מעבר לתוכן

אז כמה זמן.... [סקר פתוח לותיקים]

קלמנטינה

הודעות מומלצות

לטובת דור העתיד השוקיסטי והלחוץ

א. כמה שעות ביום השקעתם בסמסטר הראשון? (במהלך הסמסטר, לא בתקופת מבחנים)?

ב. איך השקעתם את רוב הזמן?

ג. מה היו התוצאות? (בגדול, לא חייבים על הנקודה)

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

ה. כל לקח שימושי שתרצו לתת

עריכה:

אם תוכלו לציין גם את התואר לאור ההבדלים בקושי, תודה (:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

א. סמסטר ראשון (מדמח) הוא קשה .. משקיעים הרבה ונכשלים.. זה היה הסמסטר שבו למדתי הרבה.. כל יום איזה שעתיים לפחות, סופ"שים יותר .. בתקופת המבחנים היו לי ספרינטים של 18 שעות ואז כמה ימים פרקים של סופרנוס כי אני לא יכול להסתכל על החומר יותר.

ב. רוב הזמן בלפתור ש"ב ולהעתיק ולהבין תשובות של מה שאני לא יודע לפתור , לכעוס על math net.

ג. התוצאות בסמסטר הראשון היו באיזור ה80 .. לא כזה נורא

ד. סיימתי את התואר

ה. תלמדו הרבה, חשוב לסיים עם ממוצע גבוה.. ה4 שנים האלה יקבעו לכם כמה תרוויחו בהתחלה ולאיזה משרות תגיעו בהתחלה.

והמשרות בהתחלה יקבעו לכם את העתיד. בקיצר .. יש לזה השלכות כבדות ..

הייתי אומר שבדיעבד הייתי לומד הרבה יותר ומשקיע הרבה יותר .. אבל אמרתי לעצמי את זה כל סמסטר וההשקעה רק ירדה :)

אז אני לא אעבוד על עצמי (ועלייך)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

זה היה הסמסטר שבו למדתי הרבה.. כל יום איזה שעתיים לפחות

שעתיים זה נחשב הרבה?

ממה שאתה מכיר, מהו זמן למידה יומי ממוצע בסמסטר הראשון?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

א) סמסטר ראשון בפיזיקה-חומרים הוא לא הסמסטר הכי עמוס. השקעתי כ3 שעות ביום מעבר להרצאות\תרגולים.

ב) ש"ב בעיקר + קריאת טקסטבוקים.

ג)התוצאות היו לא משהו בכלל. לא הצלחתי ללמוד ביעילות לקראת המבחנים(שזה בתכלס הכי חשוב מבחינת הציונים). יש מצב שגם ראיתי סופרנוס בסמסטר הראשון שלי :o.

ד) בסמסטרים מתקדמים השקעתי פחות מאשר בסמסטר הראשון, עם הישגים טיפה יותר טובים.

ה)סמסטר ראשון  לא תמיד אינדיקציה מושלמת לגבי המשך הלימודים, אבל אם ממש לא הולך אז אולי יש מקום לעצור ולשאול "האם זה בכלל בשבילי". חבל סתם לסבול 3-4 שנים, תמיד יש אלטרנטיבות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני סמסטר 4/5 בפיסיקה חומרים

בסמסטר ראשון אני לא זוכרת כמה שעות בדיוק השקעתי, רק שכל הזמן עשיתי שעורי בית...

אני יודעת שזה נחמד וחשוב להשקיע זמן גם בלעבור שוב על החומר לפני ההרצאות, אבל תכלס אף פעם לא הצלחתי להמשיך עם זה מעבר לשבוע שבועיים ראשונים של הסמסטר

חדוא שיגע לי את השכל, אני זוכרת שהייתי יושבת עם שותפה שלי עד 2 לפנות בוקר בניסיון להבין מה המטנטים המפגרים האלה רוצים מחיינו  ;D

אני מאוד התקשתי בפיסיקה 1מ והטעות הכי הכי גדולה שלי הייתה שלא ביקשתי מספיק עזרה

צריך למצוא את התלמיד המבין בכיתה ואת המתרגל הנחמד והברור ולשאול אותם שאלות

לבהות בתרגיל חצי שעה לבד לא יוביל לפתרון, הדבר היחיד שזה עשה לי וזה לגרום לי להרגיש מטומטמת

בכללי הסמסטר הראשון עבר סבבה הרוב היה באזור 75

היום אני כל כל היום בספריה או בחווה של פיסיקה, אבל אני לוקחת קורסים שבשבילי הם ממש קשים אז אני צריכה להשקיע יותר.

