מעבר לתוכן

תנאי קבלה

הודעות מומלצות

תואר נוסף בחשמל - מי ידע לומר מה התנאים פחות או יותר?

כשבדקתי לפני סמסטר, להכנס למסלול המשולב (פיסיקה-חשמל) הפקולטה רצתה ממוצע 88, אבל אני מניח שלתואר נוסף הדרישות יותר רכות.

תואר שני בפיסיקה - שמעתי הרבה דברים שונים ומשונים לגבי תנאי הקבלה, ואני כבר לא יודע למה להאמין.

מי יכול לתת פידבק קונקרטי מה הדרישות פחות או יותר, מה חשוב, על מה מסתכלים?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לגבי תואר שני בפיסיקה - התקבלתי לסמסטר אביב (מתחיל מחר). דרישות היו ממוצע 83 לפחות וראיון קבלה. ראיון קבלה היה אצל וועדה שמורכבת מ-3 מרצים, שאחד מהם תמיד יורם רוזן (אחראי לימודים מוסמכים בפקולטה) והשניים האחרים הם מרצים שהוא מזמין (כל פעם מישהו אחר). ברור שלרוב מי שהיושב שואל שאלות מהתחום שלו. אצלי דווקה היה משהו יוצא מן הכלל - היו 4 מרצים בוועדה: יורם רוזן, אסא אוירבך, מיכאל רזניקוב ואורן ברגמן. לא קשה לנחש שרוב השאלות היו מתחום הפיסיקה קוונטית. שמעתי מאנשים אחרים שבוועדה שלהם ישבו (חוץ מיורם רוזן):

דוב לבין + יריב קפרי (רוב השאלות מפיסיקה סטטיסטית)

ארז ריבק + סטיב ליפסון (אופטיקה)

מיכאל רזניקוב + אמית קרן (קוונטים + מוצק)

ניתן לחשוב שכדי לחזור על חומר של קורס "גרעינים וחלקיקים יסודיים" לפני כדי להגדיל הסיכויים, כי יורם רוזן תמיד יושב בוועדה, אך זו טעות - יורם כמעת ולא שואל שאלות במהלך הראיון.

אני חזרתי על חומר של 3 מקצועות "ליבה" לפני הוועדה - קוונטים, סטטיסטית וטרמית, פיסיקה של מצב מוצק. בנוסף קצת חזרתי על אופטיקה ומכניקה אנליטית ליתר ביטחון.

בתחילת הרעיון שואלים איזה תחום מפיסיקה הכי מעניין אותך ומתחילים לשאול שאלות מתחום הזה - ופה כמובן אסור לטעות. מהר מאוד שאלות עוברות לתחום שהמרצים המוזמנים עובדים בו.

ראיונות מתקיימים בספטמבר למועמדים לסמסטר חורף ובינואר למועמדים לסמסטר אביב.

בהצלחה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...