gloria פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 אודה לעזרה, ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 (נערך) אפשר להסתבך אבל לא כדאי.1. המשיק למעגל נמצא על המישור הנ"ל, ולכן הוא מאונך לגרדיינט למישור;2. המעגל עובר דרך הראשית, ולכן המשיק מאונך גם לוקטור מהראשית לנקודה P (הרדיוס של המעגל); מבדיקת המכפלות הסקלריות הרלוונטיות, הוקטור היחידי מהתשובות שמקיים את שתי הדרישות הוא ה'. ..אם זה לא היה המצב אז היה צריך להסתבך :) נערך בתאריך יולי 15, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 ...האמת שאפשר גם לפתור בלי אלימינציה.מהרגע שאת עושה את שתי המכפלות הסקלריות האלו (המשיק מאונך לגרדיינט למישור והמשיק מאונך לרדיוס) יש לך שתי משוואות בשלושה משתנים לרכיבים של הוקטור המשיק.אם את בוחרת אקראית רכיב אחד את מקבלת את השניים האחרים מהמשוואות.הוקטור שקבלת צריך להיות פרופורציוני לאחת התשובות. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
gloria פורסם יולי 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 מצטערת, אבל לא כל כך הצלחתי להבין על איזה מישור הוקטור המשיק למעגל נמצא ??מאיזה מישור אני לוקחת את וקטור הגרדיאנט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 המישור הנתון בשאלה, שהוא המישור שחותך את הכדור, והמישור עליו המעגל והמשיק למעגל נמצאים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
gloria פורסם יולי 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 אוקיי, אבל מה מבטיח לי שהמשיק למעגל החיתוך חייב להיות מוכל במישור הנתון , המשיק למעגל החיתוך בנק' הנתונה יכול להיות לכל כיון לאו דווקא מוכל במישור לא ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 לא, אם הוא משיק למעגל הוא חייב להיות איתו באותו מישור. את יכולה להדגים לעצמך עם מטבע ואצבע...אחרת הוא לא משיק למעגל אלא "מצטלב" למעגל ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
gloria פורסם יולי 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 אוקיי נראה לי שהבנתי , תודה לך :) אני אחפור לך עוד קצת אם אני רוצה למצוא את משוואת המישור המשיק למעגל החיתוך (מה שנקרא להסתבך): יש לי פונקציה של xy המתארת את מעגל החיתוך, אותה אני יכולה לגזור לפי X ו Y ולקבל את הגרדיאנט בנק' הנתונה כאשר הרכיב של Z הוא הרכיב של הנק' ?? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 15, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 המישור המשיק למעגל? איך הוא יעזור לך?:scratch:אם את מציבה את משוואת המישור במשוואת הכדור את מקבלת פונקצייה שמתארת את הקשר בין x ו-y של מעגל החיתוך, אבל לא את z.אני לא יודע אם יש משמעות לגרדיינט של הפונקצייה הזו במרחב תלת ממדי - הגרדיינט יוצא וקטור דו ממדי ולכן לא יכול להיות מאונך למעגל, שמוגדר בתלת ממד. אין קשר בין z של הנקודה לגרדיינט.הקיצר, לא נראה לי שאפשר לפתור את השאלה מהכיוון הזה (כי את נפטרת ממימד ותקועה בדו ממד כשהוקטורים שאת צריכה בסופו של דבר תלת מימדיים).(ואפילו אם אפשר, כנראה לא כדאי) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
gloria פורסם יולי 15, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 15, 2013 הבנתי איפה טעיתי, כרגיל תודה לך ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.