אז לדעתי צריך לנסות לעשות את כל השב, אם הקורס קל לך תצטרכי להשקיע קצת זמן, ואם הוא זוועת עולם אולי תמצאי את עצמך כמוני גרה בחווה  :P 

בהצלחה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

א. הייתי הולך לקורסים ותרגולים. מעבר לזה, לא חושב שמעל חצי שעה ממוצעת ליום. בתקופת המבחנים, שלושה ימים אינטנסיביים לפני המבחן. אם במהלך הסמסטר מבינים את החומר שניתן בהרצאות, הלמידה זורמת.

ב. שיעורי בית ודגש על הבנה. אם לא מבינים ורק פותרים לפי דיאגרמה כלשהו, נופלים בקלות בקגע שנתקלים במשהו לא מוכר. אם גם מבינים את החומר אפשר לגשת לכל תרגיל.

ג. לא זוכר את הממוצע בסמסטר ראשון, אבל הוא היה סמסטר ממוצע עבורי מבחינת הציונים. סביב ה-90 אני מניח.

ד. כלומלום.

ה. קונדום זה חשוב. אולי היא משקרת בנוגע לגלולות ותינוק מפריע ללמידה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

א. הייתי הולך לקורסים ותרגולים. מעבר לזה, לא חושב שמעל חצי שעה ממוצעת ליום. בתקופת המבחנים, שלושה ימים אינטנסיביים לפני המבחן. אם במהלך הסמסטר מבינים את החומר שניתן בהרצאות, הלמידה זורמת.

ב. שיעורי בית ודגש על הבנה. אם לא מבינים ורק פותרים לפי דיאגרמה כלשהו, נופלים בקלות בקגע שנתקלים במשהו לא מוכר. אם גם מבינים את החומר אפשר לגשת לכל תרגיל.

ג. לא זוכר את הממוצע בסמסטר ראשון, אבל הוא היה סמסטר ממוצע עבורי מבחינת הציונים. סביב ה-90 אני מניח.

ד. כלומלום.

עשית את שלך באב"ג, לא?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

האמת שלאור ההפחדות המסיביות ציפיתי לתגובות של 6-7 שעות ביום... פתאום סמסטר א' נשמע... אנושי...

אל תאמני להפחדות ואל תתחלי להלחיץ את עצמך סתם

סמסטר ראשון בחומרים יש קורס ממש חומד של שעה בשבוע שבו באים אנשים מהפקולטה ומסברים מה זה הנדסת חומרים (כי תכלס מתחילים ללמוד את זה רק מסמסטר 4, אבל זה לא הפואנטה של הסיפור...)

פעם אחת באה הייעצת של חומרים והפחידה אותנו רצח

אמרה שעל כל נקודה צריך להשקיע שעתיים לא כולל הרצאות ותירגולים (שזה יוצא משהו כמו 40 שעות בשבוע, פחח...)  ושכדי לגשת פעמים למבחנים שאת טובה בהם כדי לשפר ממוצע הצלחות, שזה באמת הדבר המטומטם ביותר ששמעתי בזמני בטכניון

בקיצור תקחי את זה בקצב שלך, יהיה בסדר

אין צורך לפחד יותר מידיי

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

ד. כלומלום.

עשית את שלך באב"ג, לא?

אין לי תינוקות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

האמת שלאור ההפחדות המסיביות ציפיתי לתגובות של 6-7 שעות ביום... פתאום סמסטר א' נשמע... אנושי...

אל תאמני להפחדות ואל תתחלי להלחיץ את עצמך סתם

סמסטר ראשון בחומרים יש קורס ממש חומד של שעה בשבוע שבו באים אנשים מהפקולטה ומסברים מה זה הנדסת חומרים (כי תכלס מתחילים ללמוד את זה רק מסמסטר 4, אבל זה לא הפואנטה של הסיפור...)

פעם אחת באה הייעצת של חומרים והפחידה אותנו רצח

אמרה שעל כל נקודה צריך להשקיע שעתיים לא כולל הרצאות ותירגולים (שזה יוצא משהו כמו 40 שעות בשבוע, פחח...)  ושכדי לגשת פעמים למבחנים שאת טובה בהם כדי לשפר ממוצע הצלחות, שזה באמת הדבר המטומטם ביותר ששמעתי בזמני בטכניון

בקיצור תקחי את זה בקצב שלך, יהיה בסדר

אין צורך לפחד יותר מידיי

בהחלט עוזר לקבל אמת מידה, והטיפ על לבקש עזרה בהחלט בא במקום :)

טמבוויל, איזה תואר עשית אם אפשר לשאול? נשמע שלא התאמצת בשביל ציונים :P

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כמעט ולא החסרתי הרצאות/תרגולים.

ומאוד השתדלתי להקשיב ולעקוב במהלכן. אם לא הייתי מבין משהו, הייתי שואל. זה בהחלט לקח חשוב שעוזר להצליח.

למדתי הנדסת משהו אם זכרוני אינו מטעני.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כמעט ולא החסרתי הרצאות/תרגולים.

ומאוד השתדלתי להקשיב ולעקוב במהלכן. אם לא הייתי מבין משהו, הייתי שואל. זה בהחלט לקח חשוב שעוזר להצליח.

למדתי הנדסת משהו אם זכרוני אינו מטעני.

not sure if troll or...?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

למדתי הנדסה כימית.

א. הלכתי לכל ההרצאות והתרגולים, וזה נוהג שהתמדתי בו עד סוף התואר ואני מאוד ממליץ. הרבה אנשים אומרים שלהגיע עייף או תוך כדי תקופה לחוצה בקורס אחר (בגלל הגשות/בחנים/המרצה ממש העליב אותי אתמול וצריך הרבה בירה כדי להתגבר על זה) זה לא אפקטיבי אז הם לא באים. אני לא מסכים, גם בגלל שזה יוצר תירוצים לא להגיע סתם וגם בגלל שאני התרשמתי שזה לא נכון. להגיע להרצאות ולנסות לכתוב מאוד משפר את ההבנה ושווה את ההשקעה. מעבר לזה השתדלתי מאוד לפתור את כל תרגילי הבית לבד, כולל המתנטים המזעזעים והשקעתי זמן גם בלהסביר לאנשים אחרים. זו קלישאה, אבל להסביר את הפתרון זו הדרך הכי טובה ללמוד אותו. בסה"כ אני מעריך ללכת לכל ההרצאות = 4-6 שעות ביום ומעבר לזה עוד 3-4 שעות. בסופ"שים השתדלתי לא לעשות כלום. לפעמים עשיתי דברים קטנים שלוקחים ~שעתיים.

ב. רוב הזמן בפועל היה הרצאות ותרגולים. רוב הזמן מעבר להרצאות היה פתרון תרגילי בית (אבל זה כולל הרבה חזרה על החומר של ההרצאות והתרגולים).

ג. הממוצע בסמסטר הראשון היה בערך נקודה מעל הממוצע הכללי שלי.

ד. סיימתי את התואר. ההשקעה לאורך התואר השתנתה כתלות בדרישות של הקורסים (לקראת סוף התואר היו לי הרבה קורסים שדרשו עבודות/דוחות גדולים/מצגות/פרויקטים ואז משקיעים הרבה יותר זמן מעבר להרצאות, אבל גם יש פחות שעות הרצאה). באופן כללי אפשר לומר שככל שמתקדמים בתואר נדרשת יותר השקעה מעבר לנוכחות בשיעורים. זה תלוי גם בחלוקה של הקורסים לאורך התואר - אני התאמצתי מאוד לדחוס כמה שיותר לתחילת התואר ואז למשל בסמסטר האחרון בזמן שהרבה אנשים נלחמו עם פרויקטים בנוסף ליותר מ-20 נקודות לי היו רק 12 ועבדתי רק עליהם, אז היה לי יותר קל. במחשבה לאחור לא בטוח שזו היתה החלטה נבונה - זה גם מעמיס על תחילת התואר שיש בו הרבה יותר חומר תאורטי שחייבים להשקיע בו זמן וגם בגלל שלקראת סוף התואר התרגלתי להשקיע פחות זמן בלימודים ואז היה הרבה יותר קשה לקבל משימות נוספות (כמו שאנשים זקנים אומרים שככל שהם יותר עסוקים יש להם יותר זמן).

ה. תשתמשי בקרם הגנה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

א. ~4-6 מעבר ללבוא להרצאות ותרגולים, ובמקביל לעבודה. רוב העבודה היתה להבין ולזכור הגדרות במתמטיקה

ב. שיעורי בית (מתנט, תרגילים פתוחים, ללא שותפים, ללא רפרנס. ספרתיות למדתי מאבא שלי שמבין, מבוא למדמח ידעתי מהתיכון וזה היה קל). הבעיה היתה אלגברה וקצת חדוא.

ג. ממוצע 79.2 ללא מועדי ב. היה אפשר יותר טוב, אבל נכנעתי ללחץ החברתי שאמר לי לא לגשת למועדי ב כי זה קשה ומסוכן. זאת היתה טעות.

ד. היום סיימתי את התואר. אני יכול להגיד שהסמסטר הראשון הוא הקל ביותר מכולם בהנדסת תוכנה. את השוק האמיתי מקבלים בסמסטר שני. אחר כך זה פחות או יותר אותו דבר, אבל נהיה קל כי מתרגלים. יש גם תלות בקורסי הבחירה שלוקחים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא היה בדיוק שרשור כזה בפורום הישן?

