מעבר לתוכן

פיזיקה 1 תנע זויתי

הודעות מומלצות

צריכה את עזרתכם בשתי שאלות הבאות : 

post-574-0-37544400-1372192178_thumb.png

משימור תנע זוויתי - התנע הזויתי של 2 המסות לפני שווה לתנע הזויתי של המוט לאחר פגישת הגולשים במוט

את התנע הזויתי אחרי חישבתי לפי J=IW חשבתי את המומנט לפי מיקום מרכז המסה לאחר ששני הגולשים הגיעו אל המוט והמהירות הזויתית כפי שנתונה 

תדירות של סיבוב לשניה אז (W=2(pi

לא ברור לי למה מה שעשיתי לא נכון ? 

post-574-0-17599400-1372192966_thumb.png

עבור א' - למה המהירות הקווית של מרכז המסה לא אפס , הרי מתקיים שימור תנע קווי ולפני למערכת אין מהירות קווית רק סיבובית 

עבור ב'- עשיתי שימור תנע זוויתי - התנע הזוויתי של המערכת עם 4 המסות לפני שווה לתנע של המערכת עם 3 המסות אחרי ? צריך לקחת בחשבון את המסה m4 בחישוב התנע הזוויתי ?? אם כן ? איך? 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. איך חשבת את מומנט ההתמד? האם לקחת בחשבון גם שימור תנע (התנע הכולל צריך להיות אפס לפני ואחרי ההתנגשות)?

2. א. המהירות של מרכז המסה של כל המערכת היא אפס. אבל שואלים אותך על מהירות מרכז המסה של שלושת המסות שנותרו מחוברות אחרי ההתנגשות, לא של כל המערכת. המהירות שלו שונה מאפס, כי המהירות הקווית של המסה הרביעית שונה מאפס.

ב. צריך לקחת בחשבון את המסה הרביעית כמסה נקודתי אחרי ההתנגשות. התנ"ז שלה http://www.codecogs.com/gif.latex?m_4vr והמהירות שלה פשוט http://www.codecogs.com/gif.latex?v_4=%5Comega_0%20r

פתרון לשאלה השנייה ניתן למצוא גם פה:

http://forums.techstud.net/index.php/topic/5986-פיזיקה-תנע-זוויתי/?p=125813

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה על המענה המהיר :lol:

1.  את מומנט ההתמד חישבתי לפי מרכז המסה של המוט לאחר הגעתם למוט. 
אתה מתכוון שסה"כ התנע אמור להיות אפס. התנע לפני של שני הגולשים - כשני גופים נקודתים  שוווה לתנע של סיבוב המוט עם הגולשים אם כן , כך עשיתי מספר פעמים ולא מצאתי טעות חשוב 

יכול להיות שפספסתי משהו?? 

2. אם הבנתי נכון ,  m4  יוצאת מהצלב עם מהירות קווית וסיבובית ,  בגלל שימור התנע הקווי , המערכת עם 3 המסות מקבלת את אותו ערך של מהירות קווית עם כיוון הפוך כך נשמר התנע הקווי ?

בנוגע לחישוב המהירות הזויתית אחרי ההפרדות , המשוואה שאני מקבלת היא : תנע זוויתי לפני= תנע זוויתי אחרי של המערכת עם 3 המסות + התנע הזויתי של המסה הנק' m4?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אתה מתכוון שסה"כ התנע אמור להיות אפס. התנע לפני של שני הגולשים - כשני גופים נקודתים  שוווה לתנע של סיבוב המוט עם הגולשים אם כן , כך עשיתי מספר פעמים ולא מצאתי טעות חשוב 

יכול להיות שפספסתי משהו?? 

יאפ. את עדיין מדברת על תנע זוויתי ואני מדבר עכשיו על תנע קווי. התנע הקווי אמור להתאפס לפני ואחרי ההתנגשות.

2. אם הבנתי נכון ,  m4  יוצאת מהצלב עם מהירות קווית וסיבובית ,  בגלל שימור התנע הקווי , המערכת עם 3 המסות מקבלת את אותו ערך של מהירות קווית עם כיוון הפוך כך נשמר התנע הקווי ?

המערכת עם שלושת המסות לא תקבל את אותו ערך של מהירות קווית מכיוון שהמסה שלה שונה. היא תקבל את הערך הדרוש כדי שהתנע הקווי הכולל יתאפס גם לאחר ההתנגשות.

בנוגע לחישוב המהירות הזויתית אחרי ההפרדות , המשוואה שאני מקבלת היא : תנע זוויתי לפני= תנע זוויתי אחרי של המערכת עם 3 המסות + התנע הזויתי של המסה הנק' m4?

כן. כדאי לשים לב ש:

א. את מחשבת את התנע הזוויתי ביחס לאותה נקודה לפני ואחרי ההתנגשות;

ב. מרכז המסה של מערכת שלוש המסות נמצא במיקום שונה ממרכז המסה של מערכת ארבעת המסות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אין בעייה

:)

אמנם זה היה חישוב חפוז משהו שאולי יש בו טעות, אבל אני מקבל שהמהירות v_1 בשאלה הראשונה היא 5.8 מ'/ש'.

תראי אם זה מסתדר לך.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...