mgno פורסם נובמבר 1, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 שלום לכולם, טוב, אז נראה שהתעוררתי טיפה באיחור , אבל רק עכשיו (מתחיל סמסטר 3 מדמח) שמתי לב שאין לי מושג איך עובדת כל מערכת המקצעות והנקודות (בחירה\פרוייקט\מדעי ושאר הירקות). זה קרה בעקבות כמה קורסים שאני רוצה לחזור עליהם, וכעת כשאני מנסה להרכיב מערכת (אחרי שהגיעו ציוני מועד ב) ואני נתקל ביותר ויותר שאלות. אז ככה - קודם כל מקצועות הבחירה: במסלול התלת שנתי צריך לעשות 22.5 נק' בחירה.- בתרשים המקצועות המומלצים של המסלול הכללי ישנם רק 5 סמסטרים, ובהנחה שמקצעות כמו מתמטי נוסף ובחירה מדעית הם נספרים כחובה, אז זה אומר שבסמסטר 6 צריך להשלים 22.5 נק'? (תלת שנתי זה 6 סמסטרים, נכון? :oops: )- הקורס המתמטי הנוסף הוא חובה, אך האם הנקודות נספרות כחובה או כבחירה?- מקצוע מדעי - רשום שצריך להשלים 8 נק' מתוך הרשימה בקטלוג, אך לא בכל קבוצת מקצועות יש 8 נק' (למשל בביולוגיה שהבנתי שרבים לוקחים יש רק 6.5). זה אומר שצריך לקחת עוד מקצוע מקבוצה אחרת ולא לסיים את השרשרת למקצוע הבא באותה קבוצה? ושוב, האם הניקוד נספר כחובה או בחירה?- מסלול התלת שנתי אין את האבחנה בין קבוצות התמחות כמו ב-4 שנתי. אפשר לקחת מקצועות "באקראי" (פרוייקט אחד וסמינר אחד לפחות) מרשימה א'. הבנתי נכון? - אני מתלבט אם לדחות את לוגיקה ותורת הקבוצות שהוא מקצוע "תגובת שרשרת". המבחן יוצא יום אחרי מקצוע שאני חוזר עליו ולכן נוח לי לדחות אותו ולא את מבני נתונים נניח שהוא קצת פחות תגובת שרשרת - קדם רק למקצוע שהוא לא קדם למשהו אחר. האם לפתוח פער כזה דבר טיפשי לעשות? עדיף לקחת סיכון עם מבחנים יום אחרי יום (גם מועדי די ב' צמודים)? למרות שזה עם מקצוע שאני חוזר עליו, אני משוכנע שזה יפגע בציון של לוגיקה כי אני מעדיף ללמוד לשניהם, ולוגיקה זה גם ככה מקצוע "כבד". אשמח אם תוכלו לעזור.תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
602 פורסם נובמבר 1, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 1. ההמלצה היא 6 סמסטרים עבור תלת-שנתי. כמובן שאם חוזרים על קורסים או לוקחים פחות קורסים מבמומלצת, זה יתארך. אפשר להתחיל לקחת קורסי בחירה גם לפני סמסטר 6. העיקר שבסוף יצא לך 22.5 נק' בחירה.2. המתמטי הנוסף נספר כחובה (כמו כל מה שמתואר תחת "מקצועות החובה" בקטלוג).3. אתה חייב שני דברים: א' - להשלים שרשרת. ב' - להשלים 8 נקודות מדעיות. אם בשרשרת שתבחר יש פחות מ-8, תצטרך לעשות עוד קורס מדעי כדי להשלים ל-8. אם בסוף יצא שעשית יותר מ-8 נקודות מדעיות, אז רק 8 ייכנסו לחובה, והיתרה תיכנס לבחירה מרשימה ב'.בנוסף, הבחירה המדעית הפופולרית היא לא שרשרת ביולוגיה (כי כאמור זה לא מספיק), אלא שרשרת ביולוגיה + כימיה/פיסיקה.4. כן. 5. ההתלבטות היא בין לוגיקה למבני נתונים, או שסתם זרקת שם של קורס?לוגיקה הוא קדם לאוטומטים (שקדם לקומפילציה). אפשר לדחות אותו ואז שני הקורסים הנ"ל יידחו בסמסטר (בתקווה שלא ביותר). הוא גם קדם לבינה מלאכותית, שזה לא קורס חובה אבל אולי יעניין אותך לקחת.מבני נתונים קדם לאלגוריתמים ולהפעלה (וגם לבינה אגב).בקיצור, נדמה לי שדווקא לדחות את מבני יכול לעכב יותר את התואר.המצב של מבחנים צמודים באמת לא אופטימלי (כשלומדים ללוגיקה, עדיף להשקיע רק בלוגיקה), ובמקרה הזה עדיף לוותר על אחד מהקורסים.תבדוק אם אתה יכול לחזור על אותו מקצוע בסמסטר אחר. אם כן, אז אולי יסתדר לך לקחת את לוגיקה וגם מבני, שני קורסים די חשובים. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
