abcdabcd פורסם פברואר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 16, 2013 יש איזה משהו קטן שאני לא מבין..כשרוצים למצוא וקטורים עצמיים להעתקה לינארית, מוצאים מטריצה מייצגת לפי בסיס כלשהו, ואז עושים את התהליך הרגיל על המטריצה- פ"א, ע"ע, ואז מציאת הו"ע.אבל נניח אני בוחר לעבוד עם מטריצה מייצגת לפי בסיס אחד, ומישהו אחר בוחר לעבוד על מטריצה מייצגת לפי בסיס אחר.אומנם המטריצות האלה דומות, ולכן יש הרבה תכונות משותפות, יצאו לנו אותו פ"א ואותם ע"ע, אבל הו"ע לא אמורים לצאת שונים ביננו?או שבעצם שנינו נמצא אותו ו"ע, כי בתהליך מציאת הו"ע מוצאים וקטורי קואורדינטות ביחס לבסיס שאיתו אנו עובדים, וכאן בעצם יצאו וקטורים שונים, אבל הו"ע עצמם יהיו זהים? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohadbx פורסם פברואר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 16, 2013 ו"ע הם בסיס פורש למרחב הוקטורים שמקיימים Av=גv כמו כל בסיס למרחב הם לא יחידים, אפשר למצוא צ"ל שונים שלהם שיפרסו את אותו מרחב. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
abcdabcd פורסם פברואר 16, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 16, 2013 אז אם אני מבין נכון, הו"ע יכולים לצאת שונים כי יש הרבה בסיסים, אבל המרחבים העצמיים יצאו אותם המרחבים למטריצות דומות? ואם אפשר עוד שאלה לגבי ליכסון של מטריצות, אני לא מצליח להבין איך הולכת ההגדרה, בחלק מהמקומות כתוב ש-A לכסינה אם קיימת D אלכסונית כך ש- D=P^(-1)*A*P, וה-D האלכסונית תכיל את הע"ע באלכסון, ו-P תכיל את בעמודות את ה-ו"ע, ובמקומות אחרים בהגדרה מחליפים מקומות בין המטריצה D ו-A, אבל ה-P וה-P ההופכית נשארות באותו המקום.. כלומרA=P^(-1)*D*P יש שוני בין ההגדרות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם פברואר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 16, 2013 ההגדרות שקולות. אם תכפול במטריצות המתאימות תראה ש-P בהגדרה אחת היא ה-P^-1 של ההגדרה השנייה.מכיוון שהסימון של P ו-P^-1 לא באמת חשוב זה לא הבדל מהותי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.