מעבר לתוכן

סמסטר ראשון חשמל

הודעות מומלצות

תודה :)

אני יודע שלספרתיות יש את וימר שמואל, קציר ניר, בירק יצחק

לפיסיקה 1מ יש קניגל עמית, רוזן יורם, אורי עמוס והמתרגלים: שוורץ עידו מיקוליצקי זין שכטמן יואב רוטנברג מתיאס

לפיסיקה 1פ בכר אהוד ומתרגלים: שליי רן, ליבנה איתן, שוורץ אייל

אמממ ולגבי אלגברה וחדוא אין לי מושג לא מצאתי

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ספרתיות

שמעתי שניר קציר מעניין, ושיש וידאו טוב

אני למדתי אצל מרצה אחר

פיסיקה

איך זה שאתה לא יודע אם אתה עושה פיסיקה 1מ או פיסיקה 1פ?

פיסיקה 1מ מיועד לסטודנטים לחשמל ופיסיקה 1פ לסטודנטים לפיסיקה (מכל המסלולים)

עמית סבבה, לא הייתי בהרצאות של האחרים שציינת

ממליצה על עידו, תרגל אותי בפיסיקה 1מ אאלט והיה אחלה

מתמטיקות

אם אנדריי אסינובסקי מרצה אני ממליצה בחום

שמעתי שגם אביב צנזור טוב (חדו"א 1ת, ויש אותו בוידאו ביוטוב)

בסופו של דבר אתה צריך סגל שיתאים לך, אז אם מישהו לא מסתדר לך אתה יכול לשנות וללכת להרצאה/תרגול אחר/ת.

בסמסטר השני למשל שיניתי את כל המערכת באמצע הסמסטר בגלל שהבנתי שאני לא מבינה כלום בקורס מסוים והחלפתי מרצה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות והפירוט:)

bubbles בקשר למה שאמרת:

אממ התקבלתי לחשמל אבל אני רוצה להשאיר אופציה פתוחה לעבור לחשמל פיסיקה, מה גם שפיסיקה מאוד מעניין אותי אז אני חושב שאם זה יתאפשר אקח פיסיקה 1פ

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לעבור לפיסיקה תשאל במזכירות אם יש אופציה שיכירו לך בפיסיקה 1מ או שתצטרך להשלים ולעשות גם את פיסיקה 1פ (חבל לצבור פערים מראש כשאפשר למנוע את זה)

חשמל-פיסיקה, סמסטר 5

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע לספרתיות- רק לא בירק!

אני הלכתי אליו, אבל זה בגלל שאני מטורף.

פיזיקה: שמעתי דברי מעורבים על יורם רוזן (לא זוכר האם האחרון היה טוב או רע, שווה לברר את זה).

אני גם מכיר את השם אייל שוורץ משום מה... לא זוכר למה.

בנוגע למתמטיקה- כשתברר אוכל להחזיר לך תשובה יותר טובה.

בינתיים אני ממליץ על לידיה אם יש לך את האפשרות.

אני סמסטר שביעי בהנדסת מחשבים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ספרתיות - רק לא בירק. הוא נורא. השאר אמורים להיות בסדר... ניר קציר טוב במיוחד.

מתמטיקות - לידיה (המעולה) מלמדת לצערנו רק חדו"א 2. בחדו"א 1 ובאלגברה 1 אני לא מכיר את המרצים שיש כיום.

פיזיקה - בגדול כולם שם גרועים... אין כמעט מרצים טובים בפיזיקה. אני ממליץ להיעזר בוידאו.

כמו כן, יש כאן גם עניין אידיבידואלי - לכל אחד מתאימים דברים אחרים (למשל, יש כאלו שסובלים בכיתה מפוצצת ומעדיפים כיתה קטנה גם אם המרצה גרוע)

אתה יכול תמיד להתנסות אצל כמה מרצים/מתרגלים ואז לבחור את מי שהכי מתאים לך.

