dandean פורסם פברואר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 17, 2013 שאלה 1----------נתונה קבוצה של n סימנים שונים זה מזה המשוכנים במעגל שגודלו n .נניח f(n,k)ddd הוא מספר האפשרויות לבחירת k סימנים מקבוצת הסימנים הנותנה כך שלא יבחרו שני סימנים הנמצאיםבמיקומים עוקבים. מהי הנוסחא הריקורסיבית המתאימה. אני שיש אפשרות שבה בחרנו סימן באמצע כלומר כרגע אי אפשר לבחור בשני סימנים אחרים.f(n-2,k-1)ddd וישנה אפשרות שבחרנו סימן מקצוות המערך f(n-1,k-1)dddאבל זה לא מסתדר לי לכלל תוצאה סופית. שאלה 2---------נסמן את f(n,k)= c(n,k)dddידוע ש- f(n.k) = f(n-1,k-1)+f(n-1,k)dddמהי הנוסחא המפורשת של נוסחת הנסיגהA(n.k)=A(n-1,k-1)+A(n-1,k)+1 בסה"כ מוסיפים 1 לנוסחא הראשונה. מבין כל האשפרויות (השאלון אמריקאי)התשובה:c(n.k)+n...dddנראית לי הכי נכונה מאחר וה-1 נצבר עד שמגיעים לתנאי העצירה. יש דרך יותר מתמטית לגשת לזה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
stanly פורסם פברואר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 17, 2013 שאלה 1: השאלה אומרת שזה מעגל כלומר אין קצה ואמצע. בוחרים אחד ואז בוחרים K-1 מתוךN-3 שנותרו (הוא והשכנים שלו אסור לבחור) שאלה 2: לא נראה שהאחדים מסתכמים ל-N אלא להרבה יותר.(כל A() משאיר שני A() שכל אחד מהם מוסיף 1. אז ס"כ NK או משהו כזה(עריכה: בעצם http://www.codecogs.com/gif.latex?O(nk%5E2) פלוס מינוס קבוע לא מעניין :] )) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
stanly פורסם פברואר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 18, 2013 שאלה 1 יותר מסובכת ממה שחשבתי, הפתרון לא נכון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dandean פורסם פברואר 18, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 18, 2013 תודה על הנסיון.תיקון לשאלה 1 האיברים נמצאים במערך ולא במעגל. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם פברואר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 18, 2013 אם זה מערך זה כמעט כמו שאמרת:f(n,k)=2*f(n-2,k-1)+(n-2)*f(n-3,k-1) שים לב שצריך להוריד גם את מה שבחרת וגם את מה שלידו, לכן זה n-2 וn-3 בהתאמה.תנאי העצירה:f(n,1)=n (הנוסחא הזו נותנת חשיבות לסדר הבחירה, האם יש אזכור של זה בשאלה?) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
stanly פורסם פברואר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 18, 2013 זאת הבעיה: אם אתה בוחר משהו שהוא לא בקצה אלא ליד מישהו שכבר נבחר (ליד = עם מקום אחד פנוי ביניהם) אז לא צריך שוב להוריד את המקום הזה ביניהם.(כלומר הנוסחה הזאת מורידה יותר מדי מקומות) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם פברואר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 18, 2013 @@stanly, צודק.נפתור את זה בצורה אחרת (והפעם נכונה!): נסתכל על הסימן הראשון:אפשר לבחור את הראשון או לא לבחור אותו,אם בחרנו אותו נשאר לבחור סימן פחות, מבין 2 סימנים פחות.אם לא בחרנו אותו נותר אותו מספר סימנים מבין סימן אחד פחות. כלומר:f(n,k)=f(n-1,k)+f(n-2,k-1) תנאי עצירה:f(n,k)=0אם n>k. זה פותר גם את הבעיה של הסדר שהזכרתי קודם. 2 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dandean פורסם פברואר 19, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 19, 2013 תודה. קצת קשה לי להסביר לעצמי כיצד הפתרון שלך מטפל באיבר האחרון לו אין עוקב. אין צורך להתייחס אליו באופן מיוחד? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם פברואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 19, 2013 נ"ל שבאמת צריך להוסיף גם תנאי עצירה:f(1,1)=1וזה פותר גם את שאלתך. אבל אני לא מספיק מרוכז כדי לוודא את זה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
RealMadrid פורסם פברואר 24, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 24, 2013 איזה מקצוע זה ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם פברואר 24, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 24, 2013 קומבינטוריקה (כנראה "קומבינטוריקה למדמ"ח"). לפחות שם אני למדתי את זה... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.