בסמסטר הראשון אני טחנתי תרגילים עד חצות כל יום, סוג של שוקיזם. לא יודע כמה זה עזר, אבל במבחן הראשון (פיסיקה 1מ) היו 10 שאלות אמריקאיות ובפוקס התפלק לי 100 (במשך כמה שבועות זה היה הממוצע בגליון :) ), אז זה די אתגר אותי להמשיך ולטחון. כמובן שאי אפשר להשקיע ככה במשך 4 שנים, אז אחרי השנה הראשונה (כשגם התחלתי לעבוד) התחלתי יותר לזרוק ולהבריז מהרצאות ותרגולים וללמוד מהוידאו/שקפים במקום - כמובן שזה גורם לנפילות אבל אם עושים מועדי ב' (השתדלתי על מתחת ל-85 בערךף למרות שכל מקרה לגופו), חוזרים על קורסים במידת הצורך (חזרתי על 3 למיטב זכרוני) ומתכננים נכון את התואר כדי שאפשר יהיה לזרוק קורסים גרועים במידת הצורך (זרקתי חמישה), אז אפשר לסיים עם ממוצע לא רע.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בסמסטר הראשון אני טחנתי תרגילים עד חצות כל יום, סוג של שוקיזם. לא יודע כמה זה עזר, אבל במבחן הראשון (פיסיקה 1מ) היו 10 שאלות אמריקאיות ובפוקס התפלק לי 100 (במשך כמה שבועות זה היה הממוצע בגליון :) ), אז זה די אתגר אותי להמשיך ולטחון. כמובן שאי אפשר להשקיע ככה במשך 4 שנים, אז אחרי השנה הראשונה (כשגם התחלתי לעבוד) התחלתי יותר לזרוק ולהבריז מהרצאות ותרגולים וללמוד מהוידאו/שקפים במקום - כמובן שזה גורם לנפילות אבל אם עושים מועדי ב' (השתדלתי על מתחת ל-85 בערך למרות שכל מקרה לגופו), חוזרים על קורסים במידת הצורך (חזרתי על 3 למיטב זכרוני) ומתכננים נכון את התואר כדי שאפשר יהיה לזרוק קורסים גרועים במידת הצורך (זרקתי חמישה), אז אפשר לסיים עם ממוצע לא רע.

לא מצאתי בפורום הישן האמת...

איך אפשר לתכנן את התואר כדי לזרוק קורסים גרועים?

לא שמעתי על זה עד עכשיו, ממה שאני הבנתי, כל מה שהוא קורס חובה אי אפשר לבטל ציון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

אני אתייחס לסמסטר הראשון השני שלי:

א. כל יום בערך 5-6 שעות מעבר להרצאות ותרגולים.

ב. רוב הזמן הושקע בפתירת תרגילים ונסיונות למידה של החומר של הדברים שהועברו בצורה גרועה בתרגולים\הרצאות.

היו גם ימים שהיה לי בהם זמן (נדיר!) שחקרתי קצת יותר לעומק חלק מהדברים עם שותפים\לבד.

ג. לא משהו... אבל זה בגלל שיש לי בעיות. אנשים נורמאליים אמורי להגיע לאזור ה85 עם ההשקעה שלי.

ד. כיום- גם משהו באזור הזה, למרות שיש ימים עם לילות לבנים ויש ימים שבהם אני לא עושה כלום (בדרך כלל אחרי הימים עם הלילות הלבנים).

ה. לא לזלזל בלימודים כאן, ולא לחשוב שאם ראית משהו בהרצאה אז את מבינה אותו.

חשוב לשאול שאלות, בין אם זה את המרצה, המתרגל או סתם מישהו ברחוב.

אני לומד הנדסת מחשבים ונמצא בסמסטר 7.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

סיימתי הנדסת חשמל

א. אני כבר לא זוכר, לא היה לי משהו קבוע. אני חושב שהיו ימים שישבתי 4-6 שעות והיו ימים שלא עשיתי כלום.

ב. פתירת ש"ב. אני חושב שזה חשוב לפתור אותם בעצמך ולא להשתמש ברפרנסים - כי בסוף יש מבחן ואם לא עשית את הש"ב בעצמך יהיה הרבה יותר קשה ללמוד אליו. (אני לא מתנגד לשימוש ברפרנסים באופן עקרוני - כי בהמשך התואר היו לי כמה קורסים די הזויים. אבל כשאני מדבר על שימוש ברפרנס אני לא מדבר על להעתיק אותו אחד לאחד אלא לנסות לפתור - ואם אחרי ~שעה זה עדיין לא הולך להשתמש ברפרנס כמו שמשתמשים בסיכום של תרגול. ואם יש זמן כמובן שעדיף ללכת למתרגל בשעות הקבלה ושהוא יסביר איך פותרים)

ג. 56 באלגברה וחדוא, 90+ בספרתיות ומבוא למדמח. בסמסטר השני קיבלתי 34 במועד א' של חדוא 2. לא צריך להבהל אם נכשלים בקורסים בסמסטרים הראשונים. יש קורסים מעניינים שהולכים יחסית בקלות ויש קורסים שפשוט קשה ללמוד. בסופו של דבר מתרגלים לרמת הלימודים ולעומס. סיימתי את התואר עם ממוצע 80.