mgno פורסם נובמבר 1, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 תודה על התגובה המהירה, עשית לי סדר בסלט. ההתלבטות היא לא במקרה בין לוגיקה למבני. אני רוצה לחזור על מתמ, שהמבחן שלו יוצא יום לפני לוגיקה. מצד אחד, אני יכול להעביר שיעורים מסמסטר קודם (למרות שהציון הזה הוא לא אופטימלי) ולא לקחת לוגיקה ובכך ללמוד כמו שצריך למבחן ולעשות מבני. מצד שני, אפשר לקחת לוגיקה עם מתמ ועם (או בלי) מבני אבל להסתכן במבחנים ולבנות על מועד ב'(מועדי א' של מתמ ולוגיקה הם יום אחרי יום, מועדי ב' בהפרש של 2-3 ימים). אומנם מתמ בלי שיעורי הבית זה בקושי רבע מהקושי בקורס, אבל בכל זאת צריך זמן לפני המבחן אם אני באמת רוצה לשפר את הציון. הסיכון הוא כמובן לא לשפר ציון וגם לדפוק את לוגיקה. התכנון המקורי היה לעשות שוב מתמ בקיץ אבל עד הקיץ הקרוב יעברו יותר מ-2 סמסטרים והדבר יצריך אישור מיוחד לחזרה על מקצוע, שהבנתי שבימים אלה המדיניות היא לא לאשר דברים כאלה. במידה ומשהו לא מסתדר מבחינת הקדמים בעקבות הדחייה ויש צורך בעוד סמסטר, כלומר לחלק את מקצועות הבחירה + השלמות, עד כמה זה נדיר שסטודנטים עושים דבר כזה? יש צורך באישורים\עדות? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
602 פורסם נובמבר 1, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 בנוגע להשלמת קורסים בקיץ, שמעתי שלרוב בקיץ מאשרים קורסים גם אם עברו יותר מ-2 סמסטרים (מצד שני, שמעתי גם על מקרים בהם אפילו בקיץ לא אישרו). התארכות של התואר זה דווקא דבר מאוד נפוץ, אין צורך באישור.ה-3 שנים הם רק המלצה, ולפעמים ההתארכות קורית באופן טבעי, למשל אם בכל סמסטר לוקחים פחות קורסים מבמומלצת (בגלל עבודה או סיבות אחרות).תחליט בעצמך עד כמה אכפת לך אם התואר יוארך (אני אישית פחות בעד, אבל העובדות מדברות בעד עצמן, ויש חלק גדול של סטודנטים שמאריכים את התואר). בכל מקרה שלא תבחר, הרעיון של מבחנים צמודים בלוגיקה + מת"ם לא נשמע כל כך טוב.אם תיסגר על לעשות מת"ם הסמסטר, נדמה לי שכדאי יהיה לוותר על לוגיקה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
mgno פורסם נובמבר 1, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 אני כנראה באמת אדחה לוגיקה. לא רוצה להתנות את האופציה לקורס חוזר למצב רוחו של מי שמאשר את הבקשות. שוב תודה רבה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Shlomit פורסם מרץ 5, 2015 דיווח שיתוף פורסם מרץ 5, 2015 אם מישהו פה ידע לעזור, מה בדיוק ההבדל בין המסלולים התלת שנתי והארבע שנתי? ובין הארבע שנתי להנדסת תוכנה (אם כבר עושים 4 שנים לא עדיף להיות מהנדס?)תודה,שלומית ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם מרץ 5, 2015 דיווח שיתוף פורסם מרץ 5, 2015 אני לא באמת מבין בזה, אבל השותף שלי בחדר במעונות היה במסלול הארבע שנתי. לצערי לא היה לנו "שפה משותפת" (תרתי משמע). הוא רק אמר שלומדים עוד קורסים של מדעי המחשב וההרחבה הזו חשובה לו. תואר בהנדסת תוכנה שונה מבחינת חומרי הלימוד. ההבדל בין מהנדס לבעל תואר ראשון במדעי המחשב אינו משמעותי לעבודה בתכנות. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
BoredStudent פורסם מרץ 5, 2015 דיווח שיתוף פורסם מרץ 5, 2015 קודם כל, למעסיקים לרוב לא אכפת איזה משלושת התארים שהזכרת יש לך. (בהשוואה למסלולים קצת יותר שונים, כמו הנדסת מחשבים)בנוסף, בשנה-שנה וחצי הראשונות זה כמעט ולא משנה באיזה מסלול את (הקורסים כמעט זהים), ולכן הייתי מציע לך לא לדאוג לגבי השאלה הזאת.תוכלי לתהות לגבי זה שוב בעוד כשנה או אפילו שנתיים, ועד אז אני בטוח שתצברי מספיק מידע. (תדברי עם אנשים מסמסטרים מתקדמים/תלכי לערב מסלולים של הפקולטה וכו') בכל מקרה אני אנסה לענות, עם קצת אי-דיוקים מכוונים:הארבע-שנתי הוא פשוט תלת-שנתי עם עוד שנה של קורסים.הקורסים האלה הם לרוב קורסי בחירה בנושאים שמעניינים אותך (שזה די נחמד, כי בתלת-שנתי מספיקים לראות רק קורסי מבוא, ולא באמת יוצאים עם ידע עמוק-יחסית בתחום מסוים). יש גם את העניין של תואר שני: בוגרי תלת-שנתי צריכים לעשות 36 נקודות בתואר השני, ובוגרי כל תואר שלוקח 4 שנים בפקולטה (4-שנתי/הנדסת תוכנה וכו') צריכים לעשות 18 נקודות בתואר השני.זה נחמד, אבל אם את מתכוונת לעשות תואר שני מיד אחרי הראשון, אז הרוב ימליצו לך ללכת על התלת-שנתי (כך תצטרכי לעשות פחות קורסים overall). לגבי הנדסת תוכנה, רוב (גדול) של הסטודנטים במסלול הם עתודאים, ויכול להיות באמת שגורל זה סביר עבורם.עבור כל אחד אחר, הקונצנזוס הוא שהמסלול רע.אני לא אפרט על כך יותר מדי, אבל אני חושב שתמצאי כמה דעות מעניינות על המסלול אם תחפשי עליו בקבוצת הפייסבוק "מדעי המחשב טכניון" (וכאמור, אל תשכחי גם לשאול סטודנטים בשר ודם).בקצרה: חייבים לקחת הרבה קורסי "חרטא", שנחשבים משעממים ו/או בעלי חומר מחורטט ו/או התנהלות גרועה. (קבצים, שיטות בהנדסת תוכנה, מקבוזר ועוד.)בנוסף, הפרויקט השנתי ידוע כבעייתי (בשנה האחרונה יש פרויקט שעושים בקבוצות של כ-7 אנשים, כאשר האמירה שיש לסטודנטים לגבי הפרויקט מוגבלת יחסית).זה כמובן לא אומר שהמסלול הוא נוראי לגמרי, ואני בטוח שיש אנשים שזה כן מעניין. בכל מקרה אני מנחש שכרגע את לא מודעת למשמעות של המושג "מהנדסת תוכנה", אבל אני רק אומר שרוב המדמ"חניקים לא מתלהבים ממנו.יתר על כן, יש כמה קורסים מומלצים במסלול, למשל את "שפות תכנות" הייתי ממליץ לאנשים בכל מסלול אחר, ואם ממש מתחברים אליו אז אפשר גם את קורס ההמשך, "OOP" (הרוב יגידו שהאחרון קורס מיותר לסטודנט הממוצע, אבל ציינתי שזה רק למי שממש התחבר).בנוסף, יש במסלול את "מבוא לאימות תוכנה", שמומלץ לאנשים שאהבו את הקורס בלוגיקה. (ואכן לוקחים אותו לא מעט אנשים שאינם במסלול.)אל תשכחי גם שמי שעושה תואר ארבע-שנתי יכול פשוט לבחור את הקורסים כך שיצא לו תואר שייראה בדיוק כמו הנדסת תוכנה. (ההבדל הוא שהוא יוכל לבחור לסנן קורסי "חרטא" למיניהם.) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Shlomit פורסם מרץ 6, 2015 דיווח שיתוף פורסם מרץ 6, 2015 תודה רבה על התשובה המפורטת עזרת לי :) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.