littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אם F גזירה והנגזרת שלה אי זוגית, זה אומר שF עצמה היא זוגית? איך מוכיחים (בלי אינטגרלים)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 תסתכלי על: G(x)=F(x)+F(-x) dאת יודעת שהפונקציה הזו זהותית אפס (כי- F) אי זוגית, מה את יכולה לומר על הנגזרת שלה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 לא ממש הבנתי מה זה קשור. הנגזרת אמורה להיות אי זוגית, לא הפונקציה עצמה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אה הבנתי, חשבתי שהפונקציה עצמה זוגית.התשובה היא שזה לא נכון. תיקחי דוגמא נגדית:cos(x)+ 10 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אם הפונקציה היא זהותית אפס, אז גם הנגזרת שלה היא אפס. ופונקציה קבועה אפס היא גם אי-זוגית. לזה אתה מתכוון? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני בחורה אגב ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני בחורה אגב ערכתי את הודעותי בהתאם :) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אבל cox+10 היא פונקציה זוגית והנגזרת שלה sinx היא פונקציה אי זוגית. אז בעצם נתת דוגמא לכך שהטענה נכונה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 הנגזרת שלה היא sinx - כמובן ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 כן, אני מתנצל על הבלבול.פתרון:נגדיר:H(x)= F(x)-F(-x) dאנחנו צריכים להראות שהפונקציה הזו זהותית אפס.על פי הנתון (שהנגזרת אי זוגית) מתקיים שהנגזרת של H זהותית אפס ולכן היא קבועה.כמו כן מתקיים ש: H(0)=0 , ולכן H זהותית אפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני מצטערת אבל אני לא מבינה. מה זו הפונקציה H ומה נותן לי שהיא זהותית 0 כסכום של שתי פונקציות אי זוגיות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 או יותר נכון הפרש של 2 פונקיות זוגיות ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 1) אם H זהותית אפס אזי מתקיים (על פי הגדרת H) שלכל X:F(X)=F(-X) dכלומר F זוגית (על פי הגדרה).2) הנגזרת של H היא:H'(X)= F'(X)+F'(-X) =0 כי F' היא אי זוגית.לכן H' היא קבועה. עכשיו כל מה שצריך זה למצוא מהו הקבוע ואם מציבים 0 מקבלים שהקבוע הוא 0. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני מצטערת אבל אני פשוט לא מבינה. אי אפשר להסביר במילים פשוטות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני מצטערת אבל אני פשוט לא מבינה. אי אפשר להסביר במילים פשוטות? איזה חלק לא ברור? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני צריכה להראות זוגיות/אי-זוגיות של F והנגזרת שלה. אני לא מבינה מה זה ה-H הזה ומה הוא נותן. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אני צריכה להראות זוגיות/אי-זוגיות של F והנגזרת שלה. אני לא מבינה מה זה ה-H הזה ומה הוא נותן. לפי מה שכתבת בשאלה נתון לך שהנגזרת אי זוגית, את צריכה להראות שהנגזרת היא זוגית.מה זה אומר בעצם? על פי הגדרה F היא זוגית אמ"מ:F(x)=F(-x) dוזה קורה אמ"מ:F(x)-F(-x)=0 (פשוט תעבירי אגפים).לכן אם נגדיר פונקציה חדשה H(x) d בצורה הבאה:H(x)= F(x)-F(-x) dמה שאנחנו צריכים לעשות זה בעצם להוכיח ש-H זהותית שווה לאפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 ואיך אתה מוכיח ש H שווה ל-0? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 ואיך אתה מוכיח ש H שווה ל-0? אז שוב, הנגזרת של H שווה לאפס (כאן משתמשים בעובדה שהנגזרת של-F היא אי זוגית) כתבתי את הנגזרת בהודעות הקודמות.לכן את יודעת ש-H קבועה (כל פונקציה שנגזרתה שווה לאפס היא קבועה), כמו כן H(0)=0 (תציבי ותקבלי מייד), לכן הקבוע שווה לאפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 יש מצב שהתבלבלת עם הסימנים? אם H היא הפרש בין הפונקציות , אם אני עושה עליה נגזרת אני מקבלת שהנגזרת של H שווה לפעמיים הנגזרת של fx אם f היא אי זוגית ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 שימי לב ש:F(-x))'=-F'(-x) d) (זה נובע מכלל השרשרת)ועל פי הנתון הנגזרת היא אי זוגית (כלומר: F'(-x)=-F'(x) d ).לכן:H'(x)=F'(x)-(-F'(-x))= F'(x)+F'(-x) =F'(x)-F'(x)=0 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אוקיי. נראה לי שהבנתי. אגב, מה לגבי המקרה השני? אם הנגזרת זוגית, זה אומר משהו על הפונקציה עצמה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 המקרה השני לא נכון (קחי את הדוגמא שכתבתי בהתחלה: sinx+ 10 הנגזרת זוגית אבל זו לא פונקציה אי זוגית ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 הבנתי . תודה רבה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 אתה יכול להסביר למה H שווה לאפס אם הנגזרת שלה שווה לאפס? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
5th Orman פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 H קבועה, כי הנגזרת שלה שווה לאפס. H(0)=F(0)-F(-0)=F(0)-F(0)=0כלומר H(0)=0 לכן, אם H קבועה ושווה בנקודה מסויימת לאפס, היא תמיד שווה לאפס ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח littlerunaway פורסם ינואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 9, 2013 תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.