ד. אני כבר לא לומד בטכניון אבל לדעתי חשוב להמשיך ללמוד גם לאחר סיום התואר. בין אם זה תואר שני , כחלק מהעבודה או סתם בתור תחביב. התואר הוא בסיס טוב, אבל בכל תת-תחום של הנדסת חשמל יש עוד הרבה מה ללמוד , ולאחר מכן גם לפתח רעיונות משלך.

ה.

לא להתעצל, וללמוד. הייתי די עצלן במהלך התואר וניסיתי להמנע מלגשת למועדי ב'. עד כמה שזה מעצבן, הממוצע בתואר חשוב וזה דורש השקעה.

חשוב ללכת לכל ההרצאות והתרגולים ולא להגיד "אין לי כח, אני אשלים אח"כ". מאוד קשה להשלים חומר - במיוחד בסמסטרים הראשונים.

וכבר הזכרתי את זה מקודם - אם יש משהו לא מובן בחומר\ש"ב - ללכת לשעות קבלה של מתרגלים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בסמסטר הראשון אני טחנתי תרגילים עד חצות כל יום, סוג של שוקיזם. לא יודע כמה זה עזר, אבל במבחן הראשון (פיסיקה 1מ) היו 10 שאלות אמריקאיות ובפוקס התפלק לי 100 (במשך כמה שבועות זה היה הממוצע בגליון :) ), אז זה די אתגר אותי להמשיך ולטחון. כמובן שאי אפשר להשקיע ככה במשך 4 שנים, אז אחרי השנה הראשונה (כשגם התחלתי לעבוד) התחלתי יותר לזרוק ולהבריז מהרצאות ותרגולים וללמוד מהוידאו/שקפים במקום - כמובן שזה גורם לנפילות אבל אם עושים מועדי ב' (השתדלתי על מתחת ל-85 בערך למרות שכל מקרה לגופו), חוזרים על קורסים במידת הצורך (חזרתי על 3 למיטב זכרוני) ומתכננים נכון את התואר כדי שאפשר יהיה לזרוק קורסים גרועים במידת הצורך (זרקתי חמישה), אז אפשר לסיים עם ממוצע לא רע.

לא מצאתי בפורום הישן האמת...

איך אפשר לתכנן את התואר כדי לזרוק קורסים גרועים?

לא שמעתי על זה עד עכשיו, ממה שאני הבנתי, כל מה שהוא קורס חובה אי אפשר לבטל ציון.

אני מחשמל, לא יודע איך זה בפקולטות אחרות אבל יש לנו לקראת סוף התואר מסלולים לבחירה פקולטית, ויש בחירה של קורסי ליבה. מכיוון שיש כמה קורסים שחוזרים ביותר משרשרת אחת, וכל אחת מהליבות מופיעה באחת או יותר שרשראות, יש אפשרות לשחק עם בחירת השרשראות גם אחרי שכבר סיימת חלק נכבד מהקורסים, מה שמאפשר לזרוק קורסים שלא צריך עבור הקומבינציה החדשה. עם קורסי חובה כמובן אין ברירה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

סיימתי חומרים-כימיה

א.+ב. הייתי הולך לכל ההרצאות ותרגולים ולקראת מחצית מהסמסטר התחלתי לראות ווידאו של כל הקורסים בנוסף. בחדוא קראתי גם את בן-ציון קון. הייתי משקיע עוד שעתיים לימודים לפחות כל יום.

ג. הסמסטר הראשון שלי הוא עם הממוצע הגבוה ביותר, למרות שהממוצע לא ירד הרבה אחרי זה  :mrgreen:

ד. ככל שהתקדמתי השקעתי קצת פחות.

ה. חשוב לא להזניח ולשאול כאשר לא יודעים (חברים, שעות קבלה, ספרים)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חוץ משעות הרצאות ותרגולים - כ-5 שעות, בממוצע. נראה לי. אבל בסופי שבוע לא כל כך למדתי.

שיעורי בית בעיקר.

הלך מצויין!  :thumbsup:

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

כשעתיים\שלוש מעבר להרצאות ולתרגולים.

לא לקנות אייפון. אי אפשר לשבת בהרצאה ולהתרכז ככה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

א. 5-6 אני מניחה (מעבר להרצאות ולתרגולים). בתחילת הסמסטר זה זיכה אותי בשבתות פנויות יחסית, אח"כ כבר לא..

ב. שיעורי בית, פה ושם שעות קבלה

ג. קרוב ל90

ד. כתלות בעומס. היה לי סמסטר שלמדתי בו עד 3-4 בבוקר (כשאני קמה ב7 וחצי להרצאה) והיה לי סמסטר שלא למדתי בו אחרי 22..

ה. :!: זהירות חפירה :!:

1. הגיעו להרצאות ולתרגולים. לא מסתדר לכם המרצה - תנסו מרצה אחר, או וידאו, או ספרים. אל תשארו בלי מקור ידע.