אני לומד הנדסת מחשבים, ו(כמעט) סיימתי את התואר הראשון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חחח תודה לכולם:)  כיף להיות בסמסטרים מתקדמים/לסיים את התואר אני מניח (, לא קשור לזה שאני מעדיף להינות מחווית לימודים מלאה.. אבל בכל זאת חח),

התואר בחשמל פיזיקה למי שמכיר (bubbles, ....) מעניין יותר מהתואר בחשמל נכון? (בלי לפגוע בחשמל, בלי קשר לעומס פשוט הקורסים קוונטים, מכניקה אנליטית, תרמודינמיקה, חלקיקים - הקורסים היותר  מעניינים מפיזיקה..)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חשמל פיסיקה ברובו מכיל את חשמל (ההבדל הוא שאנחנו לוקחים 2 שרשראות בחירה והם 3, אבל אפשר להגיד שפיסיקה זו שרשרת בחירה שלנו או שקר אחר. בסופו של דבר ממש לא חסרות לנו נקודות :) )

אם הפיסיקה יותר מעניינת מחשמל? אני לא יודעת.. אלה דברים שונים ושניהם מעניינים. מה גם שבשנתיים הראשונות לא עושים יותר מידי קורסים בחשמל (4)..

אם אתה אוהב פיסיקה ומתעניין בה זה טוב  :thumbsup: אני לא רואה הרבה סיבות אחרות לגשת למסלול.

רק תדע למה אתה מכניס את עצמך.. זה לא שהתואר בחשמל הוא פיקניק אבל אם תוסיף פיסיקה יהיה לך עמוס.

אתה עתודאי?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ממ.. זה אומר שאתה צריך לסיים ב4 שנים (אלא אם יאשרו לך עוד סמסטר או משו) שזה כמובן אפשרי אבל קשה (אני באופן אישי לא מתכננת לעשות את זה)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חח נכון, את מעודכנת יחסית (שקלת עתודה לפני צבא או משהו דומה? או שאת מכירה עתודאים/יות) בכל מקרה אני יודע שזה יהיה מאוד עמוס אם ייצא לפועל ושגם הנדסת חשמל ב- 4 שנים זה דיי עמוס אבל

נחיה ונראה נתחיל את התואר מקווה שאסתדר ואז נראה כמה אמשוך אתזה. את מתכוונת לעשות חמש שנים או עוד סמסטר אחד (דרך אגב לדעתי זה ממש סבבה בעקרון הווי של לימודים אמור להיות גם כיף וכל עוד את נהינת ממה שאת לומדת אז למשוך אתזה קצת לרוב לא קריטי ורק יכול להועיל לך מבחינת הלימודים ובאופן כללי - לפחות זו דעתי כל הכבוד על הבחירה וההתמדה...... אבל עתודה זה קצת שונה - ואחרי זה יש קבע ושיבוצים...) , דרך אגב יש אצלך הרבה עתודאים ועתודאיות בחשמל? אני לא ממש מעודכן בפרטים האלה.....    :popcorn:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ממה שזכור לי חשמלפיסיקה מתחילים 50 בחורף, כשחצי מהם מפסגות (עתודאים+)

המחזור שלי יחסית גדול, אנחנו מעל 40 (חלק נושרים חלק מצטרפים)

נכון לעכשיו יש לי קצת יותר מחצי מהנקודות (אחרי שנתיים) אבל אני רוצה להתחיל לעבוד באביב אז כנראה אמשוך ל9 או 10 סמסטרים, בהתאם לעומס. אני רוצה גם לחיות ולא לדחות את כל מה שאני רוצה לעשות ואינו לימודים בעוד כמה שנים.

אז אתה מתכנן להתחיל חשמל או עם פיסיקה? (לפחות לפי המערכת)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

9 סמסטרים זוהי המומלצת.

וכנראה שהצבא יתן לך סמסטר נוסף דחיה אם תצטרך אותו (לא ידוע לי שהוא עושה בעיות מיוחדות לפסגותניקים).

