Sorcerer פורסם מרץ 13, 2014 דיווח שיתוף פורסם מרץ 13, 2014 אהלן כולם, אפתח ואומר שזהו פוסט שנכתב בשעת לילה מאוחרת לאחר מבחן מועד ב' במקצוע הנ"ל... בקיצור - מצטער מראש על הקיטורים אז ככה: תחילת סמסטר (חורף), הגעתי לשלוש ההרצאות השבועיות שמוקצות למקצוע. המרצה היחיד? פרופ' משנה אורן כהן - חוקר במהותו. יכולות פדגוגיות? None , אבל לזה אנו רגילים (בייחוד כשמדובר בפקולטה לפיזיקה). בחלוף הזמן, נפתחו להם גליונות שיעורי הבית, והועלו לאתר דפי התרגול - מר חנן שיינפוקס (מתרגל אחראי לא אחראי בעליל) מיחזר את אלו של פרופ' אופיר אוסלנדר (היה האחראי בסמסטר הקודם) - ונחשו מה? הם לא היו רלוונטיים כלל וכלל לחומר שהועבר בהרצאות! אה כן, וש"ב? הם לא היו קשורים לא להרצאות ולא לתרגולים. אז מה קרה? מצאתי את עצמי כל יום חמישי, כל שבוע, לומד לבד מ-"ספר הקורס" את החומר התיאורטי הדרוש להתמודדות מינימלית עם ש"ב. בשבוע השלישי לסמסטר מר חנן שיינפוקס החליט להיות יצירתי פתאום ולחבר בעצמו את שיעורי הבית: התוצאה? גליון ש"ב שתוקן 3(!) פעמים, זאת לאחר שהערנו לבחור האחראי שהשאלות אינן פיזיקליות בעליל וכי הן עומדות בסתירה לחוק השלישי של ניוטון שכל תלמיד כיתה ט' יודע.גליון ש"ב 4 כבר התאפיין בשאלות ממש עמוקות לכאורה - המתרגלים לא ידעו לענות לנו בעצמם...אז החלטתי לעשות מעשה ולפנות ליחידה לקידום סטודנטים ולחפש לעצמי חונך. לרוע מזלי, אין חונכים במקצוע. מי שקצת בעניינים יודע את הסיבה לכך - מר אופיר אוסלנדר "מוודא" כבר די הרבה זמן שסטודנטים (גם המצטיינים) לא יסיימו את הקורס בציון 90 חלילה.בכל מקרה, אמרתי לעצמי שיהיה בסדר ושאני סתם בכיין - ושאם אפילו המתרגלים לא יודעים את החומר אז המבחן יהיה קל איכשהו (גם כן פוליאנה). באמצע הסמסטר הבנתי שאני מבזבז את זמני היקר והחלטתי להפסיק להגיע להרצאות, זאת משתי סיבות: התרגולים וש"ב לא קשורים אליהן, והעיקרית - אני יושב ולא מבין כלום מהגמגומים וחצאי המשפטים של מר מרצה אחראי. יכול להיות שכרגע אתם תוהים מה נסגר איתי - הרי אין מאיפה ללמוד את החומר לקורס הזה, הסילבוס משתנה באופן נוראי מסמסטר למשנהו והוידאו ארכאי לחלוטין. למרות זאת, אינני גולם ואני לא מוכן לשבת ולבהות במישהו מדבר לא לעניין! הגיעה תקופת המבחנים, הולך לי לא רע בכלל, למעט במקצוע הזה - החלטתי לא לגשת למועד א' מאחר ופשוט לא היה לי מושג מה החומר (ייאמר לזכותי שגם לחבר'ה שהתמידו עד הסוף לא היה). לאחר כמה ימים מתקבל המייל מהמתרגל האחראי לגבי תוצאות המבחן - פקטור מטורף ומכתב מהמרצה שמתחיל כך:"שלום רב,למדתי מנציגי הסטודנטים, שסטודנטים רבים טוענים שהמבחן היה "מנותק לגמרי ממה שהם למדו כל הסמסטר". הנני דוחה טענה זו. ראוי להיזכר בעובדות." בינתיים אני "למדתי" מחבריי שכן ניגשו ועברו שזה היה בזכות דבר אחד: הם פשוט העתיקו לנוסחאון חישובים מההרצאות שהם לא הבינו ואז "העתיקו והדביקו" במבחן. עצוב ולגמרי מגוחך. צפוי. אבל מה עכשיו? למזלי לא היו לי מועדי ב' למעט זה, כך שהקדשתי שבועיים וחצי רצופים ללמידה רצינית ומעמיקה מ-"ספר הקורס". היום (תכל'ס אתמול) היה המבחן, אתם בטח מבינים מהטון שלא היה משהו :anger:, אבל מה כבר אפשר לומר? גם עם חומר פתוח לא הצלחתי להתמודד עם המועד הראשון...זה פשוט לא היה קשור לחומר שתורגלנו ו/או נשאלנו לגביו בש"ב.