקציית פוטנציאל, זו תכונה מתמטית.

הגדרת כוח, ובפרט כוח שמבצע עבודה, היא פיזיקלית. אני קורא למשהו כוח בגלל החוק השני של ניוטון - הוא גורם למסה מסויימת לתאוצה.

אלו שתי הגדרות נפרדות ובלתי תלויות. בסיטואציה מסויימת שתיהן יכולות להיות רלוונטיות, או רק אחת מהן.

כוח יכול להיות שדה וקטורי משמר (נגזר מפוטנציאל ומוגדר על כל המרחב, למשל כבידה) ויכול גם לא להיות שדה משמר (חיכוך).

כוח יכול לבצע עבודה (חיכוך, או גרוויטציה במסלול לא מעגלי) או לא לבצע עבודה (כוח נורמלי).

לגבי המשוואה של כח לורנץ - B הוא לא כוח. F הוא כוח (כמובן).

אם כי, אם אני לא טועה, במקרה של כוח לורנץ הוא לא מבצע עבודה כי הוא ניצב למסלול.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי.. אז לגבי לורנץ, מחדו"א אני יודע (שבמידה והכל גזיר ברציפות והתחום פשוט קשר), אז השדה משמר אם ורק אם הרוטור שלו מתאפס.

אז אתה אומר שכח לורנץ הוא משמר, אז אני צריך לבדוק את הרוטור שלו או את הרוטור של השדה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לבדוק אם הכוח הוא שדה משמר אתה צריך לבדוק את הרוטור שלו.

however, לא כל כוח ניתן להגדיר כ"שדה במרחב" כדי להפעיל עליו את קריטריון הבדיקה הזה.

אני לא בטוח בכלל שכוח לורנץ עומד בקריטריונים. השדה המגנטי והמטען לא מהווים בעייה, החלק הבעייתי הוא המהירות, שמוגדרת היטב רק במסלול של החלקיק.

:think:

מישהו בקש ממך לבדוק אם כוח לורנץ הוא כוח משמר?

אני לא רואה מה הטעם בשאלה למען האמת כי הוא ממילא לא עושה עבודה...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אבל זה אומר שהוא לא עושה עבודה, לא שהוא כח משמר.

:confused:

כלומר, מבחינה פרקטית אין באמת הבדל בין כוח שלא עושה עבודה לכוח משמר, אבל זו עדיין טעות להגדיר כוח שלא עושה עבודה ככוח משמר.

גם כוח לא משמר יכול להגיע למצב שהוא לא עושה עבודה.

למשל, חיכוך לא עושה עבודה בגלגול של גוף קשיח ללא החלקה כי המהירות הרגעית של נקודת המגע במשטח היא אפס.

זה לא הופך חיכוך לכוח משמר. אי אפשר להגדיר לו פונקציית פוטנציאל.

בפרט, אם גוף קשיח יתגלגל עם החלקה באותו מקום שעבר בו קודם הגוף שהתגלגל בלי החלקה החיכוך יעשה עליו עבודה.

אולי זה קצת יומרני מצידי, אבל זה נשמע לי כמו טעות בניסוח השאלה. אם זו באמת התשובה שהם כיוונו אליה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...