2. פתרו שיעורי בית בעצמיכם. כשאתם עובדים בזוגות אל תהיו פסיביים, זה יבוא על חשבון הלמידה שלכם. להסתכל ברפרנס אחרי שנתקעתם חזק על תרגיל זה בסדר, אבל אל תעתיקו את התשובה אלא תבינו מה עשו בפתרון ותיישמו בעצמיכם.

3. לכו לשעות קבלה. אל תתביישו לשאול שאלות מדברים שלא הבנתם. ואל תחשבו שזה נושא שולי ובקושי עברו עליו בהרצאה אז זה בטוח לא יהיה במבחן.

4. גשו לבחנים. גם אם לא תוציאו בהם ציון שיעזור לכם בסופו של דבר, הלמידה לבוחן עצמו וכן הלמידה מהערות הבודק יוכלו לתרום לכם רבות. זה נסיון ראשוני בבחינות בטכניון שכדאי לא לפספס. גם הסיטואציה פחות מלחיצה כי אלה בחנים מגנים בד"כ.

5. למדו איך אתם לומדים טוב. לבד/בקבוצה/בזוג, בטכניון/בבית/במעונות, במקום שקט/רועש/מוסיקה וכו' (יכול להיות שלכל קורס/מטרה התשובה תהיה שונה) בדקו מה מתאים לכם. אחד הדברים הקשים יותר בסמסטר הראשון הוא ללמוד איך ללמוד.

6. שנו טוב בלילה, זה עוזר להתרכז ולשמור על שפיות :)

בהצלחה!

(חשמל-פיסיקה סמסטר 5)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בסמסטר הראשון ביליתי בעיקר בחווה, לא באמת היה לי מה לעשות, אז פרט ללראות פרקים של מסע בין כוכבים (בחווה כמובן), החלטתי שצריך להקדיש הרבה זמן לחדווא 1ת אז לקחתי את הספרים של הקורס וקראתי להנאתי. כמה שעות ביום, מעבר למערכת הרגילה (שבסמסטרים הראשונים היא די מלאה). ראיתי גם הרצאות שראיתי כבר במציאות (בעיקר במערכות ספרתיות, כי יש את ניר קציר שנותן את הקומדיה אבל מבינים מאהרון אהרון בוידאו). לא דברים בעצימות גבוהה, אבל השתדלתי להכנס לאווירה של הלימודים. וכמובן, ממקצועות ספציפיים גם נהניתי אז היה כיף ללמוד את זה (חדווא, קצת מאלגברה, קצת פיסיקה).

השתדלתי לפתור את כל התרגילים בעצמי, ולהיאבק עם זה עד זוב דם. רק כאשר אחרי כמה ימים לא הצלחתי (כאשר בכל יום אני מסתכל קצת ומקווה שיבוא לי רעיון, ואז מניח לזה), שאלתי בפורומים לרמזים, ולא לתשובה המלאה. בנוגע להוכחות, השתדלתי לעבור כמה וכמה פעמים עד שידעתי הכל.

לא ממש היתה לי אמת מידה בכל התואר, בפרט לא בסמסטר הראשון. קיוויתי לא להכשל, את זה השגתי. אבל למשל מועד ב' שעשיתי בסמסטר ראשון היה מבוא למדמ"ח, על 70. בהתחלה לא התכוונתי לעשות, כי ראיתי שזה מעל הממוצע, אבל שכנעו אותי שזה נמוך. בסוף שיפרתי. בכל מקרה, צריך להקדיש לסמסטרים הראשונים את רוב הזמן.

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

לקרוא את הטיפים שכתבתי בדביקים בפורום הישן, כל עוד זה שם :|

http://forums.asat.org.il/viewforum.php?f=20

עריכה:

חשמל

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אגב, בקשר ללעשות את התרגילים בעצמך - אני מסכים עקרונית שזה מועיל, אבל לדעתי לא זה הדגש אלא הבנה מוחלטת של הפתרון. לפתור לבד זו רק אחת הדרכים לוודא את זה, ובאמת אם קוראים פתרון קיים יש נטיה לומר לעצמך "אה, הבנתי" ולא באמת לתפוס את כל הדקויות, אבל זה לא חייב להיות המצב. אפשר גם לקרוא פתרון קיים ולוודא שהבנת הכל.
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אם מצליחים לעקוב אחר כל צומת בעץ הפתרון ומוודאים לא רק שמבינים את ההגעה לצומת הבאה, אלא גם למה בחרנו דווקא בענף הזה מבין כל הענפים האפשריים, זה בסדר. אבל זה קשה, ובסמסטר ראשון (ויותר) נראה שאם מבינים למה הפתרון עובד, זה אומר שמבינים את הפתרון, אבל זה לא כל הסיפור.
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

ד. כלומלום.

