אנטוני פורסם יולי 13, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 13, 2013 שלום לכולם! אני בהתלבטות קשה לגבי לימוד באחד מהמקצועות למעלה (הספקתי להתקבל לאחד מהם ואז להחליף לשני כבר...). שני המסלולים מתעסקים בתחומי הביולוגיה והכימיה כאשר עד כמה שהצלחתי להבין מתכנית הלימודים, לביוטכנולוגית יש אוריינטציה קצת יותר ביולוגית ולביוכימית יש יותר אוריינטציה לכיוון הכימיה והנדסת התהליך. האמת שאותי מושכת מאוד דווקא הביולוגיה, והבחירה הראשונה שלי הייתה הביוטכנולוגית , אבל אני מאוד חושש שבתחום הזה, פשוט אין עבודה והבוגרים מועסקים בעיקר בתחום המוצנע יותר של התוכנית שהוא תחום ה"מזון", או כמהנדסי תהליך לעת מצוא, למעסיקים שלא השיגה ידם לגייס מהנדס כימי.להבנתי למהנדס הכימי יש ביקוש רב יותר בשוק העבודה (גם עם לא בשמיים..) וניתן למצוא עבודה רבה יותר בתעשייות "המסורתיות"; תרופות, פטרוכימית וכו' השאלה הראשונה שלי היא האם תחום הנדסת המזון הוא תחום מעניין ומאתגר שניתן להתפתח בו, או שמדובר במשרות שוליות בעלית ובאסם ולא יותר מזה..ואם לא במזון האם מוצאים משרות "אמיתיות" למהנדסי ביוטכנולוגיה, או שגם בסטארט-אפים והחברות המעטים שקיימים בארץ מעסיקים בסופו של דבר מהנדסי כימיה, חשמל, מכונות וכו,? שאלה נוספת היא לגבי הלימודים עצמם. מה דעתכם כסטודנטים, האם ללכת עם הראש לכיוון שבו כנראה אמצא יותר תעסוקה (ביוכימיה) או ללכת עם הלב לכיוון שיש בו הרבה יותר קורסים שמעניינים אותי (ביוטכנולוגיה)? אני אשמח מאוד לעזרתכם ותשובותיכם! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.