מנוי פורסם מרץ 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 10, 2013 זה נכון להגיד שלמטריצות דומות יש את אותו פולינום אופייני עד כדי סימן?הרי בחישוב פולינום אופייני עושים את הדטרמיננטה ,ומספיק שאני אחליף 2 שורות זה בזה, הדבר יגרור שינוי סימן. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 10, 2013 זה נכון להגיד שלמטריצות דומות יש את אותו פולינום אופייני עד כדי סימן?הרי בחישוב פולינום אופייני עושים את הדטרמיננטה ,ומספיק שאני אחליף 2 שורות זה בזה, הדבר יגרור שינוי סימן. לא, זה לא נכון.למטריצות דומות יש אותו פולינום אופיני (בדיוק כמו מקודם זה נובע מכך ש:det(A-xI)=det(B-xI) dכש-A דומה ל-B אם תחליף שורות המטריצות כבר לא בהכרח יהיו דומות כמו שאפשר לראות עם מטריצת היחידה 2X2 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מרץ 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 10, 2013 זה נכון להגיד שלמטריצות דומות יש את אותו פולינום אופייני עד כדי סימן?הרי בחישוב פולינום אופייני עושים את הדטרמיננטה ,ומספיק שאני אחליף 2 שורות זה בזה, הדבר יגרור שינוי סימן. לא, זה לא נכון.למטריצות דומות יש אותו פולינום אופיני (בדיוק כמו מקודם זה נובע מכך ש:det(A-xI)=det(B-xI) dכש-A דומה ל-B אם תחליף שורות המטריצות כבר לא בהכרח יהיו דומות כמו שאפשר לראות עם מטריצת היחידה 2X2 ישנם ספרים שמחשבים את הפולינום האופייני בתור xi-B ,ולמטריצה הזאת עושים דטרמיננטה.במקרה הזאת נקבל פולינום אופיינו אחר,לא? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 10, 2013 זה נכון להגיד שלמטריצות דומות יש את אותו פולינום אופייני עד כדי סימן?הרי בחישוב פולינום אופייני עושים את הדטרמיננטה ,ומספיק שאני אחליף 2 שורות זה בזה, הדבר יגרור שינוי סימן. לא, זה לא נכון.למטריצות דומות יש אותו פולינום אופיני (בדיוק כמו מקודם זה נובע מכך ש:det(A-xI)=det(B-xI) dכש-A דומה ל-B אם תחליף שורות המטריצות כבר לא בהכרח יהיו דומות כמו שאפשר לראות עם מטריצת היחידה 2X2 ישנם ספרים שמחשבים את הפולינום האופייני בתור xi-B ,ולמטריצה הזאת עושים דטרמיננטה.במקרה הזאת נקבל פולינום אופיינו אחר,לא? אוקי, עכשיו הבנתי את השאלה. התשובה היא שאם אתה עקבי בבחירה שלך, אז למטריצות דומות יהיה אותו פולינום אופייני.כלומר אם: A ו- B דומות אזי:det(A-Ix)=det(B-Ix) and det(ix-A)=det(Ix-B) dאבל מן הסתם אם פעם תחליט לעשות כך ופעם אחרת אז לא תקבל פולינום יחיד (אפילו לאותה A עצמה אם n אי זוגי אזי det(ix-A)=-det(A-ix) d)מקובל שהפולינום האופייני הוא monic polynomal , ואז יש רק דרך אחת לכתוב אותו. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מנוי פורסם מרץ 11, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.