אבל עתודאים אמורים לסיים ב8

נכון שבקטלוג כתוב 9 אבל המומלצת בנויה ללסיים ב8

(עובדה שאחרי שהורדתי קורס של 5 נקודות עדיין יש לי קצת יותר מחצי מהנקודות)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אממ תודה רבה על הפירוט אני מתחיל עכשיו חשמל רגיל במידה ואסתדר ויהיו לי ציונים מספיקים (ממוצע מעל 90) בשני הסמסטרים הראשונים אוכל לעבור לחשמל פיסיקה (זה עוד רחוק ממני אבל חשוב לדעת לאן השאיפה ) אולי אני אנסה לקחת מערכת מומלצת של חשמל פיסיקה אחרי הכל היא מאוד דומה לשל חשמל בשנה הראשונה
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ניר קציר ממלא אולמות. אבל קח בחשבון שהרבה מהאולמות המלאים בסמסטרים הראשונים זו פשוט התקרנפות. כל אחד רוצה ללכת למרצה הכי טוב ומוכן לשמור מקום במשך שעה רק עבור שמועות, כשלפעמים עדיף ללכת למרצה שנחשב פחות טוב ולהבין משהו, כי אתה אחד מבין 30 סטודנטים ולא 300 שלא סוגרים את הפה.

בכל מקרה, קציר משעשע מאד, אבל לדעתי הוידאו יותר נחמד, בהנחה ועדיין תואם. הבעיה של הקורס הזה היא שההרצאות עוברות בכיף וכך גם הש"ב, ואז מגיע המבחן.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ניר קציר ממלא אולמות. אבל קח בחשבון שהרבה מהאולמות המלאים בסמסטרים הראשונים זו פשוט התקרנפות. כל אחד רוצה ללכת למרצה הכי טוב ומוכן לשמור מקום במשך שעה רק עבור שמועות, כשלפעמים עדיף ללכת למרצה שנחשב פחות טוב ולהבין משהו, כי אתה אחד מבין 30 סטודנטים ולא 300 שלא סוגרים את הפה.

בכל מקרה, קציר משעשע מאד, אבל לדעתי הוידאו יותר נחמד, בהנחה ועדיין תואם. הבעיה של הקורס הזה היא שההרצאות עוברות בכיף וכך גם הש"ב, ואז מגיע המבחן.

שברוב המקרים אינו קשור לחומר של הקורס.

אך זו מנטרה ידועה בפקולטה הזו.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך, אבל בסמסטר הראשון זה כנראה הקורס שעליו אפשר לקבל תחושה כזו. כנראה נובע מההבדל בין קורס הנדסי ללא הנדסי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חחחח יהיה בסדר אני אתחיל ואספר לכם איפה הייתי ומה היה.. בסוף אני עוד אקח פיסיקה 1 פ וניר קציר לא מעביר את הקורס הזה בכלל....

דרך אגב כל הווידיואים שכולם מדברים עליהם באתר של moodle נכון? ,

שמח שאנשים פה נחמדים וממה שנראה ממש לא נגד עתודאים חח יש כמה סטיגמות בעניין מקווה שככה האווירה בטכניון :lol: :joy:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך, אבל בסמסטר הראשון זה כנראה הקורס שעליו אפשר לקבל תחושה כזו. כנראה נובע מההבדל בין קורס הנדסי ללא הנדסי.

לא יודע איך זה היה אצלך, אבל רבע מהמבחן שלי בספרתיות היה מתוך תכן לוגי.

הייתה עוד שאלה אחת ממבנה מחשבים.

אני פשוט זוכר כי ראיתי את החומר של השאלה בהרצאות ואז נזכרתי איפה ראיתי את זה.

וזה גם חוזר על עצמו (במיוחד אצל בירק).

לדוגמא- באותות ומערכות יש לך שאלות ממבל"ס.

בתכן לוגי יש לך שאלות ממבנה מחשבים.

ואני די בטוח שיש עוד קורסים כאלו. אולי הם לא הרוב, אבל הם לא בדיוק קורסים זניחים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה לא דבר בעייתי כשלעצמו.

גם בחדוא נותנים לך לחשב אנטגרל או גבול לפי הגדרה, כשבקורס הבא תקבל אותו בחינם.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה קצת שונה.

הדוגמא היותר טובה היא חישוב אינטגרל כפול בחדוא 1ת כאשר בחדוא 2ת אינטגרל כפול אמור להיות דבר שכיסית בבוחן האמצע.

