Sweex פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 צריך עזרה בלהבין למה הדרך שבה שפתרתי לא נכונה.אז ככה: חללית B טסה במהירות 0.5c ולכן עוברת 2 שנות אור ב- 4 שנים ביחס למערכת כדה"א.חללית A טסה במהירות 0.3c ועוברת במערכת כדה"א מרחק של 1.2 שנות אור וברגע שבו חללית B עוצרת יש מרחק של 0.8 שנות אור בין החלליות ביחס למערכת המעבדה\כדה"א שזה אורך עצמי שלה.במערכת A האורך מתקצר בפאקטור 1 חלקיי גאמא ויוצא 0.763y המרחק בין A ל- B במערכת A הנעה ב- 0.3c.הזמן שעבר בחללית A הוא 4 כפול 1 חלקי גאמא (כי זה הזמן העצמי שיותר קצר) 3.816y.מחברים את שני הזמנים ויוצא בערך 4.6 שנים.התשובה היא 4.4 וראיתי איך הם פתרו את זה, אבל אני לא מבין למה הדרך הזאת לא נכונה :\ ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 (נערך) רגע נערך בתאריך יולי 5, 2013 - על-ידי אודי 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 הזמן הראשון (http://www.codecogs.com/gif.latex?3.816%5C,yrs) לא נכון.זמן הגעת חללית B לתחנת חלל הוא לא זמן עצמי במערכת A. מערכת A צריכה שני שעונים שונים כדי למדוד מתי B מגיעה לתחנת חלל.זמן הגעת A לתחנת חלל יהיה זמן עצמי במערכת A. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 כרגיל, תודה :)אם אפשר עוד שאלה זריזה בקטע קטן שלא הבנתי שלא קשור ליחסות.בשאלה הזאת מוסבר בפתרונות רשום שהנורמל אינו ניצב למהירות בגלל תנועת המשטח ימינה. אני לא מצליח להבין, למה שהנורמל לא יהיה ניצב למהירות הגוף m? הרי הוא עדיין נמצא על המשטח ומחליק עליו, בלי קשר למהירות של המשטח (שהיא עוד קבועה) אז למה שהמהירות של הגוף לא תהיה ניצבת לנורמל למשטח ונעבור למערכת צירים של המעבדה? איך לפתור אחרי ההנחה הזאת זה דיי פשוט, אבל למה יוצאים מההנחה הזאת לא הבנתי... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 (נערך) עריכה:[טל"ח] נערך בתאריך יולי 5, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 אני עדיין לא הבנתי למה העבודה שמבצע המדרון על המסה זה לא רק הכוח הנורמלי שמחזיר את רכיב כוח הכבידה בכיוון y השלילי ביחס למערכת צירים שצמודה למדרון.אני פשוט לא מבין למה אני חייב להשתמש בעמרכת צירים של המעבדה. זה בגלל שהמדרון נע ביחס למעבדה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 (נערך) סליחה, אבל אתה מדבר איתי על פתרון שלא ראיתי כאילו אני אמור להכיר אותו.אני (אולי) יכול לפתור את הבעייה, אבל לא בהכרח בדרך של הפתרון שלך.אם אתה רוצה שאני אתייחס אל הפתרון הזה בבקשה תסביר בפירוט רב יותר מה עושים שם. נערך בתאריך יולי 5, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם יולי 5, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 סורי. my bad.הנה הדרך בפתרון במבחן הזה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 5, 2013 דיווח שיתוף פורסם יולי 5, 2013 (נערך) אוקי, עכשיו הרבה יותר ברור.מה שכתבתי לך בתגובה הראשונה שלי לא היה נכון (אני תכף אערוך אותה כדי לא לבלבל). אני ניסיתי לפתור בעייה אחרת בכלל. המדרון כן מעניק למסה את המהירות שלו, דרך הכח הנורמלי (זו העבודה שהוא עושה בעצם).זאת אומרת שהמסה נעה עם מהירות בכיוון מורד המדרון במערכת המדרון אבל לא במערכת המעבדה.כמובן שבמערכת המדרון המדרון לא עושה שום עבודה על המסה כי הכוח הנורמלי ניצב למהירות של המסה שם.במערכת המעבדה הוא כן עושה עבודה על המסה, כי יש לה תוספת u בכיוון המהירות של המדרון ולתוספת הזו יש רכיב בכיוון הנורמל למדרון. נערך בתאריך יולי 5, 2013 - על-ידי אודי 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.