אתה גורם לזה להשמע ממש פשוט "או היה לי סמסטר ממוצע בסביבות ה90" חח זה נשמע כמו הילדים שבכו למורה שהם קיבלו 99 ולא 100.

אבל אתה צודק אם כבר לעשות את זה אז לעשות את זה בביטחון עם ציונים טובים הומור ולסיים את זה.

אגב העניין עם הקונדום חשוב חבר'ה ילדים יש להם קטע כזה להרוס לך את החיים אם הם באים מוקדם מדי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אם מצליחים לעקוב אחר כל צומת בעץ הפתרון ומוודאים לא רק שמבינים את ההגעה לצומת הבאה, אלא גם למה בחרנו דווקא בענף הזה מבין כל הענפים האפשריים, זה בסדר. אבל זה קשה, ובסמסטר ראשון (ויותר) נראה שאם מבינים למה הפתרון עובד, זה אומר שמבינים את הפתרון, אבל זה לא כל הסיפור.

זה מה שקשה לי עכשיו כשאני מסתכלת על פתרונות של התרגילים בחדוא...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה מה שקשה לי עכשיו כשאני מסתכלת על פתרונות של התרגילים בחדוא...

זו הבעיה כשקוראים פתרונות.

בגלל זה מומלץ מאוד בסימסטר ראשון (כמובן אחרי ששוברים את הראש לבד), ללכת למתרגלים ולראות איך הם מתמודדים עם השאלות ומהו הלך המחשבה שהוביל אותם לפתרון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

בחשמל -

א. יותר מדי. נוסף על הרצאות/תרגולים השקעתי כ3 שעות ביום + כמה שעות בסופ"שים.

ב. חזרה על הרצאות/תרגולים, עשיית ש"ב בעצמי.

ג. בסמסטר ראשון סיימתי לא משהו, זה היה הסמסטר עם הממוצע הכי נמוך בתואר שלי. סה"כ אני מסיים סביר+

ד. לא הולך בכלל להרצאות/תרגולים (חוץ מלקורסים מאוד מצומצמים של 5 אנשים). אולי שעתיים ביום בממוצע, פלוס 5 שעות שבועיות על פרויקט.

ה. תתנסו בדברים שונים. אם פתירת ש"ב לא תורמת לכם, תמצאו דרך לא לעשות אותם :)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב לא הרבה הייתי לחוץ בית והייתי לומד אולי 2-3 ביום

בפתירת שעורי בית לא נגמרים בעיקר בחדו"א 1ת

סביבות השבעים בסוף סמסטר ראשון. את התואר סיימתי עם מצטיין.

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

כמה שצריך, כולל שבתות וחגים.

הטכניון היה שונה מכל מה שעשיתי לפני כן, לוקח זמן להתרגל לקושי\סגנון וכו'.

עריכה:

תלת שנתי, במדעי המחשב.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

א. בסמסטר הראשון עשיתי 21 נקודות כאשר רוב הסטודנטים לקחו 17, ובנוסף לכל הצרות היה גם שבועיים שביתה אז היה עומס. השקעתי בערך 6 עד 7 שעות אבל בימי שישי ושבת לא נגעתי בשום דבר.

ב. בשבילי לא היה זמן לעבור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות, כל הזמן הושקע בפתירת שעורי בית. השיטה שאני עובד בה היא לפתור לבד בחדר את השעורי בית, ומשתדל לא להשתמש ברפרנס. כמו כן אני ממליץ לפתור את כל התרגילים במהלך הסימסטר גם אם חלקם יתבררו כלא חובה. כי בסוף הסמסטר יש מבחן על כל החומר שהועבר בכיתה, ולפעמים גם כזה שלא הספיקו להעביר.

ג. 90+.

ד. עכשיו אני מתחיל סמסטר שלישי הנדסת חשמל, אז לא עבר הרבה מסמסטר ראשון.... בגדול בסמסטר השני השקעתי פחות, אבל זה בגלל שלקחתי פחות נקודות וגם בגלל שהוא היה יותר מרווח - בססמטר אביב יש יותר חופשים. משקיע בערך 3-4 שעות ביום, והיו הרבה מקרים ששרפתי את זמני לריק (ושוב, כלל הברזל הוא שבימי שישי ושבת לא נוגעים בשום דבר). באופן מפתיע הלך יותר טוב מסמסטר ראשון, אך הכוונה היא להגביר את הקצב לאור הסמסטר המתקרב ובא.

ה. המלצות:

1) להשתדל להבין כמה שיותר בהרצאות ובתרגולים, כלומר להתרכז במרצה ולא במוץ שמסביב. חבל לא להבין ואחר כך לחזור על המחברת - זה בזבוז זמן.

2) תמיד להשאר בקצב ולסיים עבודות כמה שיותר מוקדם כאשר החומר של ההרצאה\תרגול טרי.

3) לא לדחות דברים סתם ללא סיבה אחר כך זה מתנקם בך.

