Beba פורסם ינואר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 18, 2013 שלום לכולםבבקשה מישהו יכול לעזור לי בשאלות המצורפות ? בשאלה הראשונה רציתי לדעת למה סך הכל מומנטים מסביב למרכז המסה הוא רק החיכון כפול R ..מה עם רכיב כוח הכבידה בציר X ?!בשאלה השניה רציתי עזרה בכיוון לא הבנתי מה צריך לעשות ! המון תודות מראש ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 18, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 18, 2013 שיניתי את השאלה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 בשאלה עם הגליל המלא לדעתי תעשי משוואת כוחות כדי לראות מה קורה במערכת (החיכוך כאן הוא סטטי בסוף כי זה גלגול ללא החלקה).אח"כ צריך להשתמש בv=wr כי זה מתקיים בגלגול ללא החלקה להציב את זה ואז תקבלי זמן ומהירות ומהמהירות תוכלי להגיע למרחק. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 (נערך) בשאלה הראשונה רציתי לדעת למה סך הכל מומנטים מסביב למרכז המסה הוא רק החיכון כפול R ..מה עם רכיב כוח הכבידה בציר X ?!הכבידה פועלת על מרכז המסה ולכן לא תורמת למומנט (r=0).או במילים אחרות, אם היית סוכמת את המומנטים שמפעילה הכבידה על כל דיפרנציאל מסה בגליל ביחס לציר הגלגול היית מקבלת אפס לגבי השאלה השנייה:1. צריך לרשום משוואת כוחות, לחלץ את התאוצה הקווית וממנה את המהירות הקווית כפונקציה של הזמן. 2. מהחוק השני לגוף קשיח מוצאים את התאוצה הזוויתית ואת המהירות הזוויתית כפונקציה של הזמן.3. בגלגול מלא מתקיים v=wR. מהצבת סעיפים 1,2 במשוואה מוצאים את הזמן.4. מסעיף 1 ניתן למצוא בעזרת אינטגרציה את הדרך כפונקציה של הזמן. בהצבת הזמן מסעיף 3 מגיעים לתשובה. עריכה: תשובה תוקנה. משוואת אנרגיה לא עובדת פה. נערך בתאריך ספטמבר 22, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח אורח פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 מישהו פתר את 10????אדם שמסתו m עומד על דיסקה עגולה אחידה בעלת אותה מסה m ורדיוס R. הדיסקה מונחת על משטח חסר חיכוך. ברגע מסויים האדם קופץ מהדיסקה במהירות v0 יחסית לרצפה ובכיוון אופקי שמקביל לשפת הדיסקה.כמה אנרגיה הושקעה ע"י האדם בקפיצה?הבהרה: הכוונה בשאלה היא לכמות האנרגיה הקינטית הכוללת שנוצרה במהלך הקפיצה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 בשאלה הראשונה רציתי לדעת למה סך הכל מומנטים מסביב למרכז המסה הוא רק החיכון כפול R ..מה עם רכיב כוח הכבידה בציר X ?!הכבידה פועלת על מרכז המסה ולכן לא תורמת למומנט (r=0).או במילים אחרות, אם היית סוכמת את המומנטים שמפעילה הכבידה על כל דיפרנציאל מסה בגליל ביחס לציר הגלגול היית מקבלת אפס לגבי השאלה השנייה, אני הייתי הולך על משוואת אנרגיה. האנרגיה הקינטית ההתחלתית (החלקה בלבד) הופכת לעבודה של החיכוך (שבה מופיע המרחק המבוקש) ולאנרגיה קינטית סופית שבה יש רכיב גלגול בלבד (Iw^2/2). בגלל שהכח קבוע זו נראית לי דרך נוחה יותר.אבל הכוח לא קבוע לאורך כל התנועה. החיכוך משתנה ורק בסוף הוא הופך לסטטי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 (נערך) הכח קבוע בזמן שבו החיכוך מבצע עבודה.מה שקורה בשלב הגלגול כבר לא חשוב למשוואת האנרגיה, מה גם שנתון לך שהחיכוך הסטטי שווה לדינמי. נערך בתאריך ינואר 19, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 19, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 הכח קבוע בזמן שבו החיכוך מבצע עבודה.מה שקורה בשלב הגלגול כבר לא חשוב למשוואת האנרגיה, מה גם שנתון לך שהחיכוך הסטטי שווה לדינמי.צודק ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 19, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 19, 2013 המון המוןן תודות ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Loay פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 שלום, יש לי בעיה בשאלה 1 אך לא רציתי לפרסם נושא חדש כי זה כבר בה...אני לא מצליח לקבל את מומנט ההתמד I של הגליל הנתון..אפשר עזרה ?הנה השאלה:http://img201.imageshack.us/img201/814/35599173.png ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 אתה לא מצליח לקבל את מומנט ההתמד או את המרחק? כי השאלה היא על המרחק. והנוסחה למומנט ההתמד נתונה בשאלה... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Loay פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 הצלחתי למצוא את הפונקציה כדי לקבל את המרחק אך היא תלויה ב- I מומנט ההתמד...המומנט לא נתון בשאלה ?עשיתי כך:לפי חוק שני של ניוטון אני מקבל את נוסחת המהירות הקווית ולכן את נוסחת המקוםלפי נוסחת שמור תנע זוויתי אני מקבל את נוסחת המהירות הזוויתית w, ואז אני פשוט משווה ביניהם ומציב את ה- t0 שאני מקבל בתוך אחת הנוסחות, אך הזמן המתקבל תלוי במומנט ההתמד..נוסחת מומנט ההתמד לא נתונה בשאלה זו הבעיה שלי.. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 (נערך) היא כן נתונה בשאלה. תסתכל בתמונה בפוסט הראשון. יש שם נוסחה ל-I מתחת לתרשים. נערך בתאריך ינואר 20, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Loay פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 מוזר כי השאלות שלי הן בסדר הזה:http://img705.imageshack.us/img705/8352/70167791.jpg ואז הוא לא נתון בשאלה הראשונה, כמו כן כבר נסיתי את 0.5MR^2 וקבלתי שזה לא נכון...הנה הנוסחה שלי אולי עשיתי משהוא לא נכון: X(t) = v0*t-((u*g)/2)*t^2Vcm(t) = v0-u*g*tw(t) = -(mguR/I)*t כאשר I הוא מומנט ההתמד ו- u הוא מקדם החיכוך ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 20, 2013 (נערך) הטעות היא לא במומנט ההתמד. היא בדרך שלך. היות והגלגל מתחיל עם w=0 ומסיים עם w שונה מאפס ברור שאין שימור תנע זוויתי (המערכת לא סגורה, פועל כח חיצוני - חיכוך).כאמור,משוואת אנרגיה פותרת את הבעייה הזו מהר ובאלגנטיות. נערך בתאריך ינואר 20, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.