אז מצטער: אין כזה קורס 'תורת הקוונטים לה. חשמל' לאלו מביניכם שעדיין תוהים, אבל משום מה הקורס הזה - פיסיקה 3ח', שפעם (דבריהם של מכרים שכבר סיימו את התואר/בסופו) היה הפשוט יותר מבין קורסי השרשרת בפיזיקה הפך למפלצת תיאורטית שאין דרך להתמודד עימה, או כמו שחברי אמר היום לאחר המבחן: "ואני חשבתי שפיסיקה 2ממ' זה קורס נוראי". אז אני נכשלתי היום לראשונה (מזל טוב לי ), ואף אחד לא הכין אותי לזה. הכעס העיקרי שלי הוא כלפי המוסד: איך יכול להיות שסטודנט שיושב ולומד ברצינות את הסילבוס הרשמי (זה שמופיע ב-UG לפחות...), פותר את כל התרגולים ואת כל ש"ב באופן יסודי נכשל?? ציפיתי לפחות לעבור, מה שהיה קורה אם המבחן היה הוגן ולא פונקציה של כמה קטעים מההרצאות העתקת לנוסחאון -_- . אז לכל אלו מביניכם שעוד לפני: נכון, אוסלנדר מחבר מבחנים קשים, אבל הוא לפחות יודע להעביר את החומר (הייתי אצלו ב-2ממ') כך שלפחות תדעו מול מה אתם ניצבים ומהן הדרישות מכם. יש מצב שנתראה בחורף הבא - אני אדלג עליו נכון לעכשיו, ראיתי מספיק מס' קוונטיים לשנה הנוכחית ;) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מרץ 13, 2014 דיווח שיתוף פורסם מרץ 13, 2014 מה שאתה אומר הוא שהחל מאמצע הסמסטר למדת את החומר של הקורס רק מהתרגולים ושיעורי הבית.. אבל הבחינה נכתבת ע"י המרצה והוא מבסס אותה מן הסתם על מה שהוא חושב שהוא העביר בהרצאות. תראה, אני לא מפיל את האשמה עליך, באמת שלא. נשמע מהתיאור שלך שהבעייה המרכזית כאן הייתה חוסר תיאום בין המרצה לשאר הקורס (תרגולים+ש"ב)....אבל אני חושד שזה לא יהיה המרצה/מתרגל האחרון שתתקל בהם שלא תעריך במיוחד את יכולות ההוראה שלהם (במיוחד בפקולטה לפיסיקה, כמו שאתה מציין ), ולקטר אולי משחרר אבל לא יעזור לך בעתיד במקרה דומה.אז קורסים שאפשר לדחות לסמסטרים שבהם מעבירים אותם מרצים טובים דוחים, אם אפשר לדחות.אם אי אפשר לדחות אולי כן שווה להיות בהרצאה ולסבול רק כדי להבין מה החומר שצריך לחפש בספרים/וידאו לפני המבחן. או לפחות להיות בקשר עם מישהו שיושב בהרצאות וסובל בשביל זה. אגב, לא ציינת איך היו הבחינות מסמסטרים קודמים בהשוואה לבחינה הזו, אם כי אני רואה (משאל המרצה) שזו הפעם הראשונה שאורן כהן מעביר את הקורס הזה אז אולי זה לא מידע מועיל. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sorcerer פורסם מרץ 17, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 17, 2014 אבל הבחינה נכתבת ע"י המרצה והוא מבסס אותה מן הסתם על מה שהוא חושב שהוא העביר בהרצאות מצד אחד, פה הייתה הטעות המרה שלי - זהו הקורס הראשון שלקחתי שניתן ע"י מרצה יחיד, ואני מניח שכך הוא באמת יכול לשאול על ממש דברים ספציפיים שהוא אומר (בע"פ!) בהרצאה, כך לפי דבריו.מצד שני, גם החבר'ה שנכחו בכל ההרצאות "גמרו" באותו מצב כמוני - אובדי עצות ומוכי ציון. אולי כן שווה להיות בהרצאה ולסבול רק כדי להבין מה החומר שצריך לחפש בספרים/וידאו לפני המבחן. או לפחות להיות בקשר עם מישהו שיושב בהרצאות וסובל בשביל זה. אינני חסר אחריות, ואכן הייתי בקשר עם מישהי שכתבה את כל מה שעבר על הלוח במהלך הסמסטר. כך גם ידעתי מה ללמוד ולא טחנתי ספר שלם שלא לצורך. אבל(!), לא שווה להיות בהרצאה ולסבול כשהמרצה כזה גרוע - האמן לי. ולקטר אולי משחרר אבל לא יעזור לך בעתיד במקרה דומה. I couldn't agree more לא ציינת איך היו הבחינות מסמסטרים קודמים בהשוואה לבחינה הזו לא ציינתי כי החומר משתנה באופן דרסטי - רוב המבחנים היו בחלקם הקטן רלוונטיים, אם בכלל. למעשה, מבחנים המבוססים על תאוריה כמו של אורן כהן לא קיימים במאגר.ואכן, זו הפעם הראשונה בה אורן כהן העביר קורס שירות. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מרץ 17, 2014 דיווח שיתוף פורסם מרץ 17, 2014 אם להיעזר במישהי שהייתה בהרצאות לא עבד באמת שנגמרו לי העצות לסיטואציה המעט שאני יכול להציע הוא שנראה לי סביר שאורן כהן לא יחזור לקורס הספציפי הזה בקרוב (לפי הציונים שקבל במשאל המרצה)... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.