לפחות ככה אני זוכר את זה מבחינת הקורסים שעשיתי כבר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חחחח יהיה בסדר אני אתחיל ואספר לכם איפה הייתי ומה היה.. בסוף אני עוד אקח פיסיקה 1 פ וניר קציר לא מעביר את הקורס הזה בכלל....

שמח שאנשים פה נחמדים וממה שנראה ממש לא נגד עתודאים חח יש כמה סטיגמות בעניין מקווה שככה האווירה בטכניון :lol: :joy:

ניר קציר מרצה בספרתיות (חשמל)

google -> video technion

למה שנהיה נגד עתודאים?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני משער שאני היחיד פה בינתיים.. בגלל שהפורום די חדש ולא הכרתי יותר מדי את הקודם (איזה 2 הודעות לפני כמה ימים וזה הכל..........

זה בגלל שהפורום הזה נפתח לפני יומיים (שלושה? משהו כזה). זו יוזמה פרטית שנועדה להחליף את הפורום שקיים היום -

http://forums.asat.org.il/index.php

אתה מוזמן לשאול גם שם, אבל קח בחשבון שהפורום שם עומד להיסגר בקרוב.

ההבדל הוא שאת השאלות במבחנים בספרתיות אפשר לפתור בקלי קלות אם עשית את הקורסים המתאימים (תכן לוגי, מבנה מחשבים, מיתוג, VLSI). זה נותן יתרון לא-הוגן למי שחוזר על הקורס. בכלל, אני לא רואה את ההיגיון בלתת שאלות של מיתוג בספרתיות.

מעבר לזה הממוצע מאוד מאוד נמוך, וגם זה אומר משהו.

אני מקווה שהסמסטר בירק לא יכתוב את המבחן.

הוידיואים נמצאים כולם באתר הוידיאו של הטכניון - video.technion.ac.il. חלק מהם אפילו הועלו ל-YouTube (יש שם לינק כזה לסרטון ביוטיוב)

לגבי אנשים נחמדים, אז בגדול אנשים מאוד נחמדים בטכניון  :)

כיף בטכניון  :joy:

מה שכן, יש איזושהי דעה קדומה נגד עתודאים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חחח תודה לכולם, bubbles מישהו סיפר לי על הדעה הקדומה הזו כמו ש- eyalil ציין שקיימת - אני אישית לא חושב שיש סיבה שתהיו נגד עתודאים ואני נגד הכללות, אני שמח שזה לא כמו ששמעתי באמת,

אממ אני מקווה לקבל מעונות כי העניין עם העתודה טיפה התעכב, מחר מחרתיים כנראה אוכל לברר את הדברים בין היתר עם מזכירות הטכניון כמובן,

שמעתי נכון שלכל אחד שנה א או לפחות לכל עתודאי סמסטר ראשון מובטחים מעונות בטכניון?

יהיה מעניין לראות פרצופים של אנשים בבוא היום מאחורי השמות האווטארים וכמובן התגובות בפורום......... דרך אגב הפורום של אסט ממה שראיתי באופן כללי ממש מועיל ככה שגם אם ייסגר כל עוד

ימשיך להתפתח הפורום החדש (הזה) והאנשים יעברו אז יהיה סבבה.................

ודרך אגב איך אני מצטט משהו שמישהו מעליי כתב ? תודה :thumbsup:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כשאני התחלתי ללמוד, כל מי שסמסטר ראשון ולא גר בחיפה היה מקבל מעונות. אני לא בטוח איך זה היום - יכול להיות שזה השתנה מאז.

בשביל לצטט מישהו אתה לוחץ משמאל למעלה על הכפתור "ציטוט".

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כשאני התחלתי ללמוד, כל מי שסמסטר ראשון ולא גר בחיפה היה מקבל מעונות.

חח יופי זה מתחבר למה ששמעתי וגם אני מאוד רחוק מחיפה (בערך 97 ק"מ)

בשביל לצטט מישהו אתה לוחץ משמאל למעלה על הכפתור "ציטוט".

