Sweex פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 השאלה היא כזאת. בהרצאה הראו לנו פתרון פאזורי למשוואת גלים א"מ (בתלת מימד כמובן) וגם הראו לנו כי ניתן לבטא את הפתרון בעזרת התמרת פורייה למרחב התדר.עכשיו, היחס נפיצה יוצא אותו הדבר (בהנחה שאנחנו בריק) ואני פשוט תוהה מתי גישה אחת לפתרון עדיפה על השנייה? כמו כן, הצורה הסופית בשני המקרים היא לפלסיאן של השדה החשמלי (או מגנטי) שווה למינוס מספר הגל בריבוע כפול השדה חשמלי\מגנטי.ורשום בהערה כי זה תקף כל עוד לא משתמשים בפולסים קצרים בזמן ו\או חלשים. למה?אלו לא פולסים שניתן לבטא בעזרת הדלתא של דיראק? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 מה הגישה החלופית להתמרת פורייה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 יכול להיות שהן התכוונו לכך שפולסים קצרים מאד מורכבים מטווח מאד גדול של תדירויות, ועם פולסים חלשים מאד האופי הפוטוני בא לידי ביטוי (פוטון אינו פתרון של משוואות מקסוול). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 יש גם פתרון פאזורי מהצורה הרגילה של אקספוננט מרוכב והפאזה היא kx-wt כאשר k הוא בעל שלושה רכיבים.ו- Quatze, נראה לי גם שלזה מה שהוא התכוון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 נראה לי אם כך שהדרך העדיפה לכתוב את הפתרון היא לגמרי פונקציה של הנתונים בשאלה.אם נתונה חבילת גלים במישור התדר (אמפליטודה כפונקציה של k) צריך לעשות לה התמרת פורייה כדי לקבל את הפתרון במישור המרחב/זמן.מצד שני יכול להיות נתון לך בבעייה מסויימת שהפתרון שעובדים איתו הוא גל מישורי (נניח), ואז אתה יודע לכתוב אותו ישר בצורה פאזורית. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 אני בכלליות נורא מסתבך עם כל הנושא הזה של גלים א"מ.יש את כל הקטע עם פונקציית התמסורת שאיתה אני יכול למצוא את את ה- E בכל Z נתון בהינתן שיש לי את המידע ב- z=0.מצד אחד זה הפונקציית תמסורת כפול E(x,y,0)ddd נותן את E(x,y,z)ddאבל מכיוון שפונקציית התמסורת היא פונקצייה של תדרים מרחביים בכיוון X ו- Y אני צריך לבצע טרנספורם פורייה הפוך בכלל לפונקצייה E(Kx,Ky,Z)ddd כפול פונקציית התמסורת כדי למצוא את את הביטוי המרחבי.זה מבלבל ואני לא ממש מבין למה זה בכלל נעשה ככה :( ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 אתה לא מבין למה זה נכון או שאתה לא מבין למה זה שימושי? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 לא מבין למה בכלל לעשות את כל הסיפור הזה עם הטרנספר פאנקשיין והסיבוך עם התמרת פורייה.הרי כל המטרה היא למצוא את Z בכל נקודה בהינתן התדירות המרחבית ב- x ו- y והשדה ב- z=0.למה אי אפשר פשוט להשתמש בפתרון פאזורי לגל נע? ולהגדיר את הפאזה בצורה הרגילה wt-kx זה בגלל שאני לא יודע מה התדירות בזמן?או שיש סיבות אחרות שעדיף לעשות את זה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 ואם אפשר אז עוד שאלה.במידה ואני מקבל את זה, למה אם יש לי טבעת במרחב התדר המרחבי אז אני אקבל במרחב הרגיל טבעות דועכות (פונקציית בסל)?זה לא ממש מובן לי מהטרנספורמציה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 המוטיבציה להגדרת פונקציית תמסורת מגיעה משיקולים ישומיים שאני לא מכיר לפרטי פרטים (אתם לא אמורים לדבר עליהם בהרצאה או בתרגול?), אבל הנה מה שנראה לי -לפעמים אתה לא יודע את התלות הזמנית של הגל בכל המרחב (כי אתה בפרט לא יודע אם מדובר בגל מישורי בכלל או חבילת גלים מרובי תדירויות או משהו אחר).מה שאתה כן יכול למדוד הוא את השדה על מישור מסויים במרחב כפונקציה של הזמן, ונניח שאתה יכול לדעת את פונקציית התמסורת כי היא מייצגת התנהגות של תווך מסויים (או אביזר אופטי כלשהוא).מכאן אתה יכול לחשב את השדה מתוך הנתונים המועטים שהמדידה מספקת לך (והכרות עם הפיזיקה של התווך/מכשיר). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 ואם אפשר אז עוד שאלה.במידה ואני מקבל את זה, למה אם יש לי טבעת במרחב התדר המרחבי אז אני אקבל במרחב הרגיל טבעות דועכות (פונקציית בסל)?זה לא ממש מובן לי מהטרנספורמציה.כי הטבעת (זה לא עיגול מלא, אגב?) היא טרנספורם פורייה של פונקציית בסל. אין מה להבין פה. זו פשוט התוצאה של האינטגרל. זה כמו לשאול למה x הוא אינטגרל של 1.רואים את הפרטים של החישוב בקורס פורייה, לדעתי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 27, 2014 זה נובע מ- kx^2+Ky^2=Constant אז רק היקף. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 31, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 אם אפשר אז יש לי עוד שאלה.בשאלה הזו, אני לא מצליח להבין איך הם הגיעו למסקנה ש- mb=6. ma קל לראות\לחשב אבל mb? יש לי איזו דרך לחשב את זה או שזה נטו אני אמור לקלוט מהשרטוט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 31, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 אתה אמור לקלוט מהשרטוט נטו, משיקולים אנליטיים שאפשר לכתוב אותם אבל בלי חישוב של ממש.מספר הפעמים בהם הפונקצייה סינוס חותכת את האפס בקטע המכיל מספר שלם N של מחזורים הוא N-1. שים לב ש-N=m, כלומר מספר המחזורים מתאים לאופן התנודה. אם הפתרון פה הוא סכום של שני סינוסים שאחד מהם מתאים ל-ma=2, הרי שכל נקודות החיתוך של הפונקצייה המתארת את הסכום עם הסינוס הראשון הן בעצם אפסים של הסינוס השני.יש חמש כאלו, ולכן לסינוס השני יש ששה מחזורים בקטע. זה מתאים למוד mb=6. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 31, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 טוב, אפשר גם לכתוב משהו אם רוצים:http://www.codecogs.com/gif.latex?y=A_1%5Csin(m_a%5Cpi%5Cfrac%7Bx%5Cpm%20ct%7D%7BL%7D)+A_2%5Csin(m_b%5Cpi%5Cfrac%7Bx%5Cpm%20ct%7D%7BL%7D)http://www.codecogs.com/gif.latex?m_a-1=1http://www.codecogs.com/gif.latex?m_a=2http://www.codecogs.com/gif.latex?m_b-1=5http://www.codecogs.com/gif.latex?m_b=6 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 31, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 לא ממש הבנתי למה נקודות החיתוך עם הסינוס הראשון הם האפסים של הסינוס השני.בתכל'ס אם מציירים את המודים אז זה קל לראות ש- n=6 חותך 5 פעמים, אבל לא נראה לי שזה ממש יועיל אם ישאלו אותי על מודים גבוהים יותר.. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם ינואר 31, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 טוב, לא משנה. עוד טיפה חשיבה והבנתי את זה.אני גם יכול לראות בשרטוט את הנקודות מקסימום של הסינוס השני והן אלו שנחתכות במוד n=2 .יוצא לי מחזור וחצי של מוד b בחצי מחזור של מוד a אז יוצא לי בתכל'ס אורך גל של L/3 אז זה אומר שהמוד הוא 6. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 31, 2014 דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2014 לא, החיתוך לא יכול להיות בנקודות המקסימום של המוד שני. הוא חייב להיות בנקודות האפס של המוד השני. תסתכל שוב על הסכום שמגדיר את הסיגנל: http://www.codecogs.com/gif.latex?y=A_1%5Csin(m_a%5Cpi%5Cfrac%7Bx%5Cpm%20ct%7D%7BL%7D)+A_2%5Csin(m_b%5Cpi%5Cfrac%7Bx%5Cpm%20ct%7D%7BL%7D) האיבר הראשון הוא מוד 2 והשני מוד 6.נקודות החיתוך של הסכום עם האיבר הראשון (מוד 2) הן הנקודות שבהן האיבר השני מתאפס. אם האיבר השני מתאפס חמש פעמים הוא מתאים למוד 6. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם פברואר 2, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 2, 2014 תודה :)אני מצטער שאני חופר עם השאלות האלה אבל כצפוי יש לי עוד שאלה, הפעם בנושא תיאום אימפידסים\החזרותעכשיו, זה משהו דיי בסיסי שאני פחות או יותר מבין אבל העניין הוא שאני מרגיש שאני לא ממש מבין את הפיסיקה פה. ספציפית זה אני לא מבין לא ממש מבין למה משווים בין מהירויות הגלים הנסוגים והנעים כפול אימפידנס התווך למהירויות האלו כפול אימפידנס ה- damper.מה זה תכל'ס אומר מבחינה פיסיקילית?אני מבין שהמנחת מגיב מתכונתית לגלים אבל לא מצליח להבין למה יש שיוויון, ממה הוא נובע ולמה הגל החוזר מהמנחת מפעיל כוח חיובי על החוט אבל הגל החוזר שהמנחת יוצר מפעיל כוח שלילי.בכלליות , אני קצת מסתבך פה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם פברואר 3, 2014 דיווח שיתוף פורסם פברואר 3, 2014 אין לי מושג. מעולם לא למדתי את החומר הזה. אתה יודע, יש משהו בסיסי שלא ברור לי בשרשור הזה. השאלות שלך פה הן (ברובם) שאלות על החומר של הקורס, לא שאלות על פתרון בעיות ספציפיות.אין מרצים/מתרגלים שאפשר לשאול אותם? כי השאלה הזו למשל היא קלאסית לשעת קבלה... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם פברואר 3, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 3, 2014 יש, גם שאלתי אבל ההסברים פה יותר מובנים לי מאשר כשאני מבקש עזרה ממתרגל.ספציפית את זה שאלתי ונשארתי עם אותה הבאת גוף כמו הסמיילי ששמת.בכלליות , יש לי בטן מלאה על הקורס והזה והדרך בה הוא מתנהל ... אבל זה כבר לא לפה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם פברואר 3, 2014 דיווח שיתוף פורסם פברואר 3, 2014 טוב, אני מעולם לא עשיתי את הקורס הזה. בזמני זה היה פרק קצר בסוף פיסיקה 2מ'. יש גם חלק שלומדים באופטיקה, אלקטרודינמיקה וכל מיני מקומות אחרים....אבל על עכבות לא דברו אצלנו (מעבר למעגל LRC). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.