Jump to content

רישום למקצועות ומקצועות בחירה

Recommended Posts

אהלן!

אני מתחיל השנה הנדסת מכונות ולמרות שזה טיפה מוקדם יש לי שאלה בקשר למערכת שעות:

כמעט בכל הקורסים שאני אמור להירשם אליהם בסמסטר הראשון אין לי כמעט אפשרויות בחירה מבחינת השעות. נגיד כשאני בודק על חדו"א 1מ' רשום לי שסטודנטים ממכונות יכולים להירשם רק להרצאות 20 ו30. לכל שאר ההרצאות יכולים להירשם סטודנטים רק מאווירונאוטיקה, חומרים/כימית וביו רפואה. האם זה אומר שאני אהיה חייב ללכת רק להרצאות האלה, או שבפועל המבחנים בסוך הסמסטר יהיו זהים לכל הפקולטות שציינתי?

שאלה קטנה נוספת: לפי הסילבוס של מכונות אני צריך לצבור במהלך התואר 10 נק' מקצועות בחירה ועוד 10 נק' מקצועות בחירה חופשית (6 נק' העשרה ו4 נק' חופשיות). השאלה היא מה ההבדל בין מקצועות הבחירה לבין הבחירה החופשית, וגם בין נקודות העשרה לבין נקודות חופשיות?

תודה רבה לכל המגיבים!!

עמית

העיקר שתצליח להירשם לאיזושהי קבוצה בקורס (גם אם זה מתנגש במשהו). בפועל תוכל ללכת לכל מרצה שתרצה ולכל מתרגל שתרצה (הכל אותו מבחן/ש"ב/חומר, לכן כדאי לבחור מרצה טוב). לעיתים מאוד נדירות, אם יש יותר מדי אנשים שרוצם לאותו מרצה יכולים לתת רק למי שנרשם אליו להיכנס. זה כנראה לא יקרה אצלך.

יש קורסים שאם רשום שהקבוצה סגורה רק למסלולים מסוימים באמת אוכפים את זה. בכל מקרה זה לא רלוונטי: מדובר בקורס חובה ולכן מובטח שיהיה לך מקום לקבוצה כלשהי, ולכן תוכל לעשות את מה שרשמתי בשורה הראשונה.

אתה מדבר על הקטלוג, לא על סילבוס.

נקודות חופשיות: פשוטו כמשמעו, אאל"ט אין אף הגבלה. (אני לא זוכר אם ה-2 נק' ספורט כלול בהן, נדמה לי שלא.)

נקודות העשרה: משהו שנכנס לא מזמן. כל סמסטר מתפרסמת רשימה של קורסים הומניים (לרוב מועברים ע"י מרצים מאונ' חיפה). כ"א 2 נק' מתוך 6 שאתה צריך במהלך כל התואר.

אתה יכול למצוא את הרשימה בעמוד הראשי של ה-UG (רוב הקורסים לא אהודים במיוחד).

לגבי מקצועות בחירה רגילים, אלה קורסים שקשורים לתואר שלך ואמור להיות בקטלוג פירוט של מה נכלל במקצועות הבחירה האלה.

קורסי בחירה - קורסים מקצועיים שרלוונטים לתואר שלך. מופיעים בסילבוס, לפעמים ניתן לקחת מפקולטות אחרות אם אתה מצליח להוכיח את הרלוונטיות לתואר שלך (צריך אישור מדיקן לימודי הסמכה פקולטי).

בחירה חופשית - כל קורס אשר יהיה. הרוב בוחרים דברים קלילים מהומניסטים, אבל יש כאלה שלוקחים קורסים רציניים הפקולטות אחרות (בעיקר לקראת סוף התואר). לא יודעת מה נהוג עכשיו, בזמני לא היו קורסי העשרה וקורסי ההעשרה היו נמצאים תחת בחירה חופשית.

ספורט לא כלול בבחירה חופשית.