4) בגדול אני לא רואה צורך לחזור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות\תרגולים אבל יש אנשים שזה עוזר להם.

5) לדעת להשתמש בוידאו בחוכמה. אם רואים וידאו אז לותר על ההרצאות (יש לבדוק אם החומר בוידאו מכסה את הסיליבוס), וכמובן להשאר בקצב של ההרצאות. זה לא אפקטיבי לשבת לראות 8 שעות הרצאה ברצף, אפילו אם מדובר על צילג (:notworthy:) במהירות פי 2. וגם לדעת לתזמן את הוידאו סמוך לפתירת שעורי בית, אני לדוגמא ראיתי את ניר יום טוב (פיסיקה 1מ' - תרגול) ומייד אחר כך פתרתי את הגיליון, ואותו דבר עם אלגברה ועליזה מלק. ככה הלימוד יותר אפקטיבי.

6) לדעת שכל ההשקעה של הסמסטר תלויה בתקופת המבחנים. השקעה במהלך הסמסטר היא תנאי הכרחי להצלחה, אך לא מספיק...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

א. בסמסטר הראשון עשיתי 21 נקודות כאשר רוב הסטודנטים לקחו 17, ובנוסף לכל הצרות היה גם שבועיים שביתה אז היה עומס. השקעתי בערך 6 עד 7 שעות אבל בימי שישי ושבת לא נגעתי בשום דבר.

ב. בשבילי לא היה זמן לעבור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות, כל הזמן הושקע בפתירת שעורי בית. השיטה שאני עובד בה היא לפתור לבד בחדר את השעורי בית, ומשתדל לא להשתמש ברפרנס. כמו כן אני ממליץ לפתור את כל התרגילים במהלך הסימסטר גם אם חלקם יתבררו כלא חובה. כי בסוף הסמסטר יש מבחן על כל החומר שהועבר בכיתה, ולפעמים גם כזה שלא הספיקו להעביר.

ג. 90+.

ד. עכשיו אני מתחיל סמסטר שלישי הנדסת חשמל, אז לא עבר הרבה מסמסטר ראשון.... בגדול בסמסטר השני השקעתי פחות, אבל זה בגלל שלקחתי פחות נקודות וגם בגלל שהוא היה יותר מרווח - בססמטר אביב יש יותר חופשים. משקיע בערך 3-4 שעות ביום, והיו הרבה מקרים ששרפתי את זמני לריק (ושוב, כלל הברזל הוא שבימי שישי ושבת לא נוגעים בשום דבר). באופן מפתיע הלך יותר טוב מסמסטר ראשון, אך הכוונה היא להגביר את הקצב לאור הסמסטר המתקרב ובא.

ה. המלצות:

1) להשתדל להבין כמה שיותר בהרצאות ובתרגולים, כלומר להתרכז במרצה ולא במוץ שמסביב. חבל לא להבין ואחר כך לחזור על המחברת - זה בזבוז זמן.

2) תמיד להשאר בקצב ולסיים עבודות כמה שיותר מוקדם כאשר החומר של ההרצאה\תרגול טרי.

3) לא לדחות דברים סתם ללא סיבה אחר כך זה מתנקם בך.

4) בגדול אני לא רואה צורך לחזור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות\תרגולים אבל יש אנשים שזה עוזר להם.

5) לדעת להשתמש בוידאו בחוכמה. אם רואים וידאו אז לותר על ההרצאות (יש לבדוק אם החומר בוידאו מכסה את הסיליבוס), וכמובן להשאר בקצב של ההרצאות. זה לא אפקטיבי לשבת לראות 8 שעות הרצאה ברצף, אפילו אם מדובר על צילג (:notworthy:) במהירות פי 2. וגם לדעת לתזמן את הוידאו סמוך לפתירת שעורי בית, אני לדוגמא ראיתי את ניר יום טוב (פיסיקה 1מ' - תרגול) ומייד אחר כך פתרתי את הגיליון, ואותו דבר עם אלגברה ועליזה מלק. ככה הלימוד יותר אפקטיבי.

6) לדעת שכל ההשקעה של הסמסטר תלויה בתקופת המבחנים. השקעה במהלך הסמסטר היא תנאי הכרחי להצלחה, אך לא מספיק...

גם אני מתכנן לקחת 21 נק' בסמסטר הראשון, 6-7 שעות ביום נשמע לא קצת (אם ביום אחד אני אסיים הר'/תר' ב13:30 זה אומר שבערך ב20:00 אני אסיים לשבת על תרגילים, בהנחה שלא יצוץ משהו נוסף).

Oh well...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

עד לפני שנה 21 נקודות היו במערכת המומלצת

לסיים ב8 זה מוקדם

אל תשכח שאנחנו בני אדם וצריך הפסקות מדי פעם

אם זה מפנה לך את הסופ"שים זה שווה :)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...