XD לא שמתי לב חחח...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בקיאה, אבל כזכור לי עשו חוק שבשנה ראשונה כל מי שמבקש מקבל מעונות (חוץ מחיפה-נשר כמובן)

ולי יש דווקא דעה טובה על עתודאים :eyebrow:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בקיאה, אבל כזכור לי עשו חוק שבשנה ראשונה כל מי שמבקש מקבל מעונות (חוץ מחיפה-נשר כמובן)

סמסטר ראשון, לא שנה ראשונה.

וזה תקף גם לאנשים מהקריות.

אם אתה גר כל כך רחוק אני חושב שתקבל מעונות גם באופן רגיל.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

סמסטר ראשון, לא שנה ראשונה.

וזה תקף גם לאנשים מהקריות.

אם אתה גר כל כך רחוק אני חושב שתקבל מעונות גם באופן רגיל.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

:joy: :joy: :joy:  חח ולי יש דעה טובה/רושם ראשוני טוב עלייך ועל עוד כמה פה בפורום ועל הטכניון בכלל למרות שאני לא מכיר לעומק אף אחד כידוע חח אז נעים מאוד  :hat: (אחח הסמיילי אמור להוריד את הכובע ולכרוע ברך או סנטר במקרה שלו אם זה אפשרי בכלל)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב יש ספרים שכדאי להיעזר בהם כדי ללמוד את המקצועות הנ"ל ? בספרייה נכון?

ולגבי שעות הקבלה של המרצים - אם מישהו בא לבד אז המרצה יישב ויסביר לו ?  :think:

יש ספרים של האוניברסיטה הפתוחה (שבדרך כלל המרצים\מתרגלים לא ממש מחבבים אותם אבל אני חושב שהם לא רעים), ובחדו"א לדוגמא יש את הספר של מייזלר שהוא ברמה גבוהה (אם אתה מצליח לפתוח משם שאלות אתה מסודר).

אני ממליץ ללמוד מסיכומים משנים קודמות, לא בעיה למצוא. במיוחד הסיכומים של צילג בחדו"א.

כמו כן אני ממליץ לראות וידיאו בקורסים האלה.

לגבי שעות קבלה, זה תלוי במרצים, אבל הרוב המוחלט של המרצים ישמח לעזור לך.

אני מעודד מאוד את הסטודנטים (במיוחד בשנה הראשונה) לבוא לשעת קבלה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

משהו חשוב לגבי פיסיקה 1פ' בתור אחד מהמחזור הראשון של הקורס הזה

פיסיקה 1מ' משמעותית יותר קל מ 1פ', ברמה שיכולה להתבטא ב 20 נקודות בציון שלך במקצוע. המבחן קשה מאוד, את מועד א' פיקטרו ב 25% ואת מועד ב' ב 15% (אנשים כנראה היו יותר מוכנים, הוא לא היה יותר קל ממועד א'). לעומת זאת, החומר שנלמד הוא לא רב יותר או משמעותי יותר מהחומר שמכוסה בפיסיקה 1מ'. ההבדל הוא שפיסיקה 1מ' לא מספיקים לכסות טוב את כל החומר של הקורס (ולכן מומלץ פשוט לראות את ההרצאות בוידאו וגם את התרגולים שהם כפולים באורכם מהתרגולים הפרונטליים הרגילים). ההמלצה שלי עבורך היא לעשות 1מ' ואז אם אתה מחליט לעבור גם לפסיקיה כנראה לא יעשו לך בעיות (שווה לשאול בכל מקרה במזכירות) אבל אפילו פיסיקאים שנכשלו ב 1פ' וצריכים לחזור על הקורס אישרו להם לעשות 1מ' במקום לחכות שנה ל 1פ' אז הפקולטה די גמישה בנושא.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי, תודה על התשובות וההבהרות, לגבי פיסיקה 1פ המזכירה אמרה שיכול להיות שיעשו בכלל בעיות עם לקחת אתזה אם אני בחשמל כי כתוב שזה מיועד למקצועות ספציפיים כמו חשמל פיזיקה ופיזיקה בלבד.......

