Hela פורסם פברואר 26, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 26, 2013 מישהו בבקשה עזרה בשאלה אני השתמשתי בנוסחת הנדרסון הסלבך אבל אני אני הסתבכתי מאוד בזההתודה לכול העוזרים קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
טמבוויל פורסם פברואר 27, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 27, 2013 בנוסחה, אתה לא מציב 8.9 אלא 5.1 (המשלים ל-14).ואז 5.1 = מינוס לוג (PKb) ועוד לוג של יחסי המולר *יחס נפח. יוצא לי שבערך 0.7 שווה ללוג של יחסי המולר*יחס הנפח.פותחים את הלוג ויוצא שבערך 5 שווה ליחסי המולר*יחס הנפח.5*0.4 לחלק ל- 0.6 = בערך 3.33 = שווה יחסי הנפחים.כלומר 1 ליטר ל- 3.33 או בערך 0.3 לליטר אחד. אם מדייקים בספרות, זה 0.298 לליטר אחד. קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם פברואר 28, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 28, 2013 למה אני צריכה להציב 5.1 במקום 8.9 ?? הרי הנוסחה היא http://www.codecogs.com/gif.latex?PH=%20-logka%20+%20log(A-/HA) ולא ביקשהו POH ... קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח גארפילד פורסם פברואר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 28, 2013 מהנתון על Kb מחשבים את Ka לפיKa = Kw/Kbומכאן את pKa. זה יוצא 9.6.עכשיו צריך להציב במשוואת הנדרסון האסלבאך. אבל נשים לב שיחס הריכוזים שמופיע במשוואה מתייחס לשני צורונים שנמצאים באותה תמיסה, כלומר באותו נפח. ומכיוון שריכוז זה מולים לנפח, יוצא שהנפח מצטמצם (כי כאמור, האניון והחומצה באותה תמיסה, באותו נפח), ולכן היחס שבלוג הוא בעצם יחס המולים.אז עכשיו יודעים מהחישוב מהו יחס המולים של הבסיס ושל החומצה הצמודה (שהיא הקטיון של המלח). מכיוון שעבור כל אחד מהצורונים הללו, מס' המולים שלו הוא הריכוז של התמיסה המקורית ממנה נלקח כפול הנפח, ונתונים הריכוזים של התמיסות המקוריות, ניתן מכאן לחשב את יחס הנפחים. (כשמכינים בופר בשיטה הזו, של ערבוב תמיסות בסיס חלש וחומצה צמודה חלשה, אז אכן מס' המולים נשמרים בקירוב טוב. זה לא נכון לגבי כאשר מכינים תמיסת בופר ע"י ערבוב תמיסת בסיס חלש עם חומצה חזקה (שאינה הצמודה) או תמיסת חומצה חלשה עם בסיס חזק (שאינו הצמוד)) קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
טמבוויל פורסם פברואר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 28, 2013 למה אני צריכה להציב 5.1 במקום 8.9 ?? הרי הנוסחה היא http://www.codecogs.com/gif.latex?PH=%20-logka%20+%20log(A-/HA) ולא ביקשהו POH ... כי נתון לך PKb.את יכולה או להמיר אותו ל- PKa או להמיר את PH ל- POH. היינו הך. אני מוצא את ההמרה ל- POH יותר פשוטה וקלה. קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח גארפילד פורסם מרץ 1, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 1, 2013 אם משתמשים בנוסחה האנלוגית שיש בה את pKb ואת pOH אז גם המונה והמכנה של הריכוזים בלוג מחליפים מקומות ביחס לנוסחה המקורית (מה שחשוב, כי בתשובות האפשריות יש גם את התשובה ההופכית לתשובה הנכונה). קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות