מעבר לתוכן

שאלת הבנה..

Hela

הודעות מומלצות

http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Clim_%7Bx%5Cto%20%5Cinfty%20%7Dx(ln(x)%5E2)

הגבול של הפונקציה הזאת שואף לאפס אבל אני לא מבינה איך מגיעים לגבול הזה בלי לופיטל זאת אומרת אפשר לסדר את זה כך של ln(x)^2 תהיה במונה ובמכנה יהיה 1 חלקי x ואז יש אינסוף חלקי אינסוף ואפשר לגזור מונה ומכנה אבל אין דרך יותר מהירה??..

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הנוסחה היא איקס כפול (לן איקס) בריבוע .. אני מתכוונת לזה שסידרתי זה על מנת שייראה כשבר שוהא לן איקס בריבוע חלקי ( 1 חלקי איקס) ואז כאשר נשאיף לאפס תהיה בעיה של אינסוף חלקי אינסוף מה שאומר שאפשר להשתמש בלופיטל או שלא ??..

אני גם לא מוצאת דוגמה מתאימה :

post-343-0-84323200-1358867033_thumb.png

תודה..

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הגבול הוא בשאיפה לאינסוף או בשאיפה לאפס? כי כתבת בפוסט הראשון שאיפה לאינסוף, והדבר הזה שואף לאינסוף כש-x שואף לאינסוף.

באפס אפשר להשתמש בלופיטל (פעמיים, לדעתי) ולהגיע לזה שהגבול אפס. אני לא רואה דרך אחרת לפתור את זה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אה, שאלו שאלה דומה בשרשור השכן

:P

הפונקציה שאת מחפשת היא

http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Cfrac%7Be%5E%7B-x%7D%7D%7Bx-48%7D

האקספוננט ידאג לזה שהגבול באינסוף הוא אפס. האינטגרל יתבדר בזכות ההתבדרות של הפונקציה ב-48.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה אבל איך אתה יודע שהיא מתבדרת ב-48 .. כאילו צריך למצוא פונקציה שקטנה ממנה כמו 1 חלקי איקס מינוס 48 ואז להגיש שלפי מבחן השוואה זה מתבדר ולכן גם הפונקציה הזאת מתבדרת??

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע כי זו אותו סוג התבדרות של האינטגרל על אחד חלקי איקס באפס. האינטגרל של אחד חלקי איקס הוא ln ו-ln מתבדר באפס.

לגבי האקספוננט הדועך, הוא לא מפריע כי ניתן לחסום את התרומה שלו לאינטגרל מלמטה (למשל, מסתכלים רק על האינטגרל בין 48 ל-49 ומחליפים את האקספוננט בקבוע  e^-49 ואז נשאר רק האינטגרל הפתיר אנליטית על אחד חלקי x-48).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...