נחיה ונראה חחחחחח

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

המרצה האחראי היה אהוד בכר, והוא גם המרצה האחראי הסמסטר הקרוב. הטעות הגדולה שהם עשו בקורס היא שהתרגילי בית שלנו היו כמעט זהים לתרגילים של 1מ' - כלומר לחשב תשובה סופית וזהו, אבל בבחינה עצמה הרמה של השאלות היתה הרבה יותר גבוהה. עוד טעות היא שהם לא עשו בוחן אמצע, ושיעורי בית היו בחובת הגשה אבל בלי מגן, כלומר הבחינה היוותה 100% תקף מהציון - וזה חלק מההסבר לפקטור הנדיב. היינו סטודנטים בסמסטר ראשון ולא הבנו כמה חשוב בוחן אמצע, אפילו לא בשביל המגן, אלא בשביל להבין את הסגנון של המרצה. בנוסף הבחינה היא פתוחה לגמרי ולא אמריקאית אז לא היו בחינות במתכונת זהה ללמוד מהן, והש"ב לא שיקפו את הבחינה, כאמור.

קיבלתי ציון סופי 79 אחרי המועד א' וברחתי כל עוד נשמתי בי - לא מסתכל אחורה לרגע. האונס הראשון שעברתי בטכניון. אחרי זה כבר בא בירק וספרתיות שלו וסמסטר אחריו חדו"א 2ת' עם רועי משולם (מועד א' ו-ב') אז כבר התרגלתי. כל סמסטר מסתבר שיש את המרצה או שניים התורנים שדופקים בחינה מהגיהנום. ייאמר לזכותו של אהוד בכר שהוא כן העביר את ההרצאות בצורה מעניינת וטובה, התלונות שלי הן רק לגבי הבחינה וההכנה אליה. אה וסתם קוריוז כדי לסגור את כל העסק - פיסיקה 2פ' לעומת זאת הועבר ע"י ג'ף סטיינהאור שידוע במבחנים הקלים שלו - הממוצע במועד א' של הבחינה היה 75 (אני חושב שאפילו לפני מגן אבל לא בטוח), בכל מקרה זה נחשב ממש גבוה. הממוצע של פיסיקה 2ממ' היה לעומת זאת כרגיל באזור ה 60. ברוך הבא לתואר בהנדסת קורסים  :problem:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

חחח אני בטוח אתקל כמו כולם בכמה מכשולים בדרך... דרך אגב כולם ממליצים על ניר קציר בגלל שהוא מעניין או בגלל שהוא מלמד ברמה גבוהה ? כי אני אישית סיכוי טוב יעדיף את הרמה הגבוהה

גם אם זה בירק (אין לי מושג) כדי שהציונים לסמסטר א יהיו טובים ובשביל הידע האישי שלי........ 

ודרך אגב אני רוצה פיזיקה 1פ גם בשביל להיות מסוגל לפתור תרגילים ברמה יותר גבוהה - פחות אכפת לי מהניקוד אבל במערכת רישום לקורסים זה לא נותן לי זה אומר שזה קורס למסלולים ספציפיים בלבד משהו כזה ושהמסלול שלי לא ביניהם (כי זה לחשמל פיזיקה ולא לחשמל) אבל יש סיכוי להירשם אל הקורס הזה ושייאשרו לי אותו למרות זאת או שמה שהמערכת החליטה (כלומר בהתאם למה שתכנתו אותה חח) זה קובע תמיד?

rengland תודה אני לוקח בחשבון מה שאמרת על 1פ אבל רוצה לנסות כמה שבועות ואז מקסימום בתקופת השינויים אבטל במידה ובכלל ייתנו לי 1פ.....  :nervous: :sad11:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

