מעבר לתוכן

שאלת שחזור- שאלה פשוטה

הודעות מומלצות

הי

שאלה שנראית די פשוטה, אבל לא סגור על הפתרון:

אם אני רוצה לשחזר את וקטור t כלשהו ונתון לי המשוואות הבאות:

1. f1=t+n1

כאשר * מסמל קונבולוציה ו- n1 רעש גאוסי

2. 

f1=t+b*g+n1

f2=b+t*g+n2

כאשר n2,n1 בתס

מתי אנחנו נוכל לשחזר את t בצורה יותר טובה? 

מסעיף ראשון (כאשר נתון רק משוואה אחת) או מסעיף 2 (נתון שתי משוואות , אבל מתווסף עוד רעש)

לדעתי מסעיף 2 (זה עם השתי משוואות , כי שם גם f2 נותן אינפורמציה על t, אבל אני לגמרי לא בטוח)

אשמח להסבר

תודה רבה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי מה אקראי פה ומה דטרמיניסטי...

במבט ראשון נראה שזה תלוי, ברור שבמקרה השני f1 "פגוע" יותר (בהנחה ש-b וקטור אקראי), אך אולי אם b ו-n2 בעלי שונות נמוכה, השערוך הכולל יהיה טוב יותר מאשר במקרה 1.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הי , תודה :)

כעיקרון השאלה כזאת:

g הוא פילטר גאוסי עם סיגמהg כלשהו.. (אם אני לא טועה g הינו נתון, שכן רשום לנו שהוא פילטה גאוסי עם סטיית תקן סיגמהg כלשהי ונתון עליו גם sum(g(x)=1 כך שאני חושב שהוא נתון...

n1,n2 רעש לבן בתס , אקראיים

המטרה היא לשחזר את הוקטורים b,t

השאלה מתי הם ישתחזרו יותר טוב:

1. f1=t+n1

f2=b+n2

כאשר * מסמל קונבולוציה ו- n1 רעש גאוסי

2. 

f1=t+b*g+n1

f2=b+t*g+n2

באיזו קונפיגורציה t,b ישתחזרו יותר טוב?

תודה רבה :)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

באופן כללי אפשר לנסח את זה בצורה של סכמת maximum likelihood ולבדוק.

אם הוקטורים האלה דטרמיניסטיים, אז זה נראה שבמקרה 1 אפשר לשחזר כל אחד מהאותות עם שגיאת הוריאנס של הרעש המתאים, אבל במקרה 2, אפשר עם אותה שגיאה לשחזר את הסכום שלהם, כלומר t+b*g ו- b+t*g משתחזרים פה עם אותה השגיאה כמו לשחזר את t ו- b במקרה 1. ובמקרה 2 צריך עוד לשחזר את האותות מתוך הסכומים על ידי deconvolution... לפחות זה מה שנראה לי אינטואיטיבית

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הי תודה על התשובה :)

כעיקרון רשמתי במבחן שבקונפיגורציה 2 יהיה ניתן לשחזר ביותר דיוק את t,b מכיוון שאפשר לשחזר אותם גם מ- f2,f1 (יש יותר אינפורמציה) בעוד שבאפשרות 1 אפשר לשחזר רק ע"פ f1 או f2 בהתאה...

ואז המתרגל שבדק פסל לי את התשובה ורשם שבקונפיגורציה 1 המשוואות יותר יציבות ולכן השחזור יהיה יותר טוב

לדעתי זה טעות, אבל אין לא הצלחתי להגיע לאיזהשהיא נוסחאת שגיאה שתוכיח את זה, פשוט אינטואיטיבית נראה לי יותר הגיוני...

אני זוכר גם בקורס תק"ס שלחתי, היה שם גם מן בעייה כזאת ויצא שכשיש יותר מידע, אז ניתן לשחזר יותר טוב

אשמח לשמוע את חוות דעתך

תודה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע בדיוק למה הוא התכוון "ביציבות", אבל נשמע שזה מה שאמרתי.

סה"כ יש לנו שני אותות אקראיים שם, n1 ו- n2. מבחינה הסתברותית, שתי המשוואות לא מצומדות, כי האיברים המשותפים הם דטרמיניסטיים.

אם ננסה לשחזר לפי המשוואה הראשונה, פורמלית, נרצה סכמת map,

argmax p(x|y) = argmax p(y|x)p(x) ddd

כאשר בהנתן x, הפונקציה p(y|x) ddd היא למשל וקטור גאוסי ארוך כלשהו כשבחלק מאיבריו יש את n1 (עם תוחלת t) ובחלק מאיבריו יש את איברי n2 (עם תוחלת b ). מכיוון שהם בת"ס, מטריצת הקוואריאנס אלכסונית והפונקציה נפרדת למכפלה.

במקרה השני, נקבל דבר זהה, כי סה"כ אין שום דבר אקראי ב-b,t,g. אז נוכל לקבל אותה שגיאה כמו בשחזור הקודם, רק שהפעם שחזרנו במקום את t,b ישירות, רק פונקציה (לא בהכרח הפיכה) שלהם: t+b*g ו- b+t*g. כעת יש לבצע שלב נוסף של דה-קונוולוציה כדי לקבל את המקוריים. לכן פה תהיה כנראה שגיאה גדולה יותר.

שוב, זה אינטואיטיבי, צריך לפרמל את זה כדי לראות את זה כמו שצריך (ולהיות בטוחים שזה נכון)

נערך בתאריך - על-ידי radagast
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...