840 פורסם ספטמבר 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 15, 2013 היי,אני מתחיל ללמוד החורף עם כוונה לעבור למדמ"ח אחרי סמסטר, אז אני צריך(!) לקבל ציון טוב בחדו"א 1ת', מה שלפי החפירות שקראתי בעיקר בפורום אס"ט, לא פשוט בכלל.יש לי זמן פנוי עד תחילת הלימודים וחשבתי שאולי כדאי לנצל אותו כדי לשפר את סיכויי ההצלחה שלי ועל הדרך "ללמוד איך ללמוד" כבר עכשיו, ולא במהלך הסמסטר. 1. האם כדאי לצפות בהרצאות והתרגילים המצולמים, או שהם רק יבלבלו אותי כשאגיע לקורס האמיתי? (בגלל שיטות לימוד שונות/דגשים שונים/שינויים בחומר הנלמד) 2. האם כדאי קודם כל לצפות ב-4 ההרצאות במתמטיקה במסגרת "הכנה טובה לטכניון" או שזה מיותר? 3. מאיפה מתרגלים? הבנתי שיש ספרים של קופרמן וקון, איזה מהם עדיף? יש גרסאות eBook שלהם להורדה? אפשר לקחת אותם מהספרייה גם אם עוד אין לי כרטיס סטודנט? אגב - תוך כמה זמן מקבלים כרטיס מרגע מילוי הטופס (שלא עובד כרגע) באתר אס"ט? 4. באופן כללי, איך קורסים מתנהלים? המרצים נותנים ש"ב, או המתרגלים? מה בדיוק עושים (או צריך לעשות) במהלך ואחרי הרצאה ובמהלך ואחרי תרגול? איך בכלל יודעים איזה ספרים צריך לכל קורס - מספיק לחפש ב"ספרי לימוד לפי קורסים לסמסטר" באתר הספרייה? 5. אלגברה א' לא קשה ודורש השקעה כמו חדו"א? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 1. כדאי. לא אמור לבלבל. 2. כדאי, ואם יש חלקים שאתה יודע ולא מרגיש צורך ברענון, תריץ. 3. לא יודע לגבי ספרים. לא נראה לי שיש גרסה דיגיטלית לספר שציינת. כרטיס סטודנט מקבלים בתחילת הסמסטר (לא ביום הראשון, אני משער שזה גמיש). 4. שיעורי הבית ניתנים באמצעות אתרים ייעודיים- מתנט ומודל. כמו כן במודל יש חומרי לימוד שונים, בעיקר קובצי PDF, והשימוש בספרים על ידי הסטודנטים הוא מינורי. אם עדיין אין לך גישה למודל תוכל לפנות אלי ואשלח לך קבצים רלוונטיים. אני יכול גם לשלוח תרגילים מאתר זה. לגבי מה עושים בקורס, בהרצאות, בתרגולים, ובלימוד העצמי, זה עניין אינדיבידואלי לחלוטין ומבחינת החובות האקדמיות עליך רק לגשת למבחן ולהגיש אחוז מסוים מהמטלות. 5. אלגברה א נחשב פחות קשה אך גם הוא דורש השקעה, אתה יכול להתחיל לראות הרצאות ביוטיוב של פרופסור דוד צילג ז״ל. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 בקופרמן הפתרונות יותר מפורטים.. מציע לעבוד עם שניהם במקביל. אם כבר הסדרת את כל ענייני הרישום מול הטכניון אתה יכול לקחת ספרים מהספריה בהצגת ת"ז. תיכנס לאתר של הספריה ולך ל"כרטיס הקורא שלי". שם המשתמש והססמא הראשוניים הם הת"ז שלך. אם אתה יכול להיכנס, אתה יכול לקחת. הייתי מציע לך גם אפשרות של לקנות במכלול את כל הסדרה של קון וקופרמן - זו השקעה של ~200 שקל לספרים שבד"כ יש כאב ראש להשיג אותם בספריה ושישמשו אותך לשלושה סמסטרים הבאים לפחות. 8 שעות ביום - שעתיים להרצאות, שעתיים לתרגולים ה-4 הנותרות לפתירת תרגילים מהספר. באיזשהוא שלב יגמרו לך ההרצאות וידאו אז אפשר לעבור רק לפתירת תרגילים ומבחנים. קנה את חוברות המבחנים הרלוונטיות בחנות החוברות בשביל שיהיה לך עוד מאגר של תרגילים פתורים להסתכל עליהם. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 8 שעות ביום - שעתיים להרצאות, שעתיים לתרגולים ה-4 הנותרות לפתירת תרגילים מהספר. באיזשהוא שלב יגמרו לך ההרצאות וידאו אז אפשר לעבור רק לפתירת תרגילים ומבחנים. קנה את חוברות המבחנים הרלוונטיות בחנות החוברות בשביל שיהיה לך עוד מאגר של תרגילים פתורים להסתכל עליהם.א. איך יצא לך שעתיים בכל יום הרצאות ושעתיים תרגול? מדובר רק על חדוא? ובקורסים האחרים גם היה לך לוז קבוע בכל הימים?ב. אני ממליץ לא לקנות את חוברות המבחנים, הן מושאלות חינם במהלך הסמסטר על ידי אסט, האמת שאני צריך להחזיר לאסט את שלי אז אני יכול כבר להעביר לך ישירות. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 א. לצורך הבהרה - זה לו"ז ללמידה עצמית של קורס מאפס בתקופה שאין לימודים. זו השיטה שהגעתי אליה אחרי ש"למדתי איך ללמוד", רלוונטי בעיקר ללימודים בתקופת הקיץ, כי בין סמסטר חורף לאביב כל מה שנשאר זה לעבור על החוברת מבחנים ולהתפלל. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 ניתן למצוא גרסאות דיגיטליות גם של קופרמן וגם של קון. חבל על הכסף. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 ניתן למצוא גרסאות דיגיטליות גם של קופרמן וגם של קון. חבל על הכסף. הרבה פחות נוח לדפדוף, קריאה ועבודה מאשר הגרסאות האמיתיות ביחס למחיר הלא גבוה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
840 פורסם ספטמבר 16, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 תודה רבה על כל התשובות! אין לי משתמש במודל אבל לפי מה שאני רואה עדיין אפשר לגשת לקבצים (לפחות בחדו"א). חוברות מבחנים אני בינתיים לא אקנה, נראה שיש כל מיני מבחנים פתורים במודל ובעוד כמה מקומות. לגבי הספרים - נראה לי שאוותר על הספרייה, לא בא לי להיות מוגבל בזמני ההשאלה...ראיתי באתר הדיקן שאפשר לשאול ספרים ממכלול לסמסטר שלם במחיר של 15% מערך הספר, זה עוד קיים? אפשר לשאול גם לפני תחילת הסמסטר?לפי המחירים באתר מכלול, חדו"א 1 + 2א + 2ב של קון, וחדו"א 1+2 של קופרמן, עולים כולם ביחד 300 ש"ח ולא 200.. ואיך הם ישמשו אותי ב-3+ סמסטרים אם יש רק 2 קורסים של חדו"א? אגב, לפי אתר הספרייה משתמשים ב"מתמטיקה אוניברסיטאית" בחדו"א 2ת. הספרים האחרים לא מספיקים? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 16, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 16, 2013 כנראה שהייתה אינפלציה מאז שסיימתי את התואר הראשון. אתה יכול גם לחפש יד שניה. הספריית דיקן קיימת, נראה לי שאתה יכול לקחת גם לפני, אתה יכול להרים טלפון לברר. החדו"א לא עוזבת אותך אחרי ה-2 סמסטרים הראשונים והספרים האלו יהיו רלוונטיים כשתצטרך להיזכר באיזו טכניקה שאתה צריך לקורס אחר. לא עשיתי 2ת' אבל אתר הספריה לא תמיד מעודכן. עדיף שתשאל את מי שעשה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם ספטמבר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 יש קבוצה בפייסבוק "קניה ומכירה ברחבי הטכניון" שם אתה יכול לחפש את הספרים האלה יד שניה. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אסף פורסם ספטמבר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 החדו"א לא עוזבת אותך אחרי ה-2 סמסטרים הראשונים והספרים האלו יהיו רלוונטיים כשתצטרך להיזכר באיזו טכניקה שאתה צריך לקורס אחר. לא עשיתי 2ת' אבל אתר הספריה לא תמיד מעודכן. עדיף שתשאל את מי שעשה. זה נראה שעשית אינפי 1,2,3 ולכן אמרת 3 קורסים. אולי השימוש החוזר בחדוא בקורסים אחרים גם הוא קשור לכך שעשית מתמטיקה? 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 לא אמרתי 3 קורסים. תצטרך להיזכר בחדו"א כשתעשה גרפיקה ממוחשבת במדמ"ח או פוריה בחשמל או פיזיקה 2מ אם המסלול שלך כולל את זה ועוד כמה וכמה קורסים. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 http://forums.techstud.net/index.php/topic/7759-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%93%D7%95%D7%90-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%9F-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%95%D7%9F/ ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
840 פורסם ספטמבר 17, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 יש הבדלים קריטיים בין המהדורות השונות של הספרים (כולל אלו משנות ה-90)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
samael פורסם ספטמבר 17, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 המאוד ישנים הם בכתב יד\מכונת כתיבה, אותם לא הייתי ממליץ לקנות. כל עוד זה מודפס , נראה לי שכולם די זהים.הסתייגות אחת לגבי ספרים ישנים - סדרת אינפי 1+2+3 של מירון טימור. רלוונטיים מאוד לחדו"א על אף השם ומכילים המון תרגילים. ספרים דקים עם עטיפה ישנה , בד"כ נמצאים בספריה המרכזית. אותם לא צריך לקנות כי אף אחד לא לוקח אותם. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
840 פורסם ספטמבר 17, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 17, 2013 הבנתי.תודה רבה לכולם :)! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.