מעבר לתוכן

תואר שני במדעי המחשב (תנאי קבלה ושאר ירקות)

הודעות מומלצות

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי מה שצופן לי העתיד, אשמח מאוד לתשובות, אפילו לקצת מהשאלות.

בהינתן סטודנט שסיים תואר ראשון במדעי המחשב בטכניון (בכל מסלול שאינו התלת-שנתי), מה תהליך הקבלה לתואר שני?

אני אנסה לחלק את זה לכמה שאלות יותר ממוקדות:

1. מתי (בתהליך הקבלה) נעשית בחירת המנחה? בפרט מה הסדר: קודם בוחרים מנחה ואז גורם מסוים "יסתכל על הממוצע שלי", או להפך?

1.5. האם המנחה יכול להיות כל פרופסור/דוקטור בפקולטה?

2. יש ממוצע מסוים שצריך כדי להתקבל? (אני מניח שלא כי אחרת הוא היה מפורסם, אבל גם טווח יעזור לי.)

3. הבנתי שבהרבה מקרים מתעלמים מציונים בשיפורי קורסים. כמה תקווה/גמישות יש עבור מי שהממוצע שלו נמוך מ-<תשובה לשאלה 2>?

תודה רבה מראש!

(יש לי עוד קצת זמן עד שכל העניין רלוונטי, אבל נדמה לי שכדאי לדעת כבר עכשיו. בנוסף אני מקווה שזה יעזור למישהו שיחפש את המידע הזה בגוגל.)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מהפקולטה אז קח בערבון מוגבל. באופן כללי, שאלות כאלו הכי טוב להפנות למזכירת מוסמכים בפקולטה.

1. אם יש לך ממוצע מספק, קודם תתקבל ותהיה מלגאי, ואז תצטרך (בסמסטר-2 הראשונים) לחתום עם מנחה. הוא בתורו יסתכל על הממוצע והקורסים אם ירצה.

1.5. לא כל דוקטור (יש גם סתם דוקטורים שחוקרים אבל לא מקבלים סטודנטים) אבל כל פרופ' כנראה שכן, וגם ד"ר חבר סגל ברמה כלשהי (נראה לי שהיום קוראים להם פרופ' משנה אז). שים לב שיתכן ויש מגבלה על מס' הסטודנטים פר פרופ' כך שלא כל אחד מהם יהיה זמין לך. יתכן שגם חלק יצאו לשבתון וכו'.

2. http://www.cs.technion.ac.il/he/graduate/catalog/comment/catalogue10-11-he-admission.pdf

3. בממוצע נמוך יותר יש וועדה, ואז היא מחליטה האם זה נמוך מדי או שזה גבולי. במקרה השני יתכן ותצטרך להתקשר עם מנחה לפני הקבלה הרשמית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז נראה שהחל מ-86 יש סיכוי מסוים להתקבל.

בדיאגרמה בעמוד 2 כל פעם שעונים 'לא מצטיין' התשובה היא "אם אין לך עדיין הצעת מחקר, צור קשר עם חבר-סגל והכן הצעת מחקר. אחרת, לא תתקבל".

לעומת זאת, אם עונים 'כן מצטיין' אז התשובה היא "נשקול את קבלתך כסטודנט חיצוני" פלוס-מינוס "תחוייב בתרגול בהיקף מלא".

זה נראה לי קצת מוזר.

בכל מקרה על פניו ניתן להסיק שאם דיברתי עם פרופסור וסיכמנו על הצעת מחקר, אז אני מסודר. זה נכון?

(למרות שאני מתאר לעצמי שלהכין הצעת מחקר זה לא כזה פשוט.)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. שים לב שבמדמח המצב הוא כזה: מעל ממוצע מסוים תתקבל כמלגאי. אם יש לך ממוצע הרבה יותר גבוה - תתקבל כחיצוני. מדוע? כי הטענה היא שמלגאים מצליחים ללמוד כמו שצריך, ואילו כשאתה עובד במשרד מלאה (או כמעט מלאה) בתעשיה - אתה זונח את התואר וזה לא שווה להם. הם נותנים את האפשרות להיות חיצוני רק אם הממוצע שלך מספיק גבוה.

2. הצעת מחקר שווה כמה נקודות "ממוצע". אני מניח שאם תבוא למנחה עם ממוצע 75 הוא פשוט יטה לא להסתכל עליך, אבל אם יש לך ממוצע גבולי אז כן. כמובן שהצעת מחקר זה סיפור ולא עניין של מה בכך.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...