TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 אשמח לקבל הסבר, תודה:) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 את צריכה למצוא את משוואת המישור המשיק למשטח בנקודה (מנורמלת, כך שתוכלי להציב בה את (0,0,0) ולקבל את המרחק מהראשית). בשביל משוואת המישור את צריכה את הנורמל שלו, שהוא הגרדיינט למשטח בנקודה. את יכולה למצוא את הגרדיינט ממכפלה וקטורית של שני הוקטורים המשיקים לעקומים בנקודה, שבה הם גם משיקים למשטח. אם שני הוקטורים משיקים למשטח המכפלה הוקטורית שלהם ניצבת למשטח, כלומר בכיוון הגרדיינט. את הוקטורים המשיקים לעקומים את מוצאת מגזירה לפי t של משוואת הישר הפרמטרית והצבת ערך t המתאים לנקודה (שונה עבור כל ישר). כלומר, השלבים בפתרון לפי הסדר הם:1. מציאת הוקטורים המשיקים לעקומים בנקודה (מגזירה של משוואות הישרים הפרמטריות והצבת t המתאים לנקודה עבור כל ישר)2. חישוב הגרדיינט למשטח בנקודה ממכפלה וקטורית של הוקטורים מ-13. בניית (ונרמול) משוואות המישור המשיק למשטח בנקודה מהגרדיינט מהסעיף הקודם והנקודה הידועה על המישור4. חישוב המרחק מהראשית ע"י הצבת (0,0,0) במשוואת המישור המנורמלת. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 אודי תודה :) תוכל לעזור לי בעוד שאלה אחת? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 http://forums.techstud.net/index.php/topic/8630-%D7%97%D7%93%D7%95%D7%90-2-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%98/ 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 תודה אודי:), שאלה נוספת בקשר לחלק ג' מהתשובה הראשונה כאשר אני מנרמלת מישור אז אני משתמש גם בd שקבלתי מבניית המישור? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 אני מפספסת משהו? גזרתי את הישרים לפי t והכפלתי אותם במכפלה סקלרית וקבלתי את הגרדיינט (הייתי צריכה לנרמל אותו?) ולאחר הכפלתי אותו במשוואת המישור בנקודה הנתונה. את המישור שקבלתי חשבתי ע"י המרחק מראשית הצירים (לפי הנוסחא). טעיתי? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 מצאת את הגרדיאנט? נניח למשל שהוא (2, 24-,24-) (מה שלי יצא בתרגיל זה ^^)אז משוואת המישור המשיק היא:0=D+2z-24x-24yאת מציבה את הנקודה הנתונה כדי לקבל את D ואז לפי נוסחת מרחק נקודה ממישור את מחשבת את מרחק הראשית מהמישור...מקווה שזה מובן :) 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 אני מפספסת משהו? גזרתי את הישרים לפי t והכפלתי אותם במכפלה סקלרית וקבלתי את הגרדיינט (הייתי צריכה לנרמל אותו?) ולאחר הכפלתי אותו במשוואת המישור בנקודה הנתונה. את המישור שקבלתי חשבתי ע"י המרחק מראשית הצירים (לפי הנוסחא). טעיתי? אם רצית למצוא את המרחק מהראשית ע"י הצבת הקואורדינטות של הראשית במשוואת המישור היית צריכה לנרמל אותה (או לנרמל את הגרדיינט לפני שאת בונה ממנו את משוואת המישור, זה מקביל). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 אני חושבת שהבעיה שלי היא עם הגרדיאנט. אולי אני מציבה t לא נכון. זה לא אמור להיות לפי הנקודה הנתונה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 שמת לב שיש ערך שונה ל-t עבור כ"א מהישרים? 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 בדיוק בנקודה הזאת אני בבעיה, אני מחפשת פתרון עכשיו ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם דצמבר 12, 2013 דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 מה הבעיה? t=3 לראשון ו-t=0 לשני 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 צודקת, אני ממש עייפה, לאחר מכן הכפלת העקומים למציאת הגרדיאנט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
TheLady פורסם דצמבר 12, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם דצמבר 12, 2013 תודה רבה לשניכם הסתדרתי:) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.