avivf88 פורסם ספטמבר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 השאלה הולכת ככה.. פוטון נע לאורך ציר X חיובי כשהוא בעל אנרגיה E0, פוטון נוסף נע לאורך ציר Y כשהוא גם בעל אנרגיה E0, כתוצאה מההתנגשות שני הפוטונים נעלמים ובמקומם נוצר חלקיק חדש בעל מסה M, מהי האנרגיה E0 של הפוטונים לפני ההתנגשות? (כל האופציות בתשובות מורכבות מ (Mc^2*(const מה שאני אמרתי זה ככה, נשתמש באינווריאנטה שאומרת ש E^2 -(pc)^2 = m^2*c^4, הסתכלתי על מרכז המסה של שני הפוטונים לפני ההתנגשות, למרכז המסה יש תנע שגודלו (p*sqrt(2 כש p זה התנע של כל פוטון (עשיתי פיתגורס לתנע בכיוון Y בריבוע ועוד תנע בכיוון X בריבוע)עכשיו אמרתי שE^2 לפני ההתנגשות היא: sqrt(2)*p *c)^2) + (2m)^2 * c^4)והאנרגיה אחרי שווה ל M^2 * C^4 כי p=0 כי מרכז המסה לא נע.. מכאן זה כבר התחיל להסתבך לי, ואני לא מבין איפה טעיתי, תודה מראש על העזרה! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 (נערך) לפוטונים אין מסה. לכן לא ברור לי איך התקדמת עם הביטוי לאינווריאנטה לפני ההתנגשות ובפרט מה עשית עם המסה m.האינווריאנטה לפני ההתנגשות היא פשוט: http://www.codecogs.com/gif.latex?E_%7BTOT%7D%5E2-P_%7BTOT%7D%5E2c%5E2=(E_0+E_0)%5E2-(%5Csqrt%7B2%7DE_0)%5E2=2E_0%5E2 כי התנע של כל פוטון לפני ההתנגשות הוא פשוט E_0/c. נערך בתאריך ספטמבר 28, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
avivf88 פורסם ספטמבר 28, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 אוי נכון.. פספוס טפשי.. האם את מה שמצאת פה מותר להשוות לאגף הימני של האינווראינטה לאחר ההתנגשות? כלומר להשוות את 2E^2 ל M^2 * c^4? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
avivf88 פורסם ספטמבר 28, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 ממש ממש תודה על העזרה! פתרת לי בלבול מתמשך ומי יודע.. אולי נרוויח על זה כמה נקודות במבחן.. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.