מנוי פורסם מרץ 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 15, 2013 ישנו משפט שאומר שאם לפולינום יש מקדמים שלמים, ויש לו שורש רציונאלי מהצורה p/q. אז P מחלק את a_0 , ו q מחלק את a_n. האם במקרה זה גם אם אחד מהמקדמים של הפולינום הוא sqrt(2)tttttt ניתן להשתמש במשפט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 15, 2013 מה זה אומר ש- p מחלק את שורש 2?זה חסר משמעות ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מרץ 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 15, 2013 מה זה אומר ש- p מחלק את שורש 2?זה חסר משמעות לא ,לא אמרתי ששורש 2 הוא שורש הפולינום.אמרתי שנגיד שיש לי 3x^3+sqrt(2)x^2+45x+23 האם גם במקרה זה אני יכול להפעיל את המשפט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 15, 2013 לא. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
maayan30 פורסם מרץ 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 15, 2013 שורש 2 הוא מקדם לא רציונאלי ולכן אתה לא יכול להפעיל את המשפט. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מרץ 16, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 16, 2013 שורש 2 הוא מקדם לא רציונאלי ולכן אתה לא יכול להפעיל את המשפט. כן, זה מה ששאלתי, אם רציונאלי נחשב "שלם". ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח גילי פורסם מרץ 31, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 31, 2013 אני ממש אשמח להוכחה של משפט זה.אם f(x פולינום עם מקדמים שלמים וp/q שורש רציונאלי שלו אזי p|a0 q|an מי שיוכל לעזור אודה לו על כך מאוד! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם אפריל 1, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 1, 2013 שורש 2 הוא מקדם לא רציונאלי ולכן אתה לא יכול להפעיל את המשפט. כן, זה מה ששאלתי, אם רציונאלי נחשב "שלם".רציונלי הוא כל מספר שאפשר להביע כמנה של שני מספרים שלמים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם אפריל 1, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 1, 2013 אני ממש אשמח להוכחה של משפט זה.אם f(x פולינום עם מקדמים שלמים וp/q שורש רציונאלי שלו אזי p|a0 q|an מי שיוכל לעזור אודה לו על כך מאוד! תוכל למצוא את ההוכחה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Rational_root_theorem ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.