מעבר לתוכן

פיזיקה 1מ - תרגיל בית 10 שאלות 1+2

Beba

הודעות מומלצות

שלום לכולם

בבקשה מישהו יכול לעזור לי בשאלות המצורפות ?

בשאלה הראשונה רציתי לדעת למה סך הכל מומנטים מסביב למרכז המסה הוא רק החיכון כפול R  ..מה עם רכיב כוח הכבידה בציר X ?!

בשאלה השניה רציתי עזרה בכיוון 

לא הבנתי מה צריך לעשות !

המון תודות מראש

post-340-0-91625600-1358549809_thumb.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בשאלה עם הגליל המלא לדעתי תעשי משוואת כוחות כדי לראות מה קורה במערכת (החיכוך כאן הוא סטטי בסוף כי זה גלגול ללא החלקה).

אח"כ צריך להשתמש בv=wr כי זה מתקיים בגלגול ללא החלקה להציב את זה ואז תקבלי זמן ומהירות ומהמהירות תוכלי להגיע למרחק.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בשאלה הראשונה רציתי לדעת למה סך הכל מומנטים מסביב למרכז המסה הוא רק החיכון כפול R  ..מה עם רכיב כוח הכבידה בציר X ?!

הכבידה פועלת על מרכז המסה ולכן לא תורמת למומנט (r=0).

או במילים אחרות, אם היית סוכמת את המומנטים שמפעילה הכבידה על כל דיפרנציאל מסה בגליל ביחס לציר הגלגול היית מקבלת אפס

:P

לגבי השאלה השנייה:

1. צריך לרשום משוואת כוחות, לחלץ את התאוצה הקווית וממנה את המהירות הקווית כפונקציה של הזמן. 

2. מהחוק השני לגוף קשיח מוצאים את התאוצה הזוויתית ואת המהירות הזוויתית כפונקציה של הזמן.

3. בגלגול מלא מתקיים v=wR. מהצבת סעיפים 1,2 במשוואה מוצאים את הזמן.

4. מסעיף 1 ניתן למצוא בעזרת אינטגרציה את הדרך כפונקציה של הזמן. בהצבת הזמן מסעיף 3 מגיעים לתשובה.

עריכה: תשובה תוקנה. משוואת אנרגיה לא עובדת פה.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אורח אורח

מישהו פתר את 10????

אדם שמסתו m עומד על דיסקה עגולה אחידה בעלת אותה מסה m ורדיוס R. הדיסקה מונחת על משטח חסר חיכוך. ברגע מסויים האדם קופץ מהדיסקה במהירות v0 יחסית לרצפה ובכיוון אופקי שמקביל לשפת הדיסקה.כמה אנרגיה הושקעה ע"י האדם בקפיצה?

הבהרה: הכוונה בשאלה היא לכמות האנרגיה הקינטית הכוללת שנוצרה במהלך הקפיצה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הכבידה פועלת על מרכז המסה ולכן לא תורמת למומנט (r=0).

או במילים אחרות, אם היית סוכמת את המומנטים שמפעילה הכבידה על כל דיפרנציאל מסה בגליל ביחס לציר הגלגול היית מקבלת אפס

:P

לגבי השאלה השנייה, אני הייתי הולך על משוואת אנרגיה. האנרגיה הקינטית ההתחלתית (החלקה בלבד) הופכת לעבודה של החיכוך (שבה מופיע המרחק המבוקש) ולאנרגיה קינטית סופית שבה יש רכיב גלגול בלבד (Iw^2/2). בגלל שהכח קבוע זו נראית לי דרך נוחה יותר.

אבל הכוח לא קבוע לאורך כל התנועה. החיכוך משתנה ורק בסוף הוא הופך לסטטי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הכח קבוע בזמן שבו החיכוך מבצע עבודה.

מה שקורה בשלב הגלגול כבר לא חשוב למשוואת האנרגיה, מה גם שנתון לך שהחיכוך הסטטי שווה לדינמי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שלום, יש לי בעיה בשאלה 1 אך לא רציתי לפרסם נושא חדש כי זה כבר בה...אני לא מצליח לקבל את מומנט ההתמד I של הגליל הנתון..אפשר עזרה ?

הנה השאלה:

http://img201.imageshack.us/img201/814/35599173.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצלחתי למצוא את הפונקציה כדי לקבל את המרחק אך היא תלויה ב- I מומנט ההתמד...המומנט לא נתון בשאלה ?

עשיתי כך:

לפי חוק שני של ניוטון אני מקבל את נוסחת המהירות הקווית ולכן את נוסחת המקום

לפי נוסחת שמור תנע זוויתי אני מקבל את נוסחת המהירות הזוויתית w, ואז אני פשוט משווה ביניהם ומציב את ה- t0 שאני מקבל בתוך אחת הנוסחות, אך הזמן המתקבל תלוי במומנט ההתמד..

נוסחת מומנט ההתמד לא נתונה בשאלה זו הבעיה שלי..

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

היא כן נתונה בשאלה. תסתכל בתמונה בפוסט הראשון. יש שם נוסחה ל-I מתחת לתרשים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מוזר כי השאלות שלי הן בסדר הזה:

http://img705.imageshack.us/img705/8352/70167791.jpg

ואז הוא לא נתון בשאלה הראשונה, כמו כן כבר נסיתי את 0.5MR^2 וקבלתי שזה לא נכון...הנה הנוסחה שלי אולי עשיתי משהוא לא נכון:

X(t) = v0*t-((u*g)/2)*t^2

Vcm(t) = v0-u*g*t

w(t) = -(mguR/I)*t

כאשר I הוא מומנט ההתמד ו- u הוא מקדם החיכוך

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הטעות היא לא במומנט ההתמד. היא בדרך שלך. היות והגלגל מתחיל עם w=0 ומסיים עם w שונה מאפס ברור שאין שימור תנע זוויתי (המערכת לא סגורה, פועל כח חיצוני - חיכוך).

כאמור,משוואת אנרגיה פותרת את הבעייה הזו מהר ובאלגנטיות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...