מעבר לתוכן

תנ"ז =תנועת כדור הארץ סביב השמש.משהו מוזר

הודעות מומלצות

בתרגול נאמר שאם נסתכל אל המערכת של כדור הארץ נע סביב השמש, ונגיד נבחר  את ציר הסיבוב שעובר בשמש, ונחשב את התנ"ז סביבו, נמצא גודל כלשהו.

עכשיו, מה שמעניין שנאמר שגודל זה קבוע, ולכן אם כדור הארץ יתקרב לשמש, אז הוא יצטרך להסתובב יותר מהר.

אני מבין למה זה  נובע מהנוסחא של מעבר מתנ"ז זוויתי סביב מרכז מסה(סיבוב כדור הארץ לעצמו---- j_0) לתנע זוויתי הכולל של כדור הארץ סביב השמש(j_total) :

j_toala=t_o+j_c.m

(כאשר j_cm זה התנע הזוויתי של כדור הארץ כנקודת מרכז המסה סביב השמש)

אני רואה את זה יפה בנוסחא.

מה שאני לא מבין, זה פיסקלית איך זה יקרה.

כלומר איך כדור הארץ "ידע" שהוא התקרב לשמש ו"ידע" להתחיל להסתובב יותר מהר(כלומר שה j_cm שלו קטן ,ואז הוא  "ידע" להגדיל את j_0).

אשמח מאוד אם משהו יוכל להסביר לי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו, מה שמעניין שנאמר שגודל זה קבוע, ולכן אם כדור הארץ יתקרב לשמש, אז הוא יצטרך להסתובב יותר מהר.

באמת? זה מה שנאמר? בניסוח הזה?

:|

כי זה ממש לא מחוייב המציאות.

לפי מה שאני יודע כדוה"א מבצע בקירוב מצויין מסלול קפלרי כמעט-מעגלי (אליפטי) שזהה לזה של מסה נקודתית, ובמסלול הזה שימור התנ"ז מתבטא בתנ"ז המסלולי בלבד.

כשכדוה"א מתקרב לשמש הוא נע מהר יותר (מהירות קווית. כי כח המשיכה הגרוויטיציוני מאיץ אותו) וכך התנ"ז נשמר.

הסיבוב של כדוה"א סביב צירו הוא תוצאה שיורית של תהליכי ההיווצרות של הפלנטה וההשפעה של המיקום במסלול עליו זניחה יחסית.

עריכה: אם יש איזהשהוא אפקט הוא בכיוון ההפוך - כשכדוה"א מתקרב לשמש פועלים עליו כוחות גאות גדולים יותר (הקצה הקרוב לשמש נמשך אליה חזק יותר מהקצה הרחוק) שמותחים אותו וגורמים להאטת הסיבוב, לא להאצתו.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ייתכן שזה מה שהמתרגל התכוון אליו, אבל זה לא מה שהמנוי כותב.

תקרא שוב את הפוסט המקורי. הוא מדבר על גדילה של j_0 ומסמן את j_0 כתנ"ז של סיבוב הארץ סביב עצמו.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...