יוזר פורסם מאי 14, 2013 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2013 היי,בשאלה 1:"הרצתי" כמה איברים ראשונים וראיתי שהזוגיים מתכנסים ל-1/2 והאי-זוגיים מתכנסים ל-1.איך אני מוכיח את זה שתת-הסדרה של הזוגיים - גבולה הוא 1/2 , ושתת-הסדרה של האי זוגיים - גבולה הוא 1? ניסיתי באינדוקציה ולא הצלחתי. תודה.HW3.pdf ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Flying Python פורסם מאי 14, 2013 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2013 קודם נמצא ביטויים לתתי-הסדרות שיכללו רק אינדקס זוגיים או רק אינדקסים אי-זוגיים (כי כרגע המצב הוא שאיבר במקום זוגי מוגדר ע"י האיבר במקום האי-זוגי שלפניו, ולהיפך).אח"כ נוכיח ששתי תתי-הסדרות הנ"ל (אינדקסים זוגיים, אינדקסים אי-זוגיים) מתכנסות (אני הייתי מוכיח שהן מונוטוניות וחסומות, באינדוקציה למשל, אבל אולי יש עוד דרך).מרגע שהוכחת את זה, אפשר פשוט להשתמש באריתמטיקה וישר לגלות שהגבול של הזוגיים הוא 1/2 והאי-זוגיים הוא 1.מכיוון ששתי תתי-הסדרות הנ"ל הן ממצות, אלה הם הג"ח היחידיים של הסדרה, ולכן מצאת גם את הגבול העליון וגם את התחתון. כל זה יוצא ממש קצר ונחמד, מלבד האינדוקציה (על אף שהיא פשוטה). אם מישהו חשב על דרך נוספת אני אשמח לשמוע. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח אורח פורסם מאי 14, 2013 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2013 אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה אבל ממה שאני ראיתי יוצא a2n=(2n-1-1)/2na2n+1=(2n-1)/2nהעניין הוא איך אני מוכיח שאלה באמת האיברים הכללים.אם אני מוכיח את זה, אז זה די ברור שהגבול של התת-סדרה הראשונה כש-n שואף לאינסוף הוא 1/2 ושל התת-סדרה השנייה הוא 1. לזה התכוונת? למה צריך מונוטוניות וחסימות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
יוזר פורסם מאי 14, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2013 אני לא יודע אם אתה מתכוון לזה אבל ממה שאני ראיתי יוצא a2n=(2n-1-1)/2na2n+1=(2n-1)/2nהעניין הוא איך אני מוכיח שאלה באמת האיברים הכללים.אם אני מוכיח את זה, אז זה די ברור שהגבול של התת-סדרה הראשונה כש-n שואף לאינסוף הוא 1/2 ושל התת-סדרה השנייה הוא 1. לזה התכוונת? למה צריך מונוטוניות וחסימות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Flying Python פורסם מאי 14, 2013 דיווח שיתוף פורסם מאי 14, 2013 אני התכוונתי לזה: http://www.codecogs.com/gif.latex?a_%7B2n%7D=%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D+%5Cfrac%7Ba_%7B2n-2%7D%7D%7B2%7D.ואז (בהנחה שהגבול קיים) מאריתמטיקה של גבולות נובע http://www.codecogs.com/gif.latex?L=%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D+%5Cfrac%7BL%7D%7B2%7D. אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש בנוסחאות הסגורות שמצאת, הדרך להוכיח שהן באמת מתארות את איברי הסדרה היא באמצעות אינדוקציה (גם אז נדמה לי שתצטרך את המשוואה הראשונה שעכשיו רשמתי). 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
יוזר פורסם מאי 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 15, 2013 אחלה תודה (אגב, זה יוצא די ארוך...ומאוד דומה לשאלה 2) אבל הצלחתי. תודה! 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.