המרצה האחראי היה אהוד בכר, והוא גם המרצה האחראי הסמסטר הקרוב. הטעות הגדולה שהם עשו בקורס היא שהתרגילי בית שלנו היו כמעט זהים לתרגילים של 1מ' - כלומר לחשב תשובה סופית וזהו, אבל בבחינה עצמה הרמה של השאלות היתה הרבה יותר גבוהה. עוד טעות היא שהם לא עשו בוחן אמצע, ושיעורי בית היו בחובת הגשה אבל בלי מגן, כלומר הבחינה היוותה 100% תקף מהציון - וזה חלק מההסבר לפקטור הנדיב. היינו סטודנטים בסמסטר ראשון ולא הבנו כמה חשוב בוחן אמצע, אפילו לא בשביל המגן, אלא בשביל להבין את הסגנון של המרצה. בנוסף הבחינה היא פתוחה לגמרי ולא אמריקאית אז לא היו בחינות במתכונת זהה ללמוד מהן, והש"ב לא שיקפו את הבחינה, כאמור.

קיבלתי ציון סופי 79 אחרי המועד א' וברחתי כל עוד נשמתי בי - לא מסתכל אחורה לרגע. האונס הראשון שעברתי בטכניון. אחרי זה כבר בא בירק וספרתיות שלו וסמסטר אחריו חדו"א 2ת' עם רועי משולם (מועד א' ו-ב') אז כבר התרגלתי. כל סמסטר מסתבר שיש את המרצה או שניים התורנים שדופקים בחינה מהגיהנום. ייאמר לזכותו של אהוד בכר שהוא כן העביר את ההרצאות בצורה מעניינת וטובה, התלונות שלי הן רק לגבי הבחינה וההכנה אליה. אה וסתם קוריוז כדי לסגור את כל העסק - פיסיקה 2פ' לעומת זאת הועבר ע"י ג'ף סטיינהאור שידוע במבחנים הקלים שלו - הממוצע במועד א' של הבחינה היה 75 (אני חושב שאפילו לפני מגן אבל לא בטוח), בכל מקרה זה נחשב ממש גבוה. הממוצע של פיסיקה 2ממ' היה לעומת זאת כרגיל באזור ה 60. ברוך הבא לתואר בהנדסת קורסים  :problem:

אומנם את פיסיקה 1 פ' לא עשיתי, אבל בשאר המבחנים שאתה ציינתה הייתי.

בירק יותר מידיי מגזים עם השאלות, אני זוכר שהלכתי לשעת קבלה של המתרגל האחראי והוא פשוט לא ידע לפתור את השאלות שלו.

משולם חושב שהוא מעביר מבחן באינפי 3 (כן כן, הוא מיחזר כמה שאלות ממבחנים באינפי 3), וכותב שאלות עם סיגנון "מיוחד" - ולראיה הממוצע 52. נראה מה יהיה עם מועד ב'.

מרצים אלו היו מכשולים ידועים מראש, ולמרות הכל עדיין היוו משוכה לא פשוטה לעבור.

אבל שום דבר לא הכין אותי למה שהתרחש בפיסיקה 2ממ.

אני לא יודע מי הגה את הרעיון המוזר הזה, אבל מסתבר שזה דיי נפוץ בטכניון. בחלק מהקורסים ישנו מרצה אחראי שלא מלמד ואפילו אין לו שעת קבלה אחת במהלך הסמסטר, אבל בסוף הוא יכתוב את המבחן. כך היה בפיסיקה 2ממ.... פעם ראשונה שראינו אותו זה היה במבחן.

שאלות פתוחות על חומר חדש שדורשות פיתוח תיאוריה ברמה שהמרצה מראה בכיתה, על נושאים שבכלל לא ידעת שהם קיימים שווים 60 נקודות במבחן.

אני זוכר שנגשתי לשאלה הראשונה (35 נקודות) ולא ידעתי מה לעשות. אף פעם לא נלחצתי ככה תוך כדי מבחן.

ושוב ממוצע 59. למועד ב' לא נגשתי, אבל הוא היה יותר זוועה. אחרי 15% פקטור הממוצע 54.

מה ששבר הרבה אנשים מהסמסטר זה לא כל מקרה לגופו, אלא שבסמסטר אחד נדפקו שני מקצעות גדולים (פיסיקה 2ממ וחדו"א 2ת).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים אני מקבל את הרושם שאני היחיד שנהנה גם מהקורס וגם מההרצאות של משולם (חדוא 2ת).
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...