מעבר לתוכן

חדווא 1ת

הודעות מומלצות

היי,

בשאלה 1:

"הרצתי" כמה איברים ראשונים וראיתי שהזוגיים מתכנסים ל-1/2 והאי-זוגיים מתכנסים ל-1.

איך אני מוכיח את זה שתת-הסדרה של הזוגיים - גבולה הוא 1/2 , ושתת-הסדרה של האי זוגיים - גבולה הוא 1?

ניסיתי באינדוקציה ולא הצלחתי. :confused: 

תודה.

HW3.pdf

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם נמצא ביטויים לתתי-הסדרות שיכללו רק אינדקס זוגיים או רק אינדקסים אי-זוגיים (כי כרגע המצב הוא שאיבר במקום זוגי מוגדר ע"י האיבר במקום האי-זוגי שלפניו, ולהיפך).

אח"כ נוכיח ששתי תתי-הסדרות הנ"ל (אינדקסים זוגיים, אינדקסים אי-זוגיים) מתכנסות (אני הייתי מוכיח שהן מונוטוניות וחסומות, באינדוקציה למשל, אבל אולי יש עוד דרך).

מרגע שהוכחת את זה, אפשר פשוט להשתמש באריתמטיקה וישר לגלות שהגבול של הזוגיים הוא 1/2 והאי-זוגיים הוא 1.

מכיוון ששתי תתי-הסדרות הנ"ל הן ממצות, אלה הם הג"ח היחידיים של הסדרה, ולכן מצאת גם את הגבול העליון וגם את התחתון.

כל זה יוצא ממש קצר ונחמד, מלבד האינדוקציה (על אף שהיא פשוטה). אם מישהו חשב על דרך נוספת אני אשמח לשמוע.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אורח אורח

אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה אבל ממה שאני ראיתי יוצא 

a2n=(2n-1-1)/2n
a2n+1=(2n-1)/2n

העניין הוא איך אני מוכיח שאלה באמת האיברים הכללים.

אם אני מוכיח את זה, אז זה די ברור שהגבול של התת-סדרה הראשונה כש-n שואף לאינסוף הוא 1/2 ושל התת-סדרה השנייה הוא 1. 

לזה התכוונת? למה צריך מונוטוניות וחסימות?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה אבל ממה שאני ראיתי יוצא 

a2n=(2n-1-1)/2n
a2n+1=(2n-1)/2
n

העניין הוא איך אני מוכיח שאלה באמת האיברים הכללים.

אם אני מוכיח את זה, אז זה די ברור שהגבול של התת-סדרה הראשונה כש-n שואף לאינסוף הוא 1/2 ושל התת-סדרה השנייה הוא 1. 

לזה התכוונת? למה צריך מונוטוניות וחסימות?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני התכוונתי לזה: http://www.codecogs.com/gif.latex?a_%7B2n%7D=%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D+%5Cfrac%7Ba_%7B2n-2%7D%7D%7B2%7D.

ואז (בהנחה שהגבול קיים) מאריתמטיקה של גבולות נובע http://www.codecogs.com/gif.latex?L=%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D+%5Cfrac%7BL%7D%7B2%7D.

אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש בנוסחאות הסגורות שמצאת, הדרך להוכיח שהן באמת מתארות את איברי הסדרה היא באמצעות אינדוקציה (גם אז נדמה לי שתצטרך את המשוואה הראשונה שעכשיו רשמתי).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...