speed42 Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 אני לומד במסלול הנדסת מחשבים (דרך מדמ"ח) ולקחתי את הקורס תכן לוגי של מדמ"ח ...לצערי הקורס הזה הוא די בדיחה והחומר שם די מנותק מהעולם.. אני די מתעניין בתחום ואני מעוניין אולי לגשת לראיון עבודה בתחום הנ"ל, אבל הבעיה לפי מה שהבנתי שדווקא הקורס של חשמל תכן לוגי ומבוא למחשבים מאוד חשוב ורלוונטי לעומת הקורס במדמ"ח..בסמסטר הקרוב אעשה כנראה את הקורס ממ"ס, האם אחרי קורס בממ"ס (מבנה מחשבים ספרתיים) שהוא המשך בשרשרת, בראיונות עבודה הידע מהקורס "יכסה" את הפער?אפשרות אחרת , אני באמת שוקל לקחת את הקורס של חשמל (הוא יחליף את הציון ולא יחשב נקודות נוספות מה שדי מבאס האמת) , עד כמה הוא עמוס? נגיד בהשוואה למבני נתונים , מת"מ, את"מ לדוגמא? אפשרות אחרת היא להשלים "לבד" לכן אשמח לדעת מה כדאי ללמוד, אולי הפנייה לחומר , עד כמה מתעמקים ב VLSI ומה בידיוק עושים עם זה בקורס ? מה כדאי ללמוד בשביל עבודה בתחום (המודל חסום למי שלא רשום לקורס)? תודה! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
602 Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 התכוונת שממ"ס יכסה את הפער בין תכן לוגי של מדמ"ח לזה של חשמל? כי אני לא חושב שהחומר בממ"ס קשור כל-כך למה שלומדים בתכן לוגי (מדמ"ח/חשמל).בכל מקרה מומלץ לקחת ממ"ס אם אתה מתכוון לעסוק בתחום (אתה יודע אם יש לממ"ס קורס מקביל בחשמל? אם כן אז אולי עדיף אותו). יש בקורס דברים (לא מסובכים במיוחד) שנחמד להכיר לפני העבודה (במקומות כמו אינטל וכו').אני מודע לזה שלא ממש עניתי לך על השאלה, לא עשיתי תכן לוגי של חשמל. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-ליאור Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 תכן לוגי של חשמל אולי קצת יותר מוצלח, אבל מדובר בקורס מבוא מאד בסיסי וההפרש לא עד כדי כך גדול (אלא אם כן מדמ"ח השתגעו והפסיקו ללמד pipeline או mips), נראה לי שההבדל העיקרי הוא בתרגילים הרטובים. אין שום טעם ללמוד אותו מחדש בחשמל רק בשביל זה.דווקא ממ"ס של מדמ"ח יותר מוצלח לדעתי מזה של חשמל (מבנה מחשבים), ובמקרה הזה ההבדל כן משמעותי. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speed42 Posted October 7, 2014 Author Report Share Posted October 7, 2014 תודה לכם,בהודעה הראשונה התכוונתי להגיד שלומדים בחשמל VHDL ולא VLSI כמו שרשמתי.ליאור - מדמ"ח כן מלמדים MIPS ו PIPLINE אבל ההרגשה שלי ושל הרבה אחרים שלא באמת למדנו כלום, ההרצאות באמת הזויות, וכמו כן אין שום תרגילים רטובים ופשוט הלמידה למבחן די לא קשורה למהלך הקורס(הרצאות ) ומסתכמת בללמוד "טריקים" ממבחנים קודמים.לדעתך אם אעשה ממ"ס במדמ"ח זה מספיק לראיונות לעבודה ראשונה בתחום ? ולגבי תכן לוגי מה כדאי ללמוד מהקורס של חשמל כדי להתכונן לראיונות עבודה? שוב תודה. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
602 Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 אגב, אם תעשה ממ"ס בחורף, יש סיכוי שתרגיש כמו שהרגשת בתכן לוגי (לפחות במבחן, שם יש הרבה חלקים טכניים כמו לראות שאתה יודע למלא טבלאות בזיכרון לפי השיטה שנלמדה בכיתה).באביב לעומת זאת, המבחן יותר תאורטי, ובנוסף במהלך הסמסטר יש תרגילים רטובים על החומר הנלמד. (כמובן יש סיכוי שזה לא יישאר ככה, אבל בשנים האחרונות זה המצב.)(בגלל מה שרשמתי הקורס נחשב יותר קשה באביב, אבל אם אתה מחשמל אני מניח שתהיה בסדר.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts