ohad פורסם נובמבר 14, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 14, 2012 טוב זו הפונקציה הלא מסובכת: http://i.imm.io/LApE.png וזה הניתוח שלי: לולאת ה for הפנימית מתבצעת [jstex]\frac{n}{\sqrt{i}}[/jstex] פעמים (שניהם לא משתנים במהלך הלולאה), הלולאה החיצונית רצה מ i=1 עד i=n לכן סה"כ יש: [jstex]T(n)=\sum_{i=1}^{n}\cdot O\left(\frac{n}{\sqrt{i}}\right)=O\left(n\cdot\sum_{i=1}^{n}\frac{1}{\sqrt{i}}\right)= [/jstex] איך אני נפטר מהסכום הזה? אפשר לחסום אותו ע"י n אבל זה נראה לי גדול מידי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם נובמבר 14, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 14, 2012 זו שאלה טובה, רעיון שעלה לי (יתכן שתוכל למצוא חסמים יותר טובים) זה לחסום את הסכום על ידי: אינטגרל על הפונקציה אחד חלקי שורש x כשהאינטגרל הולך מ-1 עד n. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם נובמבר 14, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 14, 2012 תודה, מוזר שאין משהו יותר טוב. נקווה שזה יצא משהו נורמלי... אני לא אוהב אינטגרלים :cry: (השורות הריקות אצלך באמצע בכוונה או שהיה אמור להיות שם משהו?) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם נובמבר 14, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 14, 2012 תודה, מוזר שאין משהו יותר טוב. נקווה שזה יצא משהו נורמלי... אני לא אוהב אינטגרלים :cry: (השורות הריקות אצלך באמצע בכוונה או שהיה אמור להיות שם משהו?) בהחלט יתכן שיש קירוב יותר טוב (אני אבל לא מכיר נוסחא כמו שיש לסכום של אחד חלקי n, ונדמה לי שזה הקירוב האסימפטוטי הטוב ביותר). לגבי האינטגרל זה אינטגרל פשוט של x^-1/2 . הרווח שיצא הוא במקרה, אני לא יודע למה אבל משום מה בפורום החדש לפעמים כשאני כותב רווח של שורה זה אחרי זה מופיע כרווח של יותר שורות. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם נובמבר 14, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 14, 2012 נקווה שזה יספק את המתרגל העייף שיבדוק את התרגיל... אכן באג מוזר, חשבתי כבר ששמת איזה תמונה/נוסחה להמחשה והאינטרנט במעונות החליט שהיא לא חשובה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.