Yankel פורסם יוני 13, 2014 דיווח שיתוף פורסם יוני 13, 2014 ערב טוב, יש לי תרגיל שמנוסח לא הכי טוב, הייתי שמח אם מישהו פה יוכל לומר לי את התשובה הנכונה. ידוע כי z היא פונקציה גזירה של x ו - y, עבורה נתון כי כי הנגזרת שלה לפי x בנקודה (3-,0) היא 3, ואילו הנגזרת לפי y באותה נקודה היא 2-. עכשיו מגדירים פונקציה חדשה g, שהיא פונקציה של x ו - y, שמוגדרת כך: (g(x,y)=f(2ln(x+y), x^4-3y^2 אני צריך לבחור מה נכון להגיד על הנגזרת של g לפי y: א. הנגזרת בנקודה (3-,0) היא 18ב.הנגזרת בנקודה (3-,0) היא -6ג. הנגזרת בנקודה (0,1) היא 18ד. הנגזרת בנקודה (0,1) היא -6ה. אף תשובה לא נכונה השתמשתי בכלל השרשרת, הגדרתי (u=2ln(x+y ו - v=x^4-3y^2 ידוע שהנגזרת של g לפי y היא בעצם הנגזרת של f לפי u כפול הנגזרת של u לפי y, ועוד הנגזרת של f לפי v כפול הנגזרת של v לפי y. אבל משהו פה עם הנקודות לא מסתדר. תודה ! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יוני 13, 2014 דיווח שיתוף פורסם יוני 13, 2014 http://www.codecogs.com/gif.latex?g,_y=f,_uu,_y+f,_vv,_y=f,_u%5Cfrac%7B2%7D%7Bx+y%7D+f,_v(-6y)=3%5Cfrac%7B2%7D%7B0+1%7D-2(-6%5Ctimes1)=18 תשובה ג.שים לב שכדי לקבל ב-f את הנקודה שעבורה נתונות הנגזרות של f (כלומר, (3-,0)=(u,v)) הנקודה שצריך להציב ב-g היא (0,1)=(x,y). 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.