מעבר לתוכן

מעבר לפקולטה להנדסת חשמל

nope

הודעות מומלצות

שלום לכולם,

אני מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב בפקולטה לפיסיקה ואני רוצה לעבור להנדסת חשמל. עכשיו, התנאים לקבלה הם ממוצע של לפחות 80 בחדו"א 1ת', אלגברה 1מ, פיסיקה 1מ  +  השלמת לפחות 18 נקודות +  ממוצע סמסטר של לפחות 80  +  יחס הצלחות של לפחות 0.9.

בחרתי את הקורסים שכמובן אני מחוייב בהם בכדי לעבור וכמו כן, לפי התוכנית המומלצת, את קורס המערכות הספרתיות ולבסוף קורס ספורט בכדי להשלים 18 נקודות. אין לי פטור באנגלית אבל לא לקחתי את הקורס מכיוון שאני מפחד שיווצר לי לחץ ואני רוצה להתמקד קודם כל במעבר.

אשמח לשמוע חוות דעת, אם בניתי את הסמסטר נכון, איך הקורסים , אנשים שאולי עשו את זה בעבר ויש להם מה להגיד והאם זה קשה עד כדי בלתי אפשרי להוציא בשלושת הקורסים האלו 80 ו-80 בכלל בסמסטר הראשון בהתחשב בקורסים האחרים שלקחתי.

איך להתכונן לסמסטר בצורה הכי טובה ולקורסים האלו (אם אפשר) בפרט?

אשמח מאוד לתשובות בהקדם האפשרי!

תודה מראש!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי בחירה די מתבקשת של קורסים.

לגבי הציונים, אני חושב שכדאי לא לחשוב על זה יותר מדי, אלא לעשות את המאמצים ולקוות לטוב. אני אישית סיימתי עכשיו סמסטר ראשון (התחלתי באביב) עם אלגברה וחדוא באזור ה90 וסהכ ממוצע 86. ממש לא חלמתי על ציונים כאלה אבל למדתי במהלך הסמסטר ויש לי כישרון מתמטי.

אולי אם אתה טוב באנגלית הקורס היה יכול לשפר לך את הממוצע, (הממוצעים באנגלית וספורט גבוהים יחסית לשאר המקצועות) אז אולי אם זה אפשרי להכניס אנגלית במקום ספרתיות זה יכול לשפר סיכויי הצלחה. אבל יש לאנגלית מעמד שונה מכל מיני בחינות ואני לא בטוח אם זה ישתלם. יכול להיות שזה אפילו לא נחשב לעניין 18 הנקודות הדרושות.

להתכונן: אתה יכול להתחיל לשמוע הרצאות מוקלטות ביוטיוב על הקורסים שאתה לוקח, לקרוא מצגות, בחדוא יש ספר קורס, אפשר לפתור תרגילים מספרים או משנים קודמות. חלק מהאמור לעיל תוכל למצוא במודל של הטכניון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה רבה על התגובה.

אני טוב באנגלית אבל חשבתי שאם אפשר לצמצם ככל האפשר קורסים ולתמקד כמה שיותר באלו שאני חייב וכבר לקחת קורסים של החשמל אז זה יהיה, נראה לי, נכון יותר...

אשמח לשמוע עוד דעות!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כדאי לך לזרוק את ספרתיות ובמקום זה לקחת את אנגלית טכנית, זה קורס עם ציונים הרבה יותר גבוהים מאשר ספרתיות ומבחן אחד פחות ללמוד אליו בתקופת מבחנים. רק תבדוק במזכירות של חשמל שמבחינתם מערכת כזאת היא בסדר בשביל תכנית המעבר.

זה לא קל להוציא 80+ בקורסים האלה אבל זה בהחלט אפשרי, ולפתור לבד תרגילי בית במקום לרפרנס מאוד מעלה את הסיכוי לכך (מניסיון).

חוצמזה, יש גם התגמשות מסוימת לגבי הציונים בשביל המעבר, כלומר אל תילחץ אם באחד המקצועות הוצאת 74 אם בשני האחרים יש לך 80-85, סיכוי גבוה שעדיין יקבלו אותך לחשמל. בסך הכל רוצים לראות שאתה לא איזה סטודנט בינוני- ומסוגל לסיים את התואר בזמן סביר. מכירה אישית 2-3 סטודנטים שעברו אחרי סמסטר למדמ"ח עם ממוצע של 77-78 (גם שם הדרישה הרשמית היא 80), ובחשמל יותר נחמדים/גמישים מהבחינה הזאת.

בהצלחה :mrgreen:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

איך אפשר לחזות מה יהיה הממוצע שלך?

לרוב הסטודנטים אין ממוצע 80 בסמסטר ראשון.

יש גם סטודנטים שנכשלים. אנחנו לא עושים דברים כי אנחנו יודעים את התוצאות שלהם אלא כי אנחנו מאמינים שמבחינת סיכוי מול סיכון הם כדאיים מספיק. במקרה הזה, בנאדם קיבל החלטה לעשות סמסטר ראשון ככלי לקבלה לפקולטה המבוקשת. הוא לא יכול לדעת אם הוא ישיג את המטרה. הוא יכול לעשות את כל המאמצים כדי להשיג אותה ולקוות לטוב. נכון שססטיסטית אולי רוב הסיכויים שלא יצליח, אבל א. ההצלחה היא לא אקראית, היא תלויית לימוד וכישרון. ב. אם אנשים לא היו משקיעים בפרוייקטים בעלי אחוזי הצלחה נמוכים העולם היה נראה אחרת.
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...