מעבר לתוכן

תואר במתמטיקה עם מדעי המחשב/קבלה לתואר שני במדמ"ח בטכניון

AlgoCs

הודעות מומלצות

שלום לכולם,

אני מעוניין ללמוד תואר בטכניון בתחום מדעי המחשב.

מפאת ממוצע בגרות ופסיכומטרי שאינו תואם את ספי הקבלה הנדרשים ובנוסף חוסר זמן לשפר את נתוני הקבלה הקיימים עומדות בפניי כמה אפשרויות.
אני משתף אתכם בהן בתקווה לקבל תשובות מאנשים שמבינים בתחום, וכך אוכל לתכנן את צעדיי אל עבר התואר הנכסף.

נתוני הקבלה שלי (ממוצע בגרות+פסיכומטרי) אומנם נמוכים מהנדרש למדעי המחשב, אך תואמים את ספי הקבלה לחוגים: מתמטיקה, מתמטיקה עם מדעי המחשב.

אני מודע לקשר הבלתי הנפרד בין מתמטיקה למדמ"ח, ולכן כמה שאלות:
1. האם מסלול המעבר מהפקולטה למתמטיקה לפקולטה למדמ"ח הוא אפשרי?, בנוסף אשמח לקבל פירוט בנושא... (אילו קורסים נדרשים, איזה ממוצע מבטיח קבלה וכו').

2. במידה ואבחר בתואר מתמטיקה עם מדעי המחשב, עד כמה באמת הוא מקנה ידע במדעי המחשב שיאפשר לי להתקבל למקומות עבודה בתחומי ההיי-טק כמתכנת?.

שאלה שמעניינת אותי לא פחות היא לגבי קבלה לתואר שני במדמ"ח בטכניון כבוגר תואר ראשון במתמטיקה מאוניברסיטה בארץ:

3. במידה ואני בוגר תואר ראשון במתמטיקה (אולי אפילו בשילוב חטיבה במדעי המחשב - 32 נ"ז בתחום) עם ממוצע טוב (בסביבות ה-80), האם בכלל אפשר להתקבל לתואר שני במדעי המחשב בטכניון? במידה וכן, מה נדרש כדי להתקבל?.

אשמח לעזרכתם ועזרתכן :).

תודה רבה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. מסלול המעבר אפשרי, אבל קל וישים הרבה יותר לשפר בגרויות ופסיכומטרי.

2. עשיתי את ה'מתמטיקה עם'. התואר הוא 2/3 קורסים ממתמטיקה ו 1/3 ממדעי המחשב.  זה לא חוסם אפשרות של עבודה בהייטק אבל כן עיקמו את האף כשהייתי בראיונות עבודה לגבי קורסים מסויימים ממדמ"ח שעושים המסלול הרגיל ואני לא עשיתי.

3. אם אני לא טועה, סף הקבלה לתואר שני במדמח כיום הוא 86. אם תבוא עם ממוצע 90 בתואר מתמטי כנראה שיקבלו אותך כל עוד תעשה השלמות של קורסים ממדמח (עם תנאי לממוצע מסויים). אבל זה עוד מאוד רחוק ממך.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר חוסר זמן?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. אפשרי, באופן כללי ניתן לומר שהתנאי הוא ממוצע 80 בקורסים המתמטיים של הסמסטר הראשון.

2. יש פה שתי שאלות, האם הידע מספיק בשביל לתכנת והאם הוא מספיק בשביל למצוא עבודה. יש רמות רבות של תכנות וברמה בסיסית כלשהי תוכל לתכנת. מציאת עבודה אי אפשר לחזות מראש. יש בוגרי מתמטיקה (בלי מדעי המחשב) שעוסקים בהייטק. הבנתי שיש יתרון לבוגרי מתמטיקה בתור אלגוריתמאים.

3. הייתי ממליץ לך לדחות את המחשבות על תואר שני לסיום התואר הראשון. שמעתי שהממוצע הנדרש הוא בכיוון של 85 וזה ממש לא פשוט להגיע לממוצע כזה בטכניון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה על תגובתיכם.
נחשפתי לאפשרות הבאה: http://www.openu.ac.il/afik/TECH_8.html  (אפיק מעבר מהאו"פ לטכניון במדעי המחשב).
אשמח לתגובות מסטודנטים שלומדים היום בטכניון לאחר שסיימו בהצלחה את אפיק המעבר באו"פ.

עד כמה זה קשה? עד כמה זה אפשרי?
האם צריך להיות בעל ידע קודם (מתמטיקה ברמת 5 יח"ל, פיסיקה ברמת 5 יח"ל) כלשהו, ומהו סדר הקורסים שמומלץ?.

בנוסף, כיצד מקבלים פטור מבחינת הסיווג בפיסיקה ופטור מקורסים באנגלית?.

תודה רבה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

30 נק בפתוחה זה שנה וחצי של קורסים, אם אני לא טועה, ולא מעט כסף . אם אתה רוצה ללכת על בטוח, הייתי מציע לך לבדוק אפשרות של שנה במכינה של הטכניון. הציונים יחליפו לך את הסכם ונראה לי שגם תקבל פטור ממבחני הסיווג. יתרון נוסף הוא שאתה מתחיל את התואר כשאתה כבר פחות שוקיסט ורגיל לעומסים טכניוניים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

30 נק בפתוחה זה שנה וחצי של קורסים, אם אני לא טועה, ולא מעט כסף . אם אתה רוצה ללכת על בטוח, הייתי מציע לך לבדוק אפשרות של שנה במכינה של הטכניון. הציונים יחליפו לך את הסכם ונראה לי שגם תקבל פטור ממבחני הסיווג. יתרון נוסף הוא שאתה מתחיל את התואר כשאתה כבר פחות שוקיסט ורגיל לעומסים טכניוניים.

אפשר פירוט על המכינה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...