CrvenaZvezda פורסם נובמבר 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 21, 2013 אני התחלתי שנה שניה בתואר ראשון (מתמטיקה טהורה). המטרה שלי זה להיות חוקר בתחום שלי ולהיות מרצה, כמו הרבה מהמרצים שמלמדים אותנו. הציונים בשמיים בינתיים אז השאלות שלי הן יותר בקטע הטכני והכלכלי: 1.א. עבודה כמתרגל: הבנתי שהדבר הזה שנקרא מתרגל זה לרוב סטודנט לתואר שני שעובד גם כמתרגל. כמה החברה האלה בדיוק מרוויחים? אני יודע שזה מעט, אבל האם זה יוכל לכסות הוצאות שכר לימוד+אוכל+מעונות?1.ב. מה הסיכויים להתקבל לעבודה של מתרגל, אם הציונים בשמיים? האם אפשר להיות מתרגל בשנה אחרונה של תואר ראשון? או שזה רק תלמידי תואר שני?2.א. לימודי דוקטורט: האם כל אחד עם ציונים מספיק גבוהים יכול להתקבל? או שהטכניון (או כל אוניברסיטה אחרת) לוקחת מישהו רק אם הם צריכים? האם יכול להיות מצב שלא יקבלו אותי רק משום שאין מקום?2.ב. דוקטורט יכול להמשך זמן רב. האם דוקטורנטים עובדים בצד תוך כדי הלימודים? יש זמן לזה? תודה מראש לעונים ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם נובמבר 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 21, 2013 1.א. לסטודנט לתואר גבוה יש פטור משכר לימוד אם הוא מלגאי בעל ארבע מנות מלגה ומעלה. מספר מנות המלגה המוקצה למשתלם משתנה מפקולטה לפקולטה. המנחה לתואר יכול להשלים את המכסה אם המספר הבסיסי לא מספיק לפטור משכר לימוד. הסכום שמרוויחים מתרגול לא גבוה (ובודאי שלא מכסה שכר לימוד אם אין פטור). בטכניון, ובמיוחד בדוקטורט, מקור ההכנסה העיקרי של המשתלם הוא המלגה ולא השכר על תרגול. בתואר שני אני מניח שהם יכולים להיות מאותו סד"ג אם אתה מוכן לתרגל מספיק שעות.That said, אני חושב שאם אתה מוכן להתפשר על מגורים במעונות ולוותר על זוטות כגון אחזקת רכב לא אמורה להיות לך בעייה קשה מדי להסתדר כלכלית (ואני מודה שלא עשיתי מחקר מבוסס בנושא, זה יותר רושם שקבלתי). ב. הבנתי שבפקולטות מסויימות יש סטודנטים מצטיינים לתואר ראשון שמתרגלים לקראת סוף התואר. זה תלוי בהיצע וביקוש - אם באותה פקולטה יש עודף של משתלמים לתארים גבוהים שרוצים לתרגל אני מניח שהם יקבלו עדיפות על סטודנטים לתואר ראשון. אתה צריך לברר בפקולטה שלך אם מחפשים מתרגלים. 2.א. בדוקטורט אתה חייב למצוא מנחה שיסכים להנחות אותך. אם תמצא מנחה (בהנחה שהציונים לא באמת בעייה) אתה מסודר.ב. קבלת המלגה (שוב, מעל מספר מסויים של מנות, 3 לזכרוני) מותנית בשהייה בטכניון ולא מאפשרת עבודה מחוץ לטכניון. מותר לעבוד בטכניון (תרגול). יש אספקט אחד חשוב ביותר שלא התייחסת אליו וכדאי שתחשוב עליו - אתה צריך לזכור שאם המטרה שלך היא להיות חוקר ומרצה היא לא מושגת ברגע שסיימת את הדוקטורט.אפילו אם סיימת אותו באופן מזהיר, בדרך כלל תידרש לפוסט-דוקטורט אחד לפחות בחו"ל ואחר כך תידרש למצוא תקן פנוי בתחום המחקר שלך. אם אתה לא מגביל את החיפושים שלך לארץ כנראה לא תהיה בעייה, אבל אם אתה רוצה להישאר בארץ - זו תהיה בעייה, כי כמעט בכל האוניברסיטאות ובכל התחומים מספר התקנים מצומצם והתחרות עליהם עזה.אם אתה נעול על המסלול האקדמי כדאי לבחור את נושא ומנחה הדוקטורט בזהירות יתרה ע"מ שתבטיח לעצמך סיכוי טוב יותר להשיג תקן במוסד טוב.אני לא מנסה לרפות את ידיך, אבל חשוב שתהיה מודע לבעייה הזו לפני שאתה ממשיך ללימודים גבוהים. לא נראה לי שהמצב הזה הולך להשתפר עד שתסיים דוקטורט. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
-ליאור פורסם נובמבר 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 21, 2013 כל הכבוד על הציונים הגבוהים, אבל זה נראה לי קצת מוקדם לתכנן כבר את הדוקטורט. תראה קודם איך אתה מצליח לסיים את התואר הראשון ולשמור על ציונים גבוהים, ולקראת הסוף כבר תכיר את המערכת מספיק כדי לבדוק אפשרויות להמשיך ישר לתואר שני. אח"כ תתקדם קצת עם התואר השני ותלמד להכיר מה זה מחקר, ורק אז אם אתה עדיין מעוניין תנסה לעבור למסלול ישיר לדוקטורט, וכו'.תרגול הוא עניין אורתוגונלי לחלוטין, אפשר לתרגל כבר מסמסטר שני בתיאוריה (נדמה לי שלמינג תרגל מבוא למדמ"ח סמסטר אחרי שהוא למד אותו) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.