csstud פורסם מרץ 4, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 4, 2013 אני רוצה להבין אם הפתרון שלי נכון, ואם לא - למה. חלוקה של n כדורים שונים ל-k תאים זהים, כאשר אף תא אינו ריק. הפתרון שלי: אם אף תא אינו ריק, בכל תא יש לפחות כדור אחד. נשים כדור בכל תא - יש (n מעל k) אפשרויות לעשות את זה כי אחרי שבחרתי את k הכדורים שיחולקו מתוך כל ה-n, יש רק אפשרות אחת לחלק מתוכם כדור אחד לכל תא (כי התאים זהים).אחרי שעשיתי את זה, התאים כבר לא זהים ונשארתי עם n-k כדורים שונים לחלק ל-k תאים שונים, הפעם בלי אילוצים נוספים. לזה יש k בחזקת (n-k) אפשרויות.סה"כ: (n מעל k) * (k בחזקת n-k). לדעתי אני מפספס משהו כי פתרון אחר לשאלה שהופיע בהרצאה, נותן לי תוצאה מספרית שונה עבור ערכים מסויימים של n ו-k. אשמח לקבל הסברים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Mr.T פורסם מרץ 4, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 4, 2013 אתה סופר את חלק מהמצבים כמה פעמים.נניח שיש שני תאים ו-3 כדוריםנניח אנחנו מסתכלים על החלוקה {1,2} ו-{3}אפשר להגיע אליה בשתי דרכים לפי הפיתרון שלך:לבחור את 1 ו-3 בהתחלה (n מעל k) ואז למקם את 2 ביחד עם 1או לבחור את 2 ו-3 בהתחלה ואז למקם את 1 ביחד עם 2. כרגע אין לי ממש רעיון לפיתרון אבל אני אשמח לדעת מה עשו בהרצאה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
csstud פורסם מרץ 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 5, 2013 תודה :smile: בהרצאה הראו שתי דרכים:1. פתרון רקורסיבי: הכדור הראשון יכול להיות לבד בתא או ביחד עם עוד כדורים. כשהוא לבד בתא אז אתה מחלק n-1 כדורים ל-k-1 תאים. כשהוא לא לבד אתה מוציא אותו (זמנית), מחלק n-1 כדורים ל-k תאים, ואז מחזיר אותו (יש k אפשרויות להחזרתו, כי התאים היו זהים כשהוא הוצא).סה"כ: S(n,k) = S(n-1,k-1) + S(n-1,k)*k.2. פתרו קודם את הבעיה עבור תאים שונים, וחילקו ב-!k כדי